Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Netbook i reinstalacija Win 7
STRANA 1 OD 1
mkukic Netbook i reinstalacija Win 7 16.09.2011. 13:24 T38420

status: user
broj poruka: 2591
Treba drugaru da reinstaliram Win 7 na netbooku. Ima samo 1GB Rama tako da bih instalirao x86 verziju i mozda Starter edition, a mozda i Home Premium. Problem je u tome sto on nema DVD citac na netbook-u. Zanima me da li postoji jos neka mogucnost za instalaciju sem:

1. Nabavke extrernog DVD citaca
2. Pravljenja bootabilnog flesha

Znam da cete mi reci da ova druga opcija nije problem, ali ja imam verziju Win 7 od 4.3 GB koja ima sve edicije u sebi pa ne mogu da je stavim na flesh od 4 GB, dakle moram da skidam novu...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Netbook i reinstalacija Win 7 16.09.2011. 13:50 #360199

broj poruka: 19008
pa evo ti bolja varijanta, skini Tiny verziju sedmice od 700mb i program Novicorp WintoFlash preko njega iskopiras na flash i eto resenja. Druga varijanta bi bila preko LAN-a naravno i zadnja.

:: Treba drugaru da reinstaliram Win 7 na netbooku. Ima samo 1GB Rama tako da bih instalirao x86 verziju i mozda Starter edition, a mozda i Home Premium. Problem je u tome sto on nema DVD citac na netbook-u. Zanima me da li postoji jos neka mogucnost za instalaciju sem
::
:: 1. Nabavke extrernog DVD citac
:: 2. Pravljenja bootabilnog flesh
:: Znam da cete mi reci da ova druga opcija nije problem, ali ja imam verziju Win 7 od 4.3 GB koja ima sve edicije u sebi pa ne mogu da je stavim na flesh od 4 GB, dakle moram da skidam novu...
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Daum ... 16.09.2011. 13:58 #360205

broj poruka: 12796
Da se ne bi drkao sa tim osakaćenim verzijama windowsa i ko zna kakvih problema sa njima, imaš Microsoft USB Tool koji je besplatan i od ISO fajla ti pravi bootabilan flash da instaliraš windows. Napravljen je specifično za instalaciju windowsa na mašinama koje nemaju optički drajv...

http://bit.ly/ox7PwM

To ti je najlakša solucija...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

mkukic ... 16.09.2011. 14:00 #360208

Pa to sam bas hteo da napisem... Ne bih da se zezam sa tim Tiny verzijama. Skinucu Home Premium x86. Tezak je manje od 4 GB tako da moze da stane na flash. Nasao sam ovaj tutorijal. Jel to to?

http://goo.gl/0G2e
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

imarkovic Re: ... 16.09.2011. 14:08 #360209

pa sto ne instaliras preko LAN-a

:: Pa to sam bas hteo da napisem... Ne bih da se zezam sa tim Tiny verzijama. Skinucu Home Premium x86. Tezak je manje od 4 GB tako da moze da stane na flash. Nasao sam ovaj tutorijal. Jel to to
:: http://goo.gl/0G2
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
mkukic ... 16.09.2011. 14:16 #360216

Nisam radio instalaciju do sada ni preko LAN-a ni preko USB-a. Nekako mi preko USB-a deluje slicnije instalaciji sa DVD-a. Skinuo sam programcic za pravljenje bootabilnog USB-a, samo me zanima sta u BIOS-u treba da se podesi da bi pokrenuo sa flesha instalaciju. Mislim da u boot selectionu ima samo DVD i hard disk. Sta treba da se podesi da se pokrene sa USB-a?

imarkovic Re: ... 16.09.2011. 14:20 #360219

ubacis flash i bios ga prepozna, odaberes ga samo u boot listi

:: Nisam radio instalaciju do sada ni preko LAN-a ni preko USB-a. Nekako mi preko USB-a deluje slicnije instalaciji sa DVD-a. Skinuo sam programcic za pravljenje bootabilnog USB-a, samo me zanima sta u BIOS-u treba da se podesi da bi pokrenuo sa flesha instalaciju. Mislim da u boot selectionu ima samo DVD i hard disk. Sta treba da se podesi da se pokrene sa USB-a
mkukic ... 16.09.2011. 14:22 #360220

Aha... Nisam znao da je tako jednostavno... Hvala!

toothless O, jebem ga ja... 16.09.2011. 14:30 #360221

broj poruka: 3241
pa zar ne znas nikoga ko ima flash od 8gb u blizini?Lakse ti da skoknes do nekoga ko ima flash, nego da skidas novi win, za koji nisi siguran 100% da radi.Ili, jos bolje, neka te casti taj ortak jednim flash-om od 8gb za tu reinstalaciju, pa da imas za ubuduce, da radis k`o covek.Nikada nisu jeftiniji bili...A sto se tice RAM-a, sljakace i ultimate sa 1gb normalno, vec sam probao dosta puta.Cak sam sebi za neku staru masinu instalirao XP SP3 na durona od 1200, sa 384MB SDRAM-a, i radi vec godinu i po dana k`o zmaj.

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

mkukic Re: O, jebem ga ja... 16.09.2011. 14:52 #360226

xaxaxa... :D E dobar si... :D Ma evo vec je pri kraju sa skidanjem... Jesi u pravu, ali ne znam nikoga ko ima flesh veci od 4 GB, a da kupuje nov flesh samo zbog toga nema potrebe.

:: pa zar ne znas nikoga ko ima flash od 8gb u blizini?Lakse ti da skoknes do nekoga ko ima flash, nego da skidas novi win, za koji nisi siguran 100% da radi.Ili, jos bolje, neka te casti taj ortak jednim flash-om od 8gb za tu reinstalaciju, pa da imas za ubuduce, da radis k`o covek.Nikada nisu jeftiniji bili...A sto se tice RAM-a, sljakace i ultimate sa 1gb normalno, vec sam probao dosta puta.Cak sam sebi za neku staru masinu instalirao XP SP3 na durona od 1200, sa 384MB SDRAM-a, i radi vec godinu i po dana k`o zmaj
:: https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
:: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53
Dexter013 Re: Re: O, jebem ga ja... 16.09.2011. 15:07 #360229

broj poruka: 17093
Pa ostace ti , neces valjda daga bacis?

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: xaxaxa... :D E dobar si... :D Ma evo vec je pri kraju sa skidanjem... Jesi u pravu, ali ne znam nikoga ko ima flesh veci od 4 GB, a da kupuje nov flesh samo zbog toga nema potrebe
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 16.09.2011. 15:15 #360231

Ne, kazem da nema potrebe da se kupuje nov flesh kad cu resiti sve sa onim sto imam.

mkukic ... 17.09.2011. 17:18 #360519

Da li je moguce na netbook HP mini dodati jos RAM memorije? Drug kaze da ne moze a na netu ne nalazim info o tome...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs