Imam neku tabelu i Excel treba da pretvori predjene kilometre u potrosene dinare (ja samo treba da pratim cenu goriva i da je upisem pored ƒ i on automatski pretvara broj kilometara, koje sam ja upisao, u dinare ) ...Naravno, znam kolika je prosecna potrosnja goriva na predjenih 100km
Da li neko zna koju funkciju da upotrebim za to?
Hvala
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: Imam neku tabelu i Excel treba da pretvori predjene kilometre u potrosene dinare (ja samo treba da pratim cenu goriva i da je upisem pored ƒ i on automatski pretvara broj kilometara, koje sam ja upisao, u dinare ) ...Naravno, znam kolika je prosecna potrosnja goriva na predjenih 100k :: :: Da li neko zna koju funkciju da upotrebim za to :: :: Hval :: :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: that here obedient to their laws we li :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice` ::
> U A1 ti recimo pise cena goriva po km, a u B1 broj kilometara. > Formula: =A1*B1
Ako imas vise polja sa kilometrazama (recimo svako polje bude dnevna kilometraza - B1, B2, B3, B4,...), onda u samo jedno polje upises cenu goriva po km (polje A1), a formulu napises u recmo koloni C: C1: =$A*B1 Ovu formulu kad kopiras na polja ispod (C2, C3, C4,...), parametar B1 ce se menjati (B2, B3, B4,...), a A1 ce uvek ostati A1 - tako da cenu upisujes na samo jedno mesto.
`Ne znam sto sam vam ovo ispricao. Ne steti, a cim ne steti znaci da koristi.`
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.