Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Window$ 8 - prvo radno sposobno izdanje (developer preview)
STRANA 1 OD 2  
tortojed Window$ 8 - prvo radno sposobno izdanje (developer preview) 14.09.2011. 11:49 T38371

status: user
broj poruka: 10999
http://goo.gl/mqsnS

64bit i 32bit verzija. C`mon early adopters & developers...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ralebrale ... 14.09.2011. 12:47 #359578

broj poruka: 678
Je li ovo zvanicno od microsofta,i smem li da ga metnem ne bi l se malo zezao sa istim?Il da ga stavim preko VMware,da l ce hteti?

Daum ... 14.09.2011. 13:26 #359591

broj poruka: 12796
Zvanično je od microsofta. Ja sam ga skinuo ali nisam još stigao da probam.

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

Snoopy- Re: Window$ 8 - prvo radno sposobno izdanje (developer preview) 14.09.2011. 13:43 #359593

broj poruka: 6083
Zanimljivo, samo sada nemam komp da probam :)
Inace, zasto `adopters` ?

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9 G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll

:: http://goo.gl/mqsn
::
:: 64bit i 32bit verzija. C`mon early adopters & developers..
Daum ... 14.09.2011. 13:47 #359594

Kaže se early adopter za nekoga ko krene nešto da koristi kako se pojavi.

ilicstefan Ovi počeli da ih štancuju 14.09.2011. 13:51 #359596

broj poruka: 1577
Kao EA games Need For Speed ige. Dobro, barem se poboljšavaju, vista je bila đubre, sedmica je našminkani xp, možda ova osmica bude nešto. Kada zaista budu nešto novo napravili osim nove teme za desktop onda napuštam ovaj moj xp i prelazim na osmicu.

League of Legends refferal link

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c58169910790170

Daum Re: Ovi počeli da ih štancuju 14.09.2011. 14:00 #359597

Nije ti dovoljno što Win7 radi 10x brže od XPa, ne zabada, nema BSOD-ove i generalno je mnogo bolje optimizovan?

:: Kao EA games Need For Speed ige. Dobro, barem se poboljšavaju, vista je bila đubre, sedmica je našminkani xp, možda ova osmica bude nešto. Kada zaista budu nešto novo napravili osim nove teme za desktop onda napuštam ovaj moj xp i prelazim na osmicu
:: League of Legends refferal lin
:: http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c5816991079017
gliga79 Re: Ovi počeli da ih štancuju 14.09.2011. 14:15 #359602

broj poruka: 4641
Daleko je sedmica od XP-a, niti je nasminkani XP, niti ima veze sa njim, totalno je drugacije odradjen i daleko stabilniji i pouzdaniji.

Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane.
Sve drugo je utopija !

:: Kao EA games Need For Speed ige. Dobro, barem se poboljšavaju, vista je bila đubre, sedmica je našminkani xp, možda ova osmica bude nešto. Kada zaista budu nešto novo napravili osim nove teme za desktop onda napuštam ovaj moj xp i prelazim na osmicu
:: League of Legends refferal lin
:: http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c5816991079017
imarkovic Re: Re: Ovi počeli da ih štancuju 14.09.2011. 14:19 #359604

broj poruka: 19008
bolje optimizovan jeste, user(idiot)-friendly jeste, ali za network je qrton moram da dodam, da radi brze radi sto jes` jes, ali ne sada nesto revoluirajuce, bsod neces dobiti ako xp konfigurises i instaliras kako treba i ako je sve ok sa hardware-om, nemoj pricati za bsod, jeste mator os ali brate ovaj x64 koji imam mi stoji instaliran vec 2godine, stabilan kao stena, nisam nasao ni jedan jedini razlog da predjen na sedmicu samo zato sto ne patim od sminke.

:: Nije ti dovoljno što Win7 radi 10x brže od XPa, ne zabada, nema BSOD-ove i generalno je mnogo bolje optimizovan
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
:: :: Kao EA games Need For Speed ige. Dobro, barem se poboljšavaju, vista je bila đubre, sedmica je našminkani xp, možda ova osmica bude nešto. Kada zaista budu nešto novo napravili osim nove teme za desktop onda napuštam ovaj moj xp i prelazim na osmicu
:: ::
:: :: League of Legends refferal lin
:: :: http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c5816991079017
gile23 ... 14.09.2011. 14:36 #359608

broj poruka: 9121
Juce je bila BUILD konferencija Microsoft-a, gde su podelili Windows 8 za desktopove i Windows 8 za tablete.

Nova opcija za koju ja znam je da cete moci da pauzirate prebacivanje fajlova, tipa prebacujete sa C na D 20 GB podataka, ali vam treba brzo da prebacite 100MB, lepo pauzirate ovih 20 GB, prebacite ovih 100 MB, pa ovo odpauzirate itd. itd. Takodje cuh da je promenjen Start Menu.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 14.09.2011. 14:38 #359610

broj poruka: 2591
Sacekacu ipak beta verziju. Sa Win 7 beta verzijom sam bio jako zadovoljan kako je radila. Mislim da je jos uvek prerano da se instalira osmica...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

imarkovic Re: ... 14.09.2011. 14:42 #359613

velika mudrost, za huge fajlove uvek koristim total commader koji radi besprekorno, koliko puta samo se desi da kad nesto kopiram, ako ne moze neki system fajl da se iskopira na pola puta, samo izbaci gresku i ajd zdravo, total cmd ima onaj koristan SKIP, nadam se da su dodali tu opciju, onda mozemo da pricamo.

:: Juce je bila BUILD konferencija Microsoft-a, gde su podelili Windows 8 za desktopove i Windows 8 za tablete
:: Nova opcija za koju ja znam je da cete moci da pauzirate prebacivanje fajlova, tipa prebacujete sa C na D 20 GB podataka, ali vam treba brzo da prebacite 100MB, lepo pauzirate ovih 20 GB, prebacite ovih 100 MB, pa ovo odpauzirate itd. itd. Takodje cuh da je promenjen Start Menu
:: Pozdrav!
mixer93 Re: 14.09.2011. 14:49 #359615

broj poruka: 4187
Jedno me interesuje. Ako bih sad instalirao Osmicu, jel bi radile igre na njoj normalno?

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

gile23 Re: Re: ... 14.09.2011. 14:53 #359616

Ne koristim TC pa ne znam stvarno :). Skip si imao i sad koliko ja znam, nisam pokusavao sa tim sistemskim fajlovima, ali znam recimo pojavi se na pola dve iste fotke, imas skip, overwrite ili copy and keep both ? Takodje ubacili su i grafik kod transfera fajlova, i redizajniran je conflict prozor (fajlovi sa istim imenom).

@mixer93 trebalo bi da radi :).

Pozdrav!

:: velika mudrost, za huge fajlove uvek koristim total commader koji radi besprekorno, koliko puta samo se desi da kad nesto kopiram, ako ne moze neki system fajl da se iskopira na pola puta, samo izbaci gresku i ajd zdravo, total cmd ima onaj koristan SKIP, nadam se da su dodali tu opciju, onda mozemo da pricamo
:: :: Juce je bila BUILD konferencija Microsoft-a, gde su podelili Windows 8 za desktopove i Windows 8 za tablete
:: :: Nova opcija za koju ja znam je da cete moci da pauzirate prebacivanje fajlova, tipa prebacujete sa C na D 20 GB podataka, ali vam treba brzo da prebacite 100MB, lepo pauzirate ovih 20 GB, prebacite ovih 100 MB, pa ovo odpauzirate itd. itd. Takodje cuh da je promenjen Start Menu
:: :: Pozdrav!
imarkovic Re: Re: 14.09.2011. 14:55 #359617

e pa ko to zna sada leba ti? moras da eksperimentises malo, budi malo beta tester

:: Jedno me interesuje. Ako bih sad instalirao Osmicu, jel bi radile igre na njoj normalno
:: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

mixer93 Re: Re: Re: 14.09.2011. 14:57 #359618

broj poruka: 4187
Pa pitam mozda neko zna... Ali sklapam jednu konfiguraciju sad pa cu da probam ovih dana.

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

:: e pa ko to zna sada leba ti? moras da eksperimentises malo, budi malo beta teste
:: :: Jedno me interesuje. Ako bih sad instalirao Osmicu, jel bi radile igre na njoj normalno
:: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

Daum ... 14.09.2011. 15:34 #359627

Mislim da su neki pogrešno skontali šta je ovo. Ovo nije beta, niti je namenjeno da se koristi za svaki dan. Ovo je preview verzija da se instalira i pogleda šta može da se očekuje od finalne verzije sledeće godine.

Inače gile ne postoji verzija za desktope i tablete, već je to jedna ista verzija u pitanju. Neće biti zasebnih verzija.

MaliAbner Re: Re: Re: ... 14.09.2011. 15:49 #359632

broj poruka: 7769
@Gile23
Nemoj da nas razocaravas pa kako bre ne koristis TCMD... on j keva to je ko kartoteka...

Kad se naviknes na tabove nema nazad sve ostalo je smesno...

Veruj mi prava pravcata kartoteka... sve pregledno i na jedan klik od tebe...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ne koristim TC pa ne znam stvarno :). Skip si imao i sad koliko ja znam, nisam pokusavao sa tim sistemskim fajlovima, ali znam recimo pojavi se na pola dve iste fotke, imas skip, overwrite ili copy and keep both ? Takodje ubacili su i grafik kod transfera fajlova, i redizajniran je conflict prozor (fajlovi sa istim imenom)
:: @mixer93 trebalo bi da radi :)
:: Pozdrav
:: :: velika mudrost, za huge fajlove uvek koristim total commader koji radi besprekorno, koliko puta samo se desi da kad nesto kopiram, ako ne moze neki system fajl da se iskopira na pola puta, samo izbaci gresku i ajd zdravo, total cmd ima onaj koristan SKIP, nadam se da su dodali tu opciju, onda mozemo da pricamo
:: :: :: Juce je bila BUILD konferencija Microsoft-a, gde su podelili Windows 8 za desktopove i Windows 8 za tablete
:: :: ::
:: :: :: Nova opcija za koju ja znam je da cete moci da pauzirate prebacivanje fajlova, tipa prebacujete sa C na D 20 GB podataka, ali vam treba brzo da prebacite 100MB, lepo pauzirate ovih 20 GB, prebacite ovih 100 MB, pa ovo odpauzirate itd. itd. Takodje cuh da je promenjen Start Menu
:: :: :: Pozdrav!
ralebrale ... 14.09.2011. 17:25 #359671

Mozda je bruka,ali ja ne mogu da nadjem dugme za restart na ovoj 8-ici..:(..Inace sljaka ko i win7,kakio je zasad samo na logoff opciji,nece i vrti po sata..Ali restart neeeeeemaa...Ne vidim..Ne znam...Trazio...Neeemaa..Da,i primetih,boje na mozilli u gornjem levom cosku nisu korektno prikazane.Postavis misha i one se vrate kako i trebaju biti...

Ishmerish Ljudi jel neko cuo od vas za new shortcut 14.09.2011. 17:28 #359674

broj poruka: 7285
pa lepo sam naparavis restart/logoff/shutdown ????

Ako je pak to ```mnogo posla`` za vas imate Tweak XP ili ti Tweak 7, pa ce vam oni napraviti na desku te ikonice.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

ralebrale .. 14.09.2011. 17:52 #359682

Druze,nisi me razumeo.Nema na start meniju nikakva opcija ni zarestart ni za drugo..Nema..Mozda ima nacin da se dodje do iste,ali ovako sta nije bilo ni na jednom win-u..Ako instaliras ovu zezanciju,videces o cem ti zborim...

gile23 Re: Re: Re: Re: ... 14.09.2011. 17:52 #359683

Imam G11 sa 54 macro-a, pa mogu da napravim za vecinu foldera na kompu shortcut :), zato me TC ne zanima :), mada mislim da bih se vremenom navikao na TC :).

Pozdrav!

:: @Gile2
:: Nemoj da nas razocaravas pa kako bre ne koristis TCMD... on j keva to je ko kartoteka..
:: Kad se naviknes na tabove nema nazad sve ostalo je smesno..
:: Veruj mi prava pravcata kartoteka... sve pregledno i na jedan klik od tebe..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Ne koristim TC pa ne znam stvarno :). Skip si imao i sad koliko ja znam, nisam pokusavao sa tim sistemskim fajlovima, ali znam recimo pojavi se na pola dve iste fotke, imas skip, overwrite ili copy and keep both ? Takodje ubacili su i grafik kod transfera fajlova, i redizajniran je conflict prozor (fajlovi sa istim imenom)
:: :: @mixer93 trebalo bi da radi :)
:: :: Pozdrav
:: :: :: velika mudrost, za huge fajlove uvek koristim total commader koji radi besprekorno, koliko puta samo se desi da kad nesto kopiram, ako ne moze neki system fajl da se iskopira na pola puta, samo izbaci gresku i ajd zdravo, total cmd ima onaj koristan SKIP, nadam se da su dodali tu opciju, onda mozemo da pricamo
:: :: :: :: Juce je bila BUILD konferencija Microsoft-a, gde su podelili Windows 8 za desktopove i Windows 8 za tablete
:: :: :: ::
:: :: :: :: Nova opcija za koju ja znam je da cete moci da pauzirate prebacivanje fajlova, tipa prebacujete sa C na D 20 GB podataka, ali vam treba brzo da prebacite 100MB, lepo pauzirate ovih 20 GB, prebacite ovih 100 MB, pa ovo odpauzirate itd. itd. Takodje cuh da je promenjen Start Menu
:: :: :: ::
:: :: :: :: Pozdrav!
imarkovic Re: .. 14.09.2011. 17:57 #359685

ish je mislio na ovu varijantu - http://goo.gl/198Pd
@gile nema te makro precice koja bi zamenila TC, budi uveren.

:: Druze,nisi me razumeo.Nema na start meniju nikakva opcija ni zarestart ni za drugo..Nema..Mozda ima nacin da se dodje do iste,ali ovako sta nije bilo ni na jednom win-u..Ako instaliras ovu zezanciju,videces o cem ti zborim..
BassivitY Re: .. 14.09.2011. 18:14 #359689

broj poruka: 911
Ja sam nekako uspeo da došem do opcija shut down i restart, ali sad da me jebeš ne znam da ti kažem kako samdo toga došao ...probaću kasnije, digao sam ga preko vboxa i radi dobro, ali onaj start meni je užasno glup. Možda lepo i neobično izgleda, ali je sranje. Inače, desktop i sve ostalo potpuno isto kao ista i sedmica, čak je i instalacija ista.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CARPE DIEM

:: Druze,nisi me razumeo.Nema na start meniju nikakva opcija ni zarestart ni za drugo..Nema..Mozda ima nacin da se dodje do iste,ali ovako sta nije bilo ni na jednom win-u..Ako instaliras ovu zezanciju,videces o cem ti zborim..
BlueSkyNIS Restart / Shut down 14.09.2011. 18:17 #359693

broj poruka: 860
Ideš na nekadašnji Start -> Settings -> Power

Windows-free with Fedora 15

== http://www.diy-audio-engineering.org ==

imarkovic Re: Restart / Shut down 14.09.2011. 18:38 #359703

da, a ima i u task manageru, gore

:: Ideš na nekadašnji Start -> Settings -> Powe
:: Windows-free with Fedora 15
:: == http://www.diy-audio-engineering.org =
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs