Malo je stariji laptop al viđam po netu da su ljudi uspeli da instaliraju sedmicu na njega. Ja pokušavao par puta, i ne vredi.
Probavao sam i x64 i x86 ...Sa 64 bit instalacija jednostavno stane kad završi sa instaliranjem updejta (četvrta po redu od pet stavki tokom instalacije). Ne zablokira, jer mogu da mrdam strelicu ...a i one tri tačkice se `pale-gase`. Kod 32 bit instalacija se nastalja posle tih updejta ali na Completing instalation stane isto kao gore sa 64bit. Da napomenem da se zaustavi nakon što displej trepne i podesi odgovarajuću rezoluciju. U nadi da će čekanje da se isplati, ja ga pustim tako nekih 40min ali i dalje sve isto. Restartujem ga, krene on da diže windows i kada dođe do Setup is starting services pojavi se greška da se komp neočekivano restartovao i kao otkrio neku grešku trte mrte ...
The computer restarted unexpectedly or has encountered an unexpected error. Windows installation cannot proceed. To install Windows, click OK to restart your computer and then restart installation.
Kliknem na ok i na onoj plavoj pozadinici mi piše da će posle restarta setup da se nastavi. Od toga nema ništa jer on i dalje hoće da digne sistem i izbaci opet ovu grešku navedenu iznad.
Ne znam šta može da mu bude.
Proc je c2d t5200 1.6ghz grafika ona intelova 955 čini mi se 2gb rama, 160gb hard
Particija za win je dovoljno velika, formatirana, znači uveksma išao na clean install ali ne vredi. da dodam da xp izgleda može da se instalira jer je bio na laptopu kad je stigao kod mene. Tetka reče da je taj neki lik probao i sedmicu i vistu i da njih neće da instalira.
Šta može da bude? Taj neki lik je rekao tetki da bi možda formatiranje celog harda moglo nežto da sredi, mada meni to nekako ne deluje logično ...Doduše ne znam, ako će to da pomogne, daj da ga bekapujem i formatiram i da završim više s ovim čudom.
Još nešto da dodam, laptop je, kada je kupljen došao sa vistom home basic ...baš me sad kopka što taj lik nije uspeo vistu da instalira ...Ja nisam probao jer mi nije tu disk, al ako neko misli da će da radi, skinuću je pa makar nju da instaliram ...nek bude makar onako kako je bilo fabrički.
Digačak post,izvinjavam se ...koga ne mrzi, nek pogleda pa neka kaže šta misli ...
Ako treba još neka informacija, pitajte. I da, ove windowse koje imam su UNTOUCHED, nikakve budževinei slično.
Mozda da probas sa USB-a da instaliras? Vrlo moguce da dvd rom ne moze da procita disk kako treba pa brljavi, ako vec kazes da su ti diskov i windows provereni. Skines WinToFlash program i napravis na flesci instalaciju pa probaj.
Ali sam, za svaki slučaj skinuo juče 64bit i jutros/danas 32 bit, nema šanse da je do diskova ...jedino što kažeš da čitač zajebava ...I meni je to palo na pamet al kako bi onda stigao do samog kraja instalacije i tu zabagovao ... Mada, ako treba preko usb-a, probaću i tako ...samo da se setim kome sam ga dao. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CARPE DIEM
e sad, pošto će tu verovatno da se uzima nov hard, jel moguće nekako bez os-a instaliranog da se bekapuje d particija sa podacima pa da je kanije vratim na nov hdd. Bilo bi odlično ako bi mogla da se kompresuje nekako. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CARPE DIEM
Kada sam upalio laptop kod sebe, bio je neki bekap fajl od nekih 20`tak gb,...tip fajla je nešto kao MS Backup file, tako nešto. To je navodno bila D particija. E sada, kako bi ja to ponovo vratio na nov hard? To nisam radio nikada ...Jesam klasično kopiranje ali ne sa ovim bekap fajlovima ...To bi trebalo da se pokrene na novom hardu i on `raspakuje` sve što je unutra? Ako je tako, onda odlično.
:: Na primer: Hiren`s Boot CD koji ima MiniXP, sa priključenim eksternim diskom na koji radiš backup :: :: Ili: izvadiš hard disk i povežeš ga sa nekim desktopom :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
Inace za tvoju informaciju da li moze ili ne. Odgovor je moze, bash sam juce na isti laptop stavio 7 32-bit (zato sto imam 2 gb) Stavi samo ispravan disk i sve ce da radi cak ne morash ni drajvere da imash sve sam odradi i mogu ti reci da fino radi na tom laptopu.
Pozdrav
i5-2500k Costa Rica @ Stock for now ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64 Samsung BX24
:: Ova druga opcija bi bila dobra .. :: :: Kada sam upalio laptop kod sebe, bio je neki bekap fajl od nekih 20`tak gb,...tip fajla je nešto kao MS Backup file, tako nešto. To je navodno bila D particija. E sada, kako bi ja to ponovo vratio na nov hard? To nisam radio nikada ...Jesam klasično kopiranje ali ne sa ovim bekap fajlovima ...To bi trebalo da se pokrene na novom hardu i on `raspakuje` sve što je unutra? Ako je tako, onda odlično :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: CARPE DIEM :: :: :: Na primer: Hiren`s Boot CD koji ima MiniXP, sa priključenim eksternim diskom na koji radiš backup :: :: :: :: Ili: izvadiš hard disk i povežeš ga sa nekim desktopom :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vlad :: :: :: ::
ako si pod `disk` mislio na dvd disk, to je ispravno, ja sam sa tog dista isntalirao kod sebe i na jos gomilu kompova. Uglavnom, moze znaci sedmica na ovo cudo ...samo jos da se uzme drugi hdd
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.