Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Win 7 nedoumica
STRANA 1 OD 1
tomma Win 7 nedoumica 30.10.2011. 20:59 T39331

status: user
broj poruka: 172
Posle malo vise od godinu dana uspeo sam da sredim originalnu sedmicu koju sam dobio (citaj kupio) prilikom kupovine laptopa. Naime, racunar se vuce, blesavi sporo gasi i tome slicno. Povodom toga sam odlucio da cim ugrabim vremena sve ponovo vratim u prvobitno stanje obzirom da prilikom startovanja i pritiska na F8 dobijam opciju da sve ponovo vrati u prvobitno stanje sto mi i odgovara. Pretpostavljam mnogo toga, da ce obrisati prvu particiju, ponovo instalirati sve kako je i bilo prvog dana kada sam ga uzeo. Ima li nekih skrivenih stosova tipa neke ponovne aktivacije i tome slicnog sto bih trebao da znam odnosno da se pripremim za to nesto sto bi moglo da se desi prilikom ove operacije?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Sem da je u pitanju laptop sa originalnom `sedmicom`, kao i da ti radi taster F8 30.10.2011. 21:14 #372207

broj poruka: 4228
nisi napisao koji je laptop u pitanju (marka, model). Možda neko baš zna, odnosno, ima iskustva tim (nenavedenim) laptopom.

Pozdrav!

Vlada

tortojed Naravno da ce morati ponovo da se aktivira ukoliko obrises particiju 30.10.2011. 21:48 #372211

broj poruka: 10999
i reinstalises. Ali, to ne bi trebalo da ti predstavlja problem - radi se o OEM verziji (legalna je i bila je instalisana na lap-u kada si ga kupio, zar ne?). Online activation ide veoma brzo cak i na dial-up konekcijama...

Dakle nema tu nikakvih `stosova`. Odmah nakon aktivacije idi na m$-ov site (ili ostavi `automatic update`) i pokupi SP1 kao i sve dosadasnje zakrpe, sa sve IE9...

VMARC Vracanje u provobitno stanje ... 30.10.2011. 22:45 #372232

broj poruka: 9425
... podrazumeva vracanje na isto stanje kao i onda kada si kupio laptop, sto znaci, ako si ga tada aktivirao, moraces to da uradis ponovo, ako je vec bio aktiviran onda neces morati.
Sto se tice skrivenih stosova, stosovi postoje ali nisu bas skriveni. Uglavnom ce te pitati sta da radi sa podacima, da li zelis da ih brise ili sacuva pod neki backup folder, najcesce on bude na C particiji, tipa winows.old ili sl. E sad, posto nisi naveo najvazniju stvar a to je model laptopa, vise od ovog uopstenog ne mozes ni dobiti...

S1000RR

tomma model je 30.10.2011. 22:53 #372236

TOSHIBA L670-10P

VMARC Re: model je 30.10.2011. 22:54 #372238

Napravi bekap na externi HDD.

S1000RR

:: TOSHIBA L670-10
::
tomma a sto se tice aktiviranja 30.10.2011. 22:55 #372239

stvarno se ne secam da li je bio aktiviran ili sam morao to sam da izvedem, ipak je bilo pre godinu dana

VMARC Re: a sto se tice aktiviranja 30.10.2011. 23:01 #372242

kakogod, isto te ceka.
Verovatno je bio aktiviran, ako nije, aktiviraj ga i napravi neki image backup, acronisom ili ghostom. Svaki sledeci put vracaj sistem tim imidzom i uvek ce ti biti aktiviran.

S1000RR

:: stvarno se ne secam da li je bio aktiviran ili sam morao to sam da izvedem, ipak je bilo pre godinu dan
tomma sto se tice 31.10.2011. 01:51 #372281

aktivacije. Nadam se da mogu da je radim ako mi padne na pamet jednom mesecno, valjda MS nije smislio neku foru da je ogranicio koliko puta to mogu da uradim

vladarko Pošto je u pitanju laptop 31.10.2011. 08:40 #372315

broj poruka: 4228
trebalo bi da možeš bez problema da aktiviraš tu Sedmicu.

Što se tiče rada računara, tj, isključivanja, mogu postojati i 2. razlozi, odnosno, uzroci. Obrati pažnju na sistema da li će se isto tako ponašati nakon čiste instalacije. Pod uslovom da radiš čistu instalaciju.

Pozdrav!

Vlada

VMARC Re: sto se tice 31.10.2011. 10:18 #372347

Imas ukupno 3 aktivacije preko neta, a kada ih potrosis onda zoves MS u Beogradu, OBRAZLOZIS im problem (molim te :P) zasto si potrosio 3 i treba ti cetvrta i onda dobijes od njih telefonom aktivacioni kod. E sada, koliko jos puta to mozes da radis preko telefona, ne znam, ali daleko od toga da ga mozes aktivirati `ao ti padne na pamet jednom mesecno`... mislim mozes, ali dva meseca :)

Ako budes morao da ga aktiviras ODMAH po aktivaciji uradi bekap (image) sistema. To ti je jedino sigurno resenje protiv daljih aktivacija.

S1000RR

:: aktivacije. Nadam se da mogu da je radim ako mi padne na pamet jednom mesecno, valjda MS nije smislio neku foru da je ogranicio koliko puta to mogu da uradi
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs