Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
MAC OS
STRANA 1 OD 1
harry87 MAC OS 02.09.2011. 19:59 T38191

status: user
broj poruka: 853
e ovako, drugar je dobio mac book iz nemacke star 2-3 godine i ceo sistem je naravno na nemackom, pa kako ide instalacija mac os-a bootovanje i sve, posto em sto je na nemackom sve em sto nemamo pojma nista o njemu?! naravno ne morate da mi kazete prvo skini i narezi OS :D!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ramzesIII Lako je... 02.09.2011. 23:17 #357221

broj poruka: 1017

Kao amater, amateru mozda ti bolje objasnim nego strucnjaci :)

Imas znaci keyboard shortcuts http://support.apple.com/kb/ht1343
shift+c bi trebalo da bude.
Pojavi ti se meni sa izborom za instalaciju, dve mogucnosti postoje:
da sacuvas stari sistem ili da potpuno obrises stari i sve novo iz pocetka.
Ja preporucujem obrisi ceo HDD i naravno ne moras da se brines o drajverima :)
harry87 hvala 02.09.2011. 23:29 #357223

Nadam se da cu uspeti !!

harry87 NECE 13.09.2011. 23:53 #359495

Idem sve kako pise, narezao sam dobro DVD, jer ga lepo ucita u operativnom sistemu, al jednostavno kad treba da ga butujem nece, okrece se cd, malo onako se muci, i stoji na ekranu jabuka i ispod nje se vrti ko da ucitava!! Jel mi moze neko pomoci, jel neko nekad reinstalirao Mac Os!?

imarkovic Re: NECE 13.09.2011. 23:55 #359498

broj poruka: 19008
ma skini novi OSx 10.6.6 (ne lion nego leopard) pa instaliraj njega, bices happy

:: Idem sve kako pise, narezao sam dobro DVD, jer ga lepo ucita u operativnom sistemu, al jednostavno kad treba da ga butujem nece, okrece se cd, malo onako se muci, i stoji na ekranu jabuka i ispod nje se vrti ko da ucitava!! Jel mi moze neko pomoci, jel neko nekad reinstalirao Mac Os!
::
harry87 Re: Re: NECE 14.09.2011. 01:04 #359516

:: ma skini novi OSx 10.6.6 (ne lion nego leopard) pa instaliraj njega, bices happ
:: :: Idem sve kako pise, narezao sam dobro DVD, jer ga lepo ucita u operativnom sistemu, al jednostavno kad treba da ga butujem nece, okrece se cd, malo onako se muci, i stoji na ekranu jabuka i ispod nje se vrti ko da ucitava!! Jel mi moze neko pomoci, jel neko nekad reinstalirao Mac Os!
:: ::

Prvo kako znas da hocu lion da instaliram :D!? Mislis da zbog toga nece da butuje?
imarkovic Re: Re: Re: NECE 14.09.2011. 01:11 #359518

broj poruka: 19008
pa pazi, nisam znao nego sam ja imao problema sa tim lion-om, to je poslednji osx, 10.7, dalje skinuo sam leopard 10.6, 10.66, i sa njim je proradilo, isto tako vrti se u nedogled, ali to sam iskusio na virtuelnoj masini(wmvare), probaj sa leopardom

:: :: ma skini novi OSx 10.6.6 (ne lion nego leopard) pa instaliraj njega, bices happ
:: :: :: Idem sve kako pise, narezao sam dobro DVD, jer ga lepo ucita u operativnom sistemu, al jednostavno kad treba da ga butujem nece, okrece se cd, malo onako se muci, i stoji na ekranu jabuka i ispod nje se vrti ko da ucitava!! Jel mi moze neko pomoci, jel neko nekad reinstalirao Mac Os!
:: :: ::
:: Prvo kako znas da hocu lion da instaliram :D!? Mislis da zbog toga nece da butuje?
harry87 Skida se 14.09.2011. 13:01 #359585

Skidam leoparda pa cemo da vidimo, nadam se cu uspeti ! Hvala poz !

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs