Treba ortakovom caletu da instaliram svez Windows na netbook, koji naravno nema CD player. Jedino mi ostaje da na fles prebacim instalaciju XP-a, i da boot-ujem sa istog.
Zanima me, kako to da uradim? Znam da treba da fles prebacim u NTFS mod, ali ne znam kako i koji je postupak posle toga?
Postojala je tema oko ovoga, cak mislim da sam ja pitao identicno pitanje, ali nema teorije da je nadjem.
Ja sam sa programom TransMac, narezao da se tako izrazim image (dmg fajl) na fles i butovao MacOS! A probaj, misilm da moze i ISO image da se tako tj tamo pise BURN IMAGE TO DISK DRIVE uradi ili nadji slican slican program!
Samo da ti kazem da kod mene WinToFlash nije radio sa XP-om probao sam i 32 i x64 i nece prodje ono formatiranje i kopiranje i kad treba da se upali posle prvog restarta nece pokusavao sam sa razlicitim verzijama OS i programa al nece i na vise racunara dok W7 ide bez problema.
Asus Maximus Rampage Intel Core 2 Quad 6600 3.6Ghz NH-D14 Saphire 6850 1gb 2x2Gb 1066 Black Dragon Samsung F3 1Tb SilverStone 500w
:: Hvala kolege, sutra prepodne se bakcem sa ovim :: :: ``They call me... Prophet`` :: ::
Ako neće WinToFlash ona nađi FlashBoot. Ima ga u prodavnicama sa lekom. Nisam probao sa njim XP, ali mi radi bez problema Acronis Boot CD. Sistem je sličan. Ili ISO fajl ili kopira XP direktno sa instalacionog diska.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Samo da ti kazem da kod mene WinToFlash nije radio sa XP-om probao sam i 32 i x64 i nece prodje ono formatiranje i kopiranje i kad treba da se upali posle prvog restarta nece pokusavao sam sa razlicitim verzijama OS i programa al nece i na vise racunara dok W7 ide bez problema :: :: :: :: Asus Maximus Rampag :: Intel Core 2 Quad 6600 3.6Ghz NH-D14 :: Saphire 6850 1gb :: 2x2Gb 1066 Black Dragon :: Samsung F3 1Tb :: SilverStone 500w :: :: :: :: :: Hvala kolege, sutra prepodne se bakcem sa ovim :: :: :: :: ``They call me... Prophet`` :: :: :: ::
Jos jedno pitanje, s` obzirom da netbook ima 512 MB RAM-a, samim tim bi bilo logicno da stavim XP, ali me mrzi da se cimam da trazim drajvere, pa vas pitam za misljenje, da li ce Win 7 da pravi vece probleme pri radu zbog nedostatka memorije?
kad instaliraš win 7 isključi aero i sve nepotrebne procese i radiće bez problema.Ja sam kod žene imao win 7 sa 512 mb rama ali mašina može da se koristi samo za net.
U biti moze da radi win7 sa 512Mb rama-a, ali kako...Da se ja pitam, ipak bih XP, jer ce ti ram uvek biti na nekom minimumu i krljace page file i samim tim usporiti normalno koriscenje. Da ne pricam za Operu koja posle duzeg surfanja pojede ram i postaje nemoguce surfanje, a otvaranje novog taba ili gasenje istog traje vecnost, sem ako je ne ubijes u procesu -sve to zbog nedostatka fizickog ram-a, pa cak i sa 1gb zna itekeko da zabaguje surf, ako se dugo ne gasi browser. Tako da sam za XP koji ce koliko-toliko normalno raditi. Ubijanjem Aera i procesa u standardnoj sedmici ces dobiti nesto malo, ali ni priblizno dovoljno, jer i da imas svih 512 raspololozivih kad je podignut OS, opet je malo.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
So se tice instalacije sa usb-a, odradi ovako i neces imati problama, cak i dosta brze prodje instalacija sistema na ovaj nacin, nego li pravljenjem sa prog. wintoflash, nisam prokljuvio zbog cega, ali verovatno u nekakvom optimiziranijem slaganju fajlova: http://liliputing.com/2008/04/install-windows-xp-on-mini-note-usb.html
Offtopic: Sto se tice optimiziranosti...primetio sam da fles animacija bcgroup-a ubija procesor, zauzece x3 proca je i do 90%. Desava se kada idu one crvene linije, pa ako admini mogu to da srede. http://i55.tinypic.com/16gbl39.jpg
Evo me na poslu, procesor je intel E5700 na 3GHz i zakuca na 90% kada se pojave te crvene linije. Koliko sam primetio pojavljuju se samo kada ucitas stranu, idu neko vreme i posle ih vise nema.
Koja nebuloza... admini...
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: :: Offtopic: Sto se tice optimiziranosti...primetio sam da fles animacija bcgroup-a ubija procesor, zauzece x3 proca je i do 90%. Desava se kada idu one crvene linije, pa ako admini mogu to da srede. http://i55.tinypic.com/16gbl39.jp :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Ma da, samo kada se refresuje strana i pocnu da idu linije u animaciji, posle kada nestanu je ok, ali taman da ne mozes normalno da prosledis poruku, tj. zakuca ceo sistem. Mozda su bile i pre, ali sam tek sada primetio otkada sam ukljucio podrsku `java` za sajt, koji mi je inace uvek iskljucen. Ali eto, mozda nisu svi pogasili, te volu da im sljasti sajt:)
:: Evo me na poslu, procesor je intel E5700 na 3GHz i zakuca na 90% kada se pojave te crvene linije. Koliko sam primetio pojavljuju se samo kada ucitas stranu, idu neko vreme i posle ih vise nema :: :: Koja nebuloza... admini.. :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: :: :: :: :: :: Offtopic: Sto se tice optimiziranosti...primetio sam da fles animacija bcgroup-a ubija procesor, zauzece x3 proca je i do 90%. Desava se kada idu one crvene linije, pa ako admini mogu to da srede. http://i55.tinypic.com/16gbl39.jp :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
Hehe, ipak si od tija:) Ok je sve to, ali na malo starijim masinicama sa slabijim grafama zna itekako da bude problematicno scroll-ovanje, ne ide kao po loju, pogotovo sa ukljucenim smoth efektom, a mene to nervira pa iskljucim.
:: Eee ja sam od onih koji vole da im sve sljasti :: Kada cpu moze da izgura, onda ne iskljucujem nista :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.