Koliko sam upoznat ne moze se rucno podesiti da WE samostalno prikazuje Folder Size. Da li neko zna za neko programce koje ce pomoci WE da to vidi? Znam za programe koji deluju nezavisno od Windowsa jer, bez veze je da stalno pokrecem neki program da bih video file size...
Clearly you`re lacking in the intelligence department.
Koliko ja znam Folder Size se prikazuje prelaskom kursora preko ikonice foldera, tj. treba zakržati kursor pola sekunde da se prikaže veličina foldera.
U sedmici ne može, u xp-u može. Jedino da koristiš neku zamenu za explorer, totalcommander ili directory opus, on baš ima opcija da se pogubiš ali možeš da mu namestiš šta god oćeš.
Ovako izgleda Opus, program je fenomenalan, 300% customizabilan, ako imaš strpljenja možeš da promeniš šta god ti se ne sviđa u njemu, boje, toolbar, menije, window layout...
Takođe, može da se uradi totalna integracija s windowsom da potpuno zameni explorer, podržava tabove i ima ukusno odrađene animacije pri prelasku iz foldera u folder.
Imaj na umu da svaki put kada ti se `pokaze` folder size, sistem...
22.10.2011. 23:28
status: user broj poruka: 10999
trosi veoma mnogo VREMENA i CPU/RAM resursa. To mogu biti sekunde, a mogu i desetine sekundi. Sta to znaci u praksi? OGROMAN gubitak vremena, ako bi explorer STALNO vodio racuna o velicini svakog foldera (sa sve subfolderima) i davao ti instant info svaki put kada otvoris neki drive/storage...
@BrianM ovo cudo ne izglleda lose u teoriji ali nikako ne mogu da ga aktiviram iako uredno pratim uputstva @Tristram Jel moze taj opus da prikaze direktorijum ili folder kao krug i onda prikazuje direktorijume kao parcice pice? I ako hoce recimo da odem u neki dir/folder dovoljno je da kliknem na to parce i eto me?
@Tortojed Znam za to kobajagi su zato to i iskljucili iz W7, ali cini mi se da postoji program koji sve to omogucava i koji ne pravi problem . Ajd da probam i taj Opus
Re: Imaj na umu da svaki put kada ti se `pokaze` folder size, sistem...
22.10.2011. 23:50
status: user broj poruka: 1872
Probaj pa vidi, prvo skeniranje traje duže ali posle gleda ako primeti promenu tako da nije nikakav problem ako imaš kolko-tolko savremen komp. Gubitak vremena i resursa ni u kom slučaju nije OGROMAN.
:: trosi veoma mnogo VREMENA i CPU/RAM resursa. To mogu biti sekunde, a mogu i desetine sekundi. Sta to znaci u praksi? OGROMAN gubitak vremena, ako bi explorer STALNO vodio racuna o velicini svakog foldera (sa sve subfolderima) i davao ti instant info svaki put kada otvoris neki drive/storage.. :: :: ::
Ne znam gde ti je zapelo, jednostavna `next, next, next` instalacija, servis se odmah nakon instalacije pokrece, u exploreru details view, desni klik na traku gde su name, size, type, pa iz padajuce liste Folders Size. Sve to radim na WinXP SP2!
@BrianM :: ovo cudo ne izglleda lose u teoriji ali nikako ne mogu da ga aktiviram iako uredno pratim uputstv :: @Tristra :: Jel moze taj opus da prikaze direktorijum ili folder kao krug i onda prikazuje direktorijum :: kao parcice pice :: I ako hoce recimo da odem u neki dir/folder dovoljno je da kliknem na to parce i eto me :: :: @Tortoje :: Znam za to kobajagi su zato to i iskljucili iz W7, ali cini mi se da postoji program koji sve to omogucava i koji ne pravi problem :: Ajd da probam i taj Opu :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
Zanimljivo je da baš to i piše odmah pri vrhu. A i rekao sam još u prvom postu.
:: instalira se on lepo ali folder size nema kad pritisnem desni kli :: Mora da ovo radi samo na XP-u.. :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
Nekako sam stekao utisak da na XP i mislis, a sto Tristram kaze u vrhu same stranice koju sam ti poslao pise da ne radi na Visti i sedmici. Nista, pokusaj neki od Tristramovih predloga!
:: instalira se on lepo ali folder size nema kad pritisnem desni kli :: Mora da ovo radi samo na XP-u.. :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
True Aj i tebe da pitam kako da Opus lepo skenira sve foldere i subfoldere i da ih zapamti? Vidim samo opciju calculate folders, izracuna on to sve i lepo prikaze ali posle kad se vratim, nema ih nigde... A ovaj program je prenatrpan opcijama. Jel postoji mogucnost da kada pokrenem WE da se pokrene Opus?
:: Zanimljivo je da baš to i piše odmah pri vrhu. A i rekao sam još u prvom postu :: :: :: :: instalira se on lepo ali folder size nema kad pritisnem desni kli :: :: Mora da ovo radi samo na XP-u.. :: :: :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: :: :: ::
Odgovor na prvo je opcija `auto calculate folder size`, zaboravio sam tačno gde stoji, stavi `only for local drives`
Za ovo drugo bi trebalo da te pitao prilikom instalacije da se integriše u windows i zameni WE, mislim da stoji pod `general`
:: True :: Aj i tebe da pitam kako da Opus lepo skenira sve foldere i subfoldere i da ih zapamti :: Vidim samo opciju calculate folders, izracuna on to sve i lepo prikaze ali posle kad se vratim, nema ih nigde.. :: A ovaj program je prenatrpan opcijama :: Jel postoji mogucnost da kada pokrenem WE da se pokrene Opus :: :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: :: :: Zanimljivo je da baš to i piše odmah pri vrhu. A i rekao sam još u prvom postu :: :: :: :: :: :: :: instalira se on lepo ali folder size nema kad pritisnem desni kli :: :: :: Mora da ovo radi samo na XP-u.. :: :: :: :: :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: :: :: :: :: ::
Re: Imaj na umu da svaki put kada ti se `pokaze` folder size, sistem...
23.10.2011. 10:59
status: user broj poruka: 4228
Slažem se u potpunosti. Jedno vreme sam koristio programčić koji se lako integrisao u WE. Međutim, početno oduševljenje je splasnulo kada sam video koliko vremena mu treba svaki put da izračuna veličine foldera, tako da sam se tog luksuza odrekao. Ono što stoji je da taj program nije bio optimizovan i da možda nije trebalo da mi računa za sve foldere ili diskove.
Pozdrav!
Vlada
:: trosi veoma mnogo VREMENA i CPU/RAM resursa. To mogu biti sekunde, a mogu i desetine sekundi. Sta to znaci u praksi? OGROMAN gubitak vremena, ako bi explorer STALNO vodio racuna o velicini svakog foldera (sa sve subfolderima) i davao ti instant info svaki put kada otvoris neki drive/storage.. :: :: ::
Re: Namestio !E moj Misko, gde si ti bio kada je Amiga bila glavna igracka...
23.10.2011. 11:22
status: user broj poruka: 10999
...alternativa za PC a Directory Opus nocna mora za Pitera Nortona (Symantec, Norton commander)...
:: Kakve sve opcije ima cudo da nisam ranije cuo za njeg :: Izmuvao sam sve i svasta, ali upalilo je :: :: @Tristram hvala ti za ovo :: :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
A najlepše što kad sve upicaniš kako ti odgovara možeš da eksportuješ podešavanja da se ne cimaš svaki put kao manijak.
:: Kakve sve opcije ima cudo da nisam ranije cuo za njeg :: Izmuvao sam sve i svasta, ali upalilo je :: :: @Tristram hvala ti za ovo :: :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
Re: Ali, nekad bilo, sad se (s)pominjalo - zasto da se cimam sa lekovi kada je tu...
23.10.2011. 11:38
status: user broj poruka: 1872
Jebiga, ne košta program džabe tolike pare, ima tu još koješta kako bi rekli u fotošopu - i to nije sve! Imaš tabbed browsing, virtuelne foldere, viewer za većinu media fajlova, queue za kopiranje fajlova da ti ne zaguši hard i još sto kuraca.
:: Q-dir (ima i `show folder size` opciju)? Za dzabalsku, a od naseg coveka iz Germaniju (Nenad Hrg).. :: :: http://goo.gl/hGQ8 :: :: ::
@vladarko Bas sam juce probao `Folder size` program i muke su bile dok sve ne skenira (pola sata samo za C particiju) dok Directory Opusu treba desteak sekundi za ceo HDD...
@Tristrame vidi mail
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.