Uzeo sam klincima dell inspirion lap top ali imam problem oko menjanja velicina particija.Naime,hard je od 120gb,gde na C particiju otpada 90gb a hocu da je smanjim na 40-50gb.Prilikom instalacije novog win 7 video sam da je hdd podeljen na 4 dela,od toga su bile 2 particije od po 4gb a jedna je imala naziv linux.Obrisao sam te 3 manje i spojio ih u jednu od 23gb koliko je pokazao sistem na kraju.Posle instalacije windowsa ubacio sam partition magic 8 da bih uradio to sto zelim,medjutim po pokretanju pm8 dobijem poruku da program ne moze da nadje particije sa kojima moze da radi.Pomislio sam da je do programa greska pa sam instalirao paragon partition manager 11,i opet ista stvar.Zna li neko moze li se mozda iz biosa uraditi menjanje velicine particije,ili da zaboravim na to sto zelim uraditi posto sa namenskim programima to ocigledno na ovom lap topu nece ici?
PM8 nije bas najbolji program za pravljenje particija na win 7-ci. Probaj da pobrses sve particije prilikom podizanja sisteme i opet ih kreiras odatle.
Ako ti ne trebaju podaci , ubaci xp ili win7 disk, butuj sa diska, i formatiraj kako god zelis particije, broj i velicina kako god ti odgovara i instaliras windows na kraju.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Probacu sa programima koje ste predlozili,a ako ne budem uspeo sa njima onda cu sutra ujutro dok budu deca u skoli da instaliram novi win pa da probam kako je predlozio Dexter013.
Ja vidim pitas za bios-dos varijantu a kapiram da je nov taj uredjaj pa nemas podatke i mozes slobodno da brises formatiras i kreiras particije na tom hardu.
Ako ti win7 ne bude dao da brises i kreiras particije odradi sa xp-om, imao sam slucaj da je na hardu covek imao unbuntu ili linux instaliran pa win 7 nije dao da se formatira ili bilo sta drugo radi sa tom particijom, xp je pregazio odmah sa brisanjem particija-formatiranjem, pa sam posle toga kresnuo win7 na taj hard.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: Probacu sa programima koje ste predlozili,a ako ne budem uspeo sa njima onda cu sutra ujutro dok budu deca u skoli da instaliram novi win pa da probam kako je predlozio Dexter013 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.