Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
problem - win 7 i plavi ekran
STRANA 1 OD 1
metalpirat problem - win 7 i plavi ekran 01.09.2011. 18:46 T38176

status: user
broj poruka: 490

Prvo da objasnim kada je sve pocelo. Pre dve veceri nestala je struja i komp se ugasio. Kada je struja dosla sve je krenulo da radi kako treba. Ali posle nekog vremena pocelo je da se pojavljuje plavi ekran i da odbrojava. Restartuje se i ponovo nastavi da radi. Pnovo formatirao racunar stavio svezu 7. i sve je po starom. Posle malo duzeg rada shvatio sam da mi se plavi ekran jedino pojavljuje kada hocu da idem na internet i to preko IE9, sada sam na mozili evo vec dva sata radi kako treba. Cim pokrenem IE9, koj je od prvog dana izlaska pa do prekjuce radio fenomenalno, sada jednostavno zablokira racunar.Da li je moguce da sam softver moze da ugrozi rad racunara na taj nacin ili je ipak hardver?

P.S - Jos jedno malo pitanje, a mozda je ono i deo uzroka. Ja na svom racunaru imam registrovanu verziju IObit malware figter 4, a skoro sam instalirao kaspersky pure. Da li je moguce da se ta dva programa podudaraju pa blokiraju racunar?

Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gygabyte Nvidia 470 OC,Sound Blaster Audigy 2, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 150N.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 01.09.2011. 21:15 #356887

broj poruka: 2270
Vrlo čudno. Za početak, da isključiš soft probleme, instaliraj samo win i samo IE9, nikakav softver, nikakvi drajveri ili AV, i probaj kako ide net.

duqp ccc 01.09.2011. 22:00 #356898

broj poruka: 3466
ja uzeo neki razer mis pre par nedelja i peglao cs sa njim i skoro kad sam premestao komp u drugi ugao sobe, kad sam zabo mis u usb pojavio se bsod, nervirao sam se kao konj i vidim nesto razer bla bla i batalim misa. reinstalirao windows i sve radi lepo, bez njega. drajveri mi brljavili.javi sta si uradio bas me zanima

operator re 01.09.2011. 22:33 #356906

broj poruka: 4266
Univerzalno riješenje na svim mašinama.
NOD 32 2.70.39
Malwarebytes Anti-Malware 1.51.1.1800 14.07.2011
Spyware Blaster 4
RegRun Reanimator 6.9.7.90 28.07.2011
Redovno čišćenje sa CCleaner-om i GlaryUtilities-om i u 99.99% slučajeva imam problem sa korisnikom svakih 9-15 mjeseci.
IE9 nije siguran pretraživač i ne može se zakrpiti.
Opcija ti je Maxthon 3.1.6.1000 25.08.2011.
Sve ostale reinkarnacije IE-a nisu ni približno dobre ili ako jesu imaju backdoor elemente za pristup sistemu.
Sve programe skidaj sa https://www.majorgeeks.com, pa nađi lekiće za NOD,Malwarebytes Antimalware. Ništa ti više nije potrebno pod WinXP SP3,Vista SP2, Win7 SP1.
Najviše ima problema sa perifernim komponentama koje se kače na ploču, među kojima su:
-tastature,
-miševi i
- USB HDD-ovi( na prvom mestu Verbatim sr*nja od 500 GB - spaljivači napajanja od 15 do 35 e).
I veoma važno, ne kačite na prednje USB portove prenosne HDD-ove kojima je potrebna struja od 2 USB porta, jer kad povuku previše struje, CPU ne dobije koliko treba i osim napajanja crknu i ploče, a rijetko i CPU. Zato ne preporučujem LC napajanja, jer u NS, BG i Žabaljskoj opštini, najviše je crknutih baš ovih napajanja, posle borovnice i Žito/KME/JNC napajanja, bar po mom iskustvu.
operator

tortojed +1 za izbegavanje IE-a. Neka ga instalisanog, ali samo `za svaki slucaj`. 02.09.2011. 01:59 #356984

broj poruka: 10999
Medjutim, na osnovu svoga iskustva (da tu racunamo samo poslednjih 10 godina) jedini av koji bih izbegavao odmah, bez razmisljanja (to jest, njegovo `izleceno` izdanje) je NOD32. Ako je placen, to je druga prica.

Uf! Pardon - McAfee ne bih koristio ni kada bi mi proizvodjac placao 1 veliki burek s` mesom i Amstel. 0.5 dnevno!

Zatim: ne treba preterivati sa trpanjem kojekakvih antivir/antimalware resenja na jedan isti komp. Savremeni antivirusi (evo i ovaj `moj` free Avast) imaju module zaduzene za razne vrste i podvrste gamadi (pa cak imaju i `sandbox module`). Kao dodatna mera opreza (uz rezidentni av) dovoljno je povremeno `rucno` skeniranje pomocu besplatnih stand alone resenja (Kaspersky, Norman...). Nije zgoreg imati i browser addon tog tipa (Bitdefender quickscan plugin)...

http://goo.gl/HhaPD

Dexter013 Ok. 02.09.2011. 10:14 #357027

broj poruka: 17093
Ako samo i jedino ie9 pravi problem , batali ga,
kakav crni ie nek je i 9 , pored FF ili hroma i ostalih browsera...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
metalpirat problem resen 02.09.2011. 13:16 #357054

broj poruka: 490
problem resen, tako sto sam izbrisao kaspersky pure i instalirao obican kaspersky AV. Sada sve radi kako treba. Probao sam IE9 i lepo radi. Ja sam ga koristio od samog pocetka i mogu da kazem da je lepo radio. Sada sam se vratio na FF i neke velike razlike ne primecujem. Mozda ljudi koj imaju slabiju masinu primete neku razliku tokom renderinga, ali kod mene su svi ti programi isti. Naravno osim Safari koj je nikakav.

Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gygabyte Nvidia 470 OC,Sound Blaster Audigy 2, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 150N.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs