Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Problem kod Win xp - plav ekran
STRANA 1 OD 1
BMWM5 Problem kod Win xp - plav ekran 10.09.2011. 11:15 T38306

status: user
broj poruka: 343

Komp je iz jedne radnje i bitni su podatci unutra, desava se sledece:

Podize sistem, dodje do onog kad pise welcome i izbaci plav ekran i nista dalje, gresku koju izbacuje je:
STOP: 0x0000007E (0xC0000005, 0xFC5CCAF3, 0xFC90F8C0, 0xFC90F5C0)

Testirao sam mu memoriju i hdd, ok su, cak sam stavljao druge module memorije, nasao sam na forumu ovde i na netu da je problem do sistema,pa sam ja krenuo da izvrsim repair, ali kad dodje do nekih 34 minuta instalacije opet to uradi, pokusao sam i preko Recovery ali kad treba da stisnem enter odmah se restartuje..

Da li neko zna lek kako da resim ovo..?

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Problem kod Win xp - plav ekran 10.09.2011. 11:25 #358742

broj poruka: 19008
probaj da ubacis samo jedan modul i u drugi slot jer to najvise ukazuje na memoriju, a resetuj i bios

::
:: Komp je iz jedne radnje i bitni su podatci unutra, desava se sledece
:: Podize sistem, dodje do onog kad pise welcome i izbaci plav ekran i nista dalje, gresku koju izbacuje je
:: STOP: 0x0000007E (0xC0000005, 0xFC5CCAF3, 0xFC90F8C0, 0xFC90F5C0
:: Testirao sam mu memoriju i hdd, ok su, cak sam stavljao druge module memorije, nasao sam na forumu ovde i na netu da je problem do sistema,pa sam ja krenuo da izvrsim repair, ali kad dodje do nekih 34 minuta instalacije opet to uradi, pokusao sam i preko Recovery ali kad treba da stisnem enter odmah se restartuje.
:: Da li neko zna lek kako da resim ovo..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BMWM5 re 10.09.2011. 11:39 #358745

To sam pokusao sa memorijom i druge module sam ubacio jer je ddr ali ista stvar se dogadja...
pokusacu da resetujem bios pa cu da vidim..

philaemos ... 10.09.2011. 11:52 #358746

broj poruka: 2743
Ako su podaci čuvani na drugoj particiji (kao što ja teram sve radnike kod mene na poslu), format C i instaliraj XP od nule.
Aku su čuvani na C, ili koristite softver koji čuva baze na C, onda jbg. Probaj clear cmos (ili samo iščupaj bateriju sa matične, a komp isključi iz struje). Isključi sve eksterne uređaje i interne kartice, a ostavi samo ono najpotrebnije da uradis boot.
Taj repair od XP-a iz mog iskustva ne rešava ništa.

Demon to some. Angel to others.

BMWM5 re 10.09.2011. 11:53 #358747

pokusao sam sa restartom bios-a ali opet isto nece..?

philaemos ... 10.09.2011. 11:56 #358748

Probao safe mode?
Ako ne pomogne ništa, prikači HDD na drugi komp, i izvuci podatke, a onda vrati u stari i probaj da instaliras XP.

BMWM5 re 10.09.2011. 11:59 #358749

nisu cuvani jer tu su i programi za vodjenje nekih knjiga, pa meni je repair znao da odradi posao...

kako sacuvati te podatke sad, nece ni u safe mode..?

imarkovic Re: re 10.09.2011. 12:01 #358750

kloniraj particiju pomocu ghost-a npr.(Hirens boot cd)

:: nisu cuvani jer tu su i programi za vodjenje nekih knjiga, pa meni je repair znao da odradi posao..
:: kako sacuvati te podatke sad, nece ni u safe mode..
philaemos ... 10.09.2011. 12:08 #358752

Softveri koje mi u firmi koristimo imaju baze podataka koje se lako sačuvaju na fleš ili bilo šta. Kada se desi neki problem ili kupimo novi komp, samo instaliramo softver od početka i vratimo baze. Ako imaš instalacije tih programa lako ćeš ponovo da ih snimiš, a gde se nalaze podaci i da li ih je lako vratit zavisi od programa, ako ne znaš bolje nemoj da čačkaš.
Kažeš da si proverio HDD i da je on ok. Ne znam šta još da ti predložim, a da nije reinstal XP-a.

EDIT: poslušaj imarkovića

BMWM5 re 10.09.2011. 13:06 #358762

Imam hirens pa cu pokusati ovo, da li mozes malo da mi objasnis kako se to radi kloniranje..
hvala unapred..

Ja sam zakacio drugi hdd i povezao oba na ovom je sistem i podigao i mogu da otvorim one particije na hdd u ali da li ce ti programi kad ja prebacim na drugu particiju da funkcionisu, to je neki win program za radnje i podatke...?

vladarko Hiren`s Boot CD(VD) 10.09.2011. 15:14 #358784

broj poruka: 4228
Pa disk tools, HDAT2 ili mHDD. Proveri i popravi bad sectors, ako ih ima.

Pozdrav!

Vlada

gavra Knjiga kaže: 10.09.2011. 16:10 #358801

broj poruka: 148
Информация применима к следующим системам:
Microsoft Windows XP Professional
Microsoft Windows XP Home Edition

`STOP 0x0000007E` Error Message After You Upgrade to Windows XP

После обновления до Windows XP, вы можете получить следующий стоп:
STOP: 0x0000007E (0xC0000005, 0x804E518E, 0xFC938104, 0xFC937E04)
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Примечание: четыре параметра в этом сообщении могут меняться, в зависимости от конфигурации системы.

Причина:
Это может случиться, когда системная генерирует исключение, которое поддержка ошибок (error handler) не может уловить.
Это может случиться, когда одно из следующих высказываний верно:

1) Не хватает дискового пространства. Если ошибка появилась после первой перезагрузки во время установки Windows или сразу после того, как установка завершилась, на жёстком диске может быть не достаточно места, чтобы запустить Windows.
2) Несовместимость BIOS. Если ошибка появилась после первого рестарта во время установки Windows или сразу после того, как установка завершилась, BIOS может быть несовместим с Windows.
3) Несовместимые драйвера видео адаптера.
4) Повреждённый Random Access Memory (RAM).
5) Повреждённый драйвер оборудования или системный сервис.
6) Несовместимая программа третьей стороны удалённого управления. Если ошибка ассоциируется с Win32k.sys файлом, это может быть из-за программы третьей стороны удалённого управления компьютером.

1) Нема довољно простора на диску. Ако се грешка појавила након првог поновног покретања током инсталације оперативног система Виндовс или после како је инсталација завршена, хард диск можда нема довољно простора за покретање Виндовса.
2) Некомпатибилне БИОС-а. Ако се грешка појавила након првог поновног покретања током инсталације оперативног система Виндовс или после како је инсталација завршена, БИОС може бити у супротности са Виндовс-ом.
3) Некомпатибилне драјвера видео адаптера.
4) Оштећена Рандом Аццесс Мемори (РАМ).
5) Оштећен драјвер опреме или системског сервиса.
6) Неспојиви програм даљинског управљаља треће стране. Ако је грешка у вези са Вин32к.сис датотеком, може бити последица програма треће стране за удаљеном контролу рачунару.

gavra
Beograd

imarkovic Re: re 10.09.2011. 16:36 #358808

ako nikad to nisi radio onda ti ne bih preporucio jer postoji rizik da slucajno zamenis destinacioni i source disk i obrises sve sto si imao, neka bolje samo uzmi drugi neki nov prazan hard cisto da istestiras i spusti win na njega

:: Imam hirens pa cu pokusati ovo, da li mozes malo da mi objasnis kako se to radi kloniranje.
:: hvala unapred.
:: Ja sam zakacio drugi hdd i povezao oba na ovom je sistem i podigao i mogu da otvorim one particije na hdd u ali da li ce ti programi kad ja prebacim na drugu particiju da funkcionisu, to je neki win program za radnje i podatke...
BMWM5 re 10.09.2011. 21:18 #358851

Ok, nisam radio to nikad, pokusacu na ovom drugom hdd-u pa cu onda videti na ovo...
E a da li ti mozes da mi pojasnis detaljnije sta trebam da uradim, ja sam trazio na netu ali nisam nasao nesto posebno kao objasnjenje..?

imarkovic Re: re 10.09.2011. 21:38 #358855

pa ajde evo ovako, ja koristim iskljucivo Ghost(stvar ukusa) a i ceo zivot radim s njim nikad me nije izdo`, kada otvoris isti(prethodno prikljucis oba harda), imas opcije DISK TO DISK(kopiranje CELOG hard diska, odnosno svih particija s jednog na drugi), PARTITION TO PARTITION (kopiranje samo jedne particije na drugi hard disk), ono sto je jako bitno je da pazis kada odredjujes source disk(to te prvo pita, dakle to je disk SA KOGA kopiras), zatim destination disk(novi disk NA KOJI kopiras podatke sa starog), nemoj nikako to da pomesas, to je cela logika, nije tesko ali cesto se ljudi zajebu i pobrkaju destination i source.

:: Ok, nisam radio to nikad, pokusacu na ovom drugom hdd-u pa cu onda videti na ovo..
:: E a da li ti mozes da mi pojasnis detaljnije sta trebam da uradim, ja sam trazio na netu ali nisam nasao nesto posebno kao objasnjenje..
BMWM5 re 10.09.2011. 22:20 #358859

Ej nije tesko, razumem te isto je kao kad kopiras disk u nero programu pa imas source i destination...
pokusacu to da uradim, ako sam te dobro razumeo on ce da kopira particiju na drugi hdd??

Javicu ti se sta sam uradio...

Hvalati za ovo unapred...
BMWM5 re 13.09.2011. 22:22 #359463

Odradio sam ono i uspero sam da spasem podatke neke ali neke nisam tj program nisam ali je on bio kao instalacioni fail u folderu pa sam ga spasao....
instalirao novi sistem i sad radi komp super, samo da javim da je bilo do sistema a ne do komponenti u racunaru i nasao sam na netu da je to zbog toga sto je sp2 a ja sam sad stavio sp3, nisam imao vremena da isprobavam da li je zbog toga...

hvala svima u svakom slucaju na pomoci...
poz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs