Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Atribut `Read Only` ne mogu da skinem sa fajla (Win Glista)
STRANA 1 OD 1
strela75 Atribut `Read Only` ne mogu da skinem sa fajla (Win Glista) 25.08.2011. 09:28 T38017

status: user
broj poruka: 1590
U pitanju je Win glista. Posle reinstalacije je sve korisnicke fajlove pretvorio u `Read Only`. I sad kad smo instalirali program za koriscenje tih fajlova - oni ne mogu da se menjaju (Srbine, lepo pise Read Only :):):) ).

Kad odem na properties pa odstikliram `Read Only`, trazi odobrenje administratora - potvrdim, radi nesto i kao ok. Ponovo proverim fajl - opet je `Read Only`.

Kako doakati glisti?

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Pro Arte: `Malo, malo`, uvek kazes mi ti`... 25.08.2011. 09:54 #354953

broj poruka: 10999
Sta se dijesava sa fajlovite? Mogu li se brisat`, ipak? Kopirat` na kakav drugi medijum? Ako je odgovor negativan, onda si ili nesto cackao po enkripcionim mocima glistinim ili ti neki virus hara `korisnickim fajlovima`...
Kako si reinstalisao? Da nisi napravio zbrku sa user-ima (pa si dobio useranu glistu)?
Da li mozes da ubijes UAC? Da iskljucis servis `indexing`? Pricaj, pisi, kucaj, pucaj more!

strela75 Kad si admiin, ali nisi vlasnik fajla... 25.08.2011. 10:07 #354955

Ukratko - probao:
- sa `Run as Administrator` Explorerom => ne ide
- Command prompt komanda: attrib -r +s => ne pali
- zadao `full control` nad folderom za sve korisnike => nece pa nece
- kopirao ponovo sve iz jednog foldera u novo-stvoreni folder => upalilo.

Covek iz druge firme je reinstalirao glistu / promenio naziv juzera (ako to moze da pravi problem).

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

tortojed Pa ne da MOZE nego sve zvoni od toga! Citiram samog sebe: 25.08.2011. 10:18 #354958

`Da nisi napravio zbrku sa user-ima (pa si dobio useranu glistu)?`

To je problem. Glista-pantljicara smatra te fajlove `tudjim` pa ti ne da da im menjas atribute. Sva sreca da mozes da ih kopiras. Iskopiraj, ubij sistem pa iznova...
- - - - - - - - -
edit: probaj prvo da li je moguce izatributisati ih iz drugog sistema (XP PE na Hiren`s-u...).

strela75 Evo ga lako resenje vracanja `ownership`-a 25.08.2011. 10:48 #354963

1. Otvorite Notepad i upisite:

- - Pocetak fajla - - -> ovo ne pisite

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas]
@=`Take Ownership`
`Extended`=``
`NoWorkingDirectory`=``

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas\command]
@=`cmd.exe /c takeown /f \`%1\` &.&. icacls \`%1\` /grant administrators:F`
`IsolatedCommand`=`cmd.exe /c takeown /f \`%1\` &.&. icacls \`%1\` /grant administrators:F`

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas]
@=`Take Ownership`
`Extended`=``
`NoWorkingDirectory`=``

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas\command]
@=`cmd.exe /c takeown /f \`%1\` /r /d y &.&. icacls \`%1\` /grant administrators:F /t`
`IsolatedCommand`=`cmd.exe /c takeown /f \`%1\` /r /d y &.&. icacls \`%1\` /grant administrators:F /t`

- - Kraj fajla - - -> ovo ne pisite

2. Snimite fajl pod nazivom `Ownership.reg`

3. Dvoklik na `Ownership.reg` i potvrdite sto vas pita (Continue -> Yes -> OK)

4. U Windows Exploreru, mis na folderu cije vlasnistvo hocete da promenite - drzite taster `Shift` i pritisnite desni taster misa

5. Izaberite opciju `Take ownership`, pa potvrdite Continue

Kad zavrsi, to je to. Sto bi rekli `BUSTED`.

Slican sistem je i na Win7

Pozdrav.

-

tortojed Ma registry scripts su čudo! Opet si owner ship-a! Gli$ta moze... 25.08.2011. 11:02 #354964

samo da salutira: Aye Aye Captain!

BlueSkyNIS ... 25.08.2011. 11:31 #354966

broj poruka: 860
Da, vrlo lako rešenje. Čovek može doći do njega i bez upotrebe interneta. Vrlo intuitivan metod za vraćanje vlasništva. Strukturu i funkciju registarske baze svi znamo u prste... Bravo!

A posle kad mi neko kaže da je Linux komplikovan dođe mi da . Ista akcija u Linuxu zahteva jednu komandu i sve je opisano u help opcijama.

Windows-free with Fedora 13

== http://www.diy-audio-engineering.org ==

tortojed Ko to kaze, ko to laze, Linux da je komplicirat?! Ja sam kadikad... 25.08.2011. 12:14 #354970

probao neke distribucije. Sve to lepo radi, jos samo da ZAISTA zazivi Wine, pa da se i sigramo i da posaljemo micro$hi-a u tri-cetiri lepe...
Eve ga i Parted magic na flesu, pa ponekad iz zezanja butujem sa njega, prosetam Netom....

strela75 To se zove razvoj iliti napredak... 25.08.2011. 13:57 #354991

Dok je u WinXP-u dovoljno bilo desnim klikom misa da se izabere properties, pa odstiklira atribut Read Only, napretkom/razvojem softverske tehnologije dosli smo do pisanja `skripti` za nove sisteme :):):) (kao sto moj stric kaze za moderne automobile pune elektronskog skarta: je*em ti auto kad hoce da bude pametniji od mene)

Inace nije ovo toliko tesko:
1. iskopira se italic tekst u Notepad i fajl nazove `Ownership.reg` (tip fajla se izabere `All Files` - da ne bude tekst fajl)
2.-5. isprate se koraci 2-5

i to je to. Ukupno minut posla.

Pozdrav.
-

MyDoom re... 25.08.2011. 16:22 #355024

broj poruka: 553
desni klik na folder->properties->security->owner->edit->staviti user-a po zelji i stiklirati `replace owner on subcontainers and objects`

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Lifestyle!
http://www.youtube.com/watch?v=1OMJ7vSgQl4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=4IoM5BAvdKc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=HNJC2

strela75 Hvala Doom... 25.08.2011. 17:06 #355030

Eto moze i krace od onih mojih minut

Pozdrav.
-

ICEsd re 25.08.2011. 17:22 #355033

broj poruka: 2158

Begaj od Gliste sto pre, prodaj sto pre ako imas original dok jos ima nekog ko oce da se zezne i pazarije, nisu dzabe izbacili win7 tako brzo.Imao sam i ja takvih problema na glisti jedva sam ih resio i tad preso na win7 beta i od tad ne menjam win, mada mi zao XP mnogo sam vezan za njegovu brzinu ali kad ga vidim na polsu kolio je ruzan ne vraca mi se kuci na njega.

Inace ovo je tak prvi problem cek jos malo kad pocnu da se redjaju kako sve vise i vise pocinjes da radis i kopas po glisti ima toliko da se nerviras da ces da je bacis u kantu.
Daum ... 25.08.2011. 18:19 #355045

broj poruka: 12796
Reinstall odradi sa Win7 Enterprise ili Ultimate i to sa flasha. Microsoft čak ima USB tool besplatan koji ti pravi bootabilnu instalaciju od ISO fajla. Na prosečnom flashu instalacija traje 10 minuta :)

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

strela75 Znao sam ja da je glista - glista... 25.08.2011. 22:33 #355097

U pitanju je firmin laptop sa licenciranim sistemom. Nema prelaska na drugi sistem, osim ako laptop ne uskoci u vodu, pa bude potrebna zamena svega.

Pozdrav.
-

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs