Na mašini je nastao problem nakon nasilnog isključenja iz struje i to u momentu dok se XP podizao. Naime, računar se smrzne nakon prvog pojavljivanja desktopa, nije ni učitao sve aplikacije do kraja. Uvek se zamrzne na istom mestu. Ako ne prekinem skeniranje hdd-a koje XP traži pre učitavanja, komp se takođe zamrzne i to uvek na 9% prve (od tri) faze skeniranja (hdd led se ugasi). Hdd je 100% ok, nema ni bed sektora niti bilo kakvih anomalija. Jel ima neki softver sa kojim bi to moglo da se ispegla jer reinstalacija sistema nije poželjna.
instaliraj novi XPpored postojećeg, bez formatiranja harda.Onda će pri dizanju sistema da te pita u koji win hoćeš da uđeš.Na sveže instaliranom drugom XP-u bi trebalo sve da radi, pa onda možeš da izvadiš podatke ili da ostaviš samo sveži xp, ili šta već hoćeš...
To mogu da odradim i sa live xp sa hirensa ali mi to nije rešenje...
servispc bre
:: instaliraj novi XPpored postojećeg, bez formatiranja harda.Onda će pri dizanju sistema da te pita u koji win hoćeš da uđeš.Na sveže instaliranom drugom XP-u bi trebalo sve da radi, pa onda možeš da izvadiš podatke ili da ostaviš samo sveži xp, ili šta već hoćeš.. :: :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: ::
mozda da probas safe mode, pa system restore(pod uslovom da je aktiviran)
:: Na mašini je nastao problem nakon nasilnog isključenja iz struje i to u momentu dok se XP podizao. Naime, računar se smrzne nakon prvog pojavljivanja desktopa, nije ni učitao sve aplikacije do kraja. Uvek se zamrzne na istom mestu. Ako ne prekinem skeniranje hdd-a koje XP traži pre učitavanja, komp se takođe zamrzne i to uvek na 9% prve (od tri) faze skeniranja (hdd led se ugasi). Hdd je 100% ok, nema ni bed sektora niti bilo kakvih anomalija. Jel ima neki softver sa kojim bi to moglo da se ispegla jer reinstalacija sistema nije poželjna :: :: servispc bre
Zaboravio sam i to da spomenem, skuca se i pri ulasku u safe mod..
servispc bre
:: mozda da probas safe mode, pa system restore(pod uslovom da je aktiviran :: :: :: :: Na mašini je nastao problem nakon nasilnog isključenja iz struje i to u momentu dok se XP podizao. Naime, računar se smrzne nakon prvog pojavljivanja desktopa, nije ni učitao sve aplikacije do kraja. Uvek se zamrzne na istom mestu. Ako ne prekinem skeniranje hdd-a koje XP traži pre učitavanja, komp se takođe zamrzne i to uvek na 9% prve (od tri) faze skeniranja (hdd led se ugasi). Hdd je 100% ok, nema ni bed sektora niti bilo kakvih anomalija. Jel ima neki softver sa kojim bi to moglo da se ispegla jer reinstalacija sistema nije poželjna :: :: :: :: servispc bre
jesi probao reset ploce/vadjenje jednog po jednog modula memorije, drugi cpu..? jesi li radio u ERD Commander-u? probaj iz njega da uradis system restore.. plus ovo gore
:: Zaboravio sam i to da spomenem, skuca se i pri ulasku u safe mod. :: :: servispc bre :: :: :: mozda da probas safe mode, pa system restore(pod uslovom da je aktiviran :: :: :: :: :: :: :: Na mašini je nastao problem nakon nasilnog isključenja iz struje i to u momentu dok se XP podizao. Naime, računar se smrzne nakon prvog pojavljivanja desktopa, nije ni učitao sve aplikacije do kraja. Uvek se zamrzne na istom mestu. Ako ne prekinem skeniranje hdd-a koje XP traži pre učitavanja, komp se takođe zamrzne i to uvek na 9% prve (od tri) faze skeniranja (hdd led se ugasi). Hdd je 100% ok, nema ni bed sektora niti bilo kakvih anomalija. Jel ima neki softver sa kojim bi to moglo da se ispegla jer reinstalacija sistema nije poželjna :: :: :: :: :: :: servispc bre
Pa prvo uđi u Hiren`s boot CD > HDD Tools > HDD regenerator i izaberi HDD na kome je taj XP. Program je užasno spor, a tebi i onako treba da skenira prvih par gigabajta gde su najvažniji sistemski fajlovi (to će trajati 10ak minuta na ATA100 disku). Progam je 100% bezbedan i ne pravi nikakava oštećenja, samo vraća bed i lost sektore. Posle toga bih ubacio instalacioni disk XP-a, pa stis`o `R` i ulogovao se u recovery konzolu tog sistema i uradio `chkdsk C: -p -r`. Dešavalo mi se da mi se chkdsk zabode u trećoj fazi i uvek sam to uspešno rešavao preko recovery konzole. Napomena: nemaju svi instalacioni diskovi XPa recovery konzolu. Pretpostavljam da ti treba za juče, ali mogu da ti donesem sutra oko 12h svoj instalacioni XP, i onako sam u prolazu, a i pare ti dugujem :D
Malo mi vuce na to da je ipak dobio los sektor, ili pending sektor, jer zabode prilikom check disk-a. Obavezno pokusaj @usher-ovu varijantu sa hdd regenerator-om ili ako hoces brze da odradis, onda ga skini i prikljuci ga na drugi comp i odradi check disk sa hdtune-om i trebalo bi vec pri pocetku da naleti na taj sektor i samo prepises broj i startujes sa tim sektorom u hdregenerator-u i ispeglace ga, a ukoliko je pending sektor u pitanju, kasnije ce ga izbrisati i iz SMART-a, kao da ga nikada nije ni imao. mada mi je cudno zasto ga SMART nije zabelezio, a prilicno sam siguran da se radi o necitkom sektoru, hm.
Evo, jedan predlog. Kad se tako desi najbolje je da se ponovo instalira Windows. Obriše particija, formira nova i počne instalacija. Da, a šta sa podacima? E, pa moje iskustvo je Ubuntu disk, neka Vam prijatelj preuzme i pokrenete ga sa CD duska, normalno bez instalacije. Uradite rezeeve Vaših podataka i to je to. Meni uvek pomaže pošto imam sina tinejdžera, koga mrzi da radi bekap i instalaciju podataka.
Evo, jedan predlog. Kad se tako desi najbolje je da se ponovo instalira Windows. Obriše particija, formira nova i počne instalacija. Da, a šta sa podacima? E, pa moje iskustvo je Ubuntu disk, neka Vam prijatelj preuzme i pokrenete ga sa CD duska, normalno bez instalacije. Uradite rezeeve Vaših podataka i to je to. Meni uvek pomaže pošto imam sina tinejdžera, koga mrzi da radi bekap i instalaciju podataka.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.