Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows XP zabada
STRANA 1 OD 1
psihoyu Windows XP zabada 07.04.2007. 16:25 T3892

status: user
broj poruka: 1191
Imam veliki problem sa XP-om. Koristim ga vec godinama,i redovno updatujem zakrpe,imam Kaspersky, koristim Registry mechanic. Sve uglavom sljaka super.
Sad se pojavio problem koji me izludjuje,a mrzi me da reinstaliram XP jer imam 1000 programa.
Znaci u radu kad pokrenem neku aplikaciju ili samo otvorim neki folder sve stane, ne reaguje ni CTRL+ALT+DEL. Pomaze samo restart, i to mi se pocelo desavati svaki dan.
Bio je problem DivX 6 codec (nemam pojma zasto ,uvek je radio) sa BS Playerom i obrisao sam Divx i neko vreme je bilo OK, a sad o5 zeza.
Sta to moze biti u pitanju? Kako to resiti?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Petar89 ... 07.04.2007. 17:32 #15507

broj poruka: 423

Da li je XP original
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Sta je to original XP 07.04.2007. 17:46 #15509

broj poruka: 7769
Ja recimo imam kopiju sa posla, sa original MS WinXP diska, i isti broj ko na poslu, jel to original ili kopija.

Kakve bre ima veze da li je original ili kopija.

Jedno je sigurno nakoh 6 meseci upotrebe i non stop instaliranja i deinstaliranje programa WinXP vise ne moze da se izbori sa raznim kljucevima i haosom koji razni programi stvaraju nakon deinstalacije.

Recimo ja sam skoro instalirao novi Nero (je.o me on) i posle toga vise ni jedan fajl nije otvarao program koji ga je ranije otvarao jer je Nero to sve skenjao, dobro nije to neka muka popravi se ali sto to mora tako ako sam prilikom instalacije Nero-a sve asocijacije programa sa fajlovima decekirao.

Sad zamisli sta sve urade razni shareware programi na racunaru kad ih skines nakon sto uvidis da ne zasluzuju tvoji paznju.

I na kraju reci mi molim te da li je moj WInXP onaj gore navedeni original ili kopija (SP2 takodje).

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

-ShonE- Re 07.04.2007. 17:53 #15510

broj poruka: 3529
Jesi probao mozda da ga vratis sa System Restore-om!?
VMARC Re: Windows XP zabada 07.04.2007. 17:56 #15511

broj poruka: 9424

:: Imam veliki problem sa XP-om. Koristim ga vec godinama,i redovno updatujem zakrpe,imam Kaspersky, koristim Registry mechanic. Sve uglavom sljaka super
:: Sad se pojavio problem koji me izludjuje,a mrzi me da reinstaliram XP jer imam 1000 programa
:: Znaci u radu kad pokrenem neku aplikaciju ili samo otvorim neki folder sve stane, ne reaguje ni CTRL+ALT+DEL. Pomaze samo restart, i to mi se pocelo desavati svaki dan
:: Bio je problem DivX 6 codec (nemam pojma zasto ,uvek je radio) sa BS Playerom i obrisao sam Divx i neko vreme je bilo OK, a sad o5 zeza
:: Sta to moze biti u pitanju? Kako to resiti

MOze biti bilo sta. S` obzirom da zabada prilikom podizanja (paljenja) windows explorera, nebi me cudilo da je u pitanju neki virus. Za pocetak to mozes proveriti tako sto podignes win u safe mopdu (pri bootovanju F8, pa opcija safe mode - ima i onih koji ne znaju, bolje da objasnim). Ako ti sve bude dobro radilo ( a kladim se da hoce), pokusaj da (iz safe moda) iscistis iz add remove programa sve sta ti nije najneophodnije, ukljucujuci i drajvere. Niposto nemoj odmah prihvatati ponudjeni restat od strane windowsa, vec to uradi na kraju sam, kada sve zavrsis.

Ok dalje podoignes normalno, vratis drajvere i vidis.
Ako i dalje ne radi, idi na start - run kucaj msconfig i izbaci kasperkog is starapa (poslednji tab pa pronadji nesto kao KAV)

Restatuj komp i instaliraj NOD 32 (KAV skidas jer se nod nece instalirati dok je KAV aktivan, a nebi valjalo da ga skidas u potpunosti)

OK odradis update NODa, odes ponovo u safe mode i preskeniras, jer kao sto sece MACHINE NOD nema varijantu ciscenja rezidentnih servisa, koji su u safe modu neaktivni, pa ih tako moze srediti.

Ako ti ni ovo ne pomogne, reinstaliraj brate windows, ali kao repair, dakle u toku instalacije ne prva opcija repair, vec druga, kada ti pronadje vec postojecu instalaciju windowsa i pita te da li hoces da je brises ili preko nje da odradis repair.

Good luck.
psihoyu Re 07.04.2007. 18:31 #15513

broj poruka: 1191
Problem resen sa novom Critical zakrpom, postojala je neka rupa u Xp-u koja je dozvoljavala da neko preuzme kontrolu na mojim kompom.
I onda nek neko kaze da su updati za Win glupost?
Pirana Proveri rad optike,pominjao si DivX a to ide preko CD-a... 07.04.2007. 19:02 #15515

broj poruka: 7
Znaci u radu kad pokrenem neku aplikaciju ili samo otvorim neki folder sve stane, ne reaguje ni CTRL+ALT+DEL. Pomaze samo restart, i to mi se pocelo desavati svaki dan.
Bio je problem DivX 6 codec (nemam pojma zasto ,uvek je radio) sa BS Playerom i obrisao sam Divx i neko vreme je bilo OK, a sad o5 zeza.
Sta to moze biti u pitanju? Kako to resiti?

Ako ti se ovo desava u radu sa optickim uredjajima problem bi mogao biti u oslabljenom laseru.
Pozdrav od Zorana
064/11-88-188
https://www.freewebs.com/kompjuteri
ludi ... 07.04.2007. 23:24 #15526

broj poruka: 568
meni se to desavalo kod OTVARANJA FOLDERA SA AVI FAJLOVIMA kad sam imao instaliran ACE MEGA CODEC na XPsp2 dok je radilo na sp1
resenje je prelazak na drugi codec pack, problem se NIJE mogao resiti samo brisanjem prethodnog i instalaciom novog vec novim sveze instaliranim windowsom
koga mrzi da instalira OS taj treba da se zapita treba li mu uopste racunar

KORISTITE NORTOH GHOST i svi problemi ce nestati, skoro svi

Licence to suicide
grr xp 08.04.2007. 13:42 #15544

broj poruka: 242
ako instalirash sve zakrpe koje ti nude, a imash divca win necesh dugo

bolje ne apdejtovati ako ne znas sta instalirash(duze ce ti raditi)instaliraj xp i sve ostalo i kada namestish da to radi kako treba napravi image sistemskog diska .
folk Re: ... 09.04.2007. 06:55 #15564

broj poruka: 1
:: koga mrzi da instalira OS taj treba da se zapita treba li mu uopste racuna
::

Koga ne mrzi da reinstalira OS svaki cas taj je progutao veliko govno americkih kapitalista i rekao hvala.
To je kao da si rekao: `Koga mrzi da mu se novi auto svaki cas kvari i da to servisira treba da se zapita da li mu uopste treba auto`. Na zalost, to je uglavnom slucaj, ali tako ne treba da bude. I dok god vecina ljudi bude smatrala normalnim da se svaki cas jebe sa windowsom on ce i dalje biti takvo govno. Ne mogu da verujem da neko u 21. veku kad uz svo moguce znanje MOZE da se napravi izuzetno stabilan sistem, izuzetno kvalitetan hardver, neko smatra normalnim da windows ikad, bilo kad u radnom veku racunara treba da se reinstalira. Meni to nije normalno, vi kako hocete.
Kao sto rekoh, tako je na zalost, ali to ne bi trebalo da bude uobicajena/normalna procedura.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs