Narezao sam ga na disk kao bootable. Ubacio disk, instalirao i tražio je da restartujem računar. To sam uradio i onda sam trebao da upisem -V . Napišem to, pritisnem enter i onda je išao neki text i nakon toga pojavi mi se crn ekran. Nema ništa na njemu samo crn. Restartujem opet da probam i opet isto! Da li neko zna do čega je? Koristio sam Cameleon RC5 kao bootloader. A u pitanju je iAtkos s3 v2 10.6.3 Snow Leopard _______________________
AAAAAAAAAAAlo Cadjenovic,odmori malo. Sta mi skices tu ko pekinezer neki!!!
Tako je bilo i meni kada sam instalirao na desk topu... Nije hteo da podigne sistem nikako... Probaj drugi boot loader, menjaj tamo stavke kad ides na custom, kada biras one silne drivere, igraj bingo pa mozda i pogodis. Sa MAC OS X na desk topu je uvek lutrija... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
One drajvera i ona cuda mislim da sam to sve ubo kako treba, jedino za graficku nisam siguran. Stiklirao sam ono enablers i jos nesto ne znam kako se zove. Probacu sa drugim bootloaderima pa cu da vidim. Malo da odmorim 4 puta sam probao danas :) _______________________
Ja sam ga instalirao u jednom danu, kada sam se bakcao sa tim, i po 10-ak puta. Menjao sve i svasta, ali nije hteo. Na lap topu iz prve... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Windows smorio, ocu probam nesto novo. Pa ima par programa koji ce mi olaksati dosta ono sto radim na racunaru. Video sam i par zanimljiv applikacija koje bi koristio. _______________________
u Chameleonu probaj -x to ti je safe mode a mozes da probas i arch=i386 ukoliko nece da startuje 64bit zbog nekog kexta. Ako ides na verbose mode (-v) na kraju bi trebalo da pise sta je uzrok. P.S. Navedi sta imas od komponenti jer imas razlicita resenja za razlicit hardver. pozz
:: u Chameleonu probaj -x to ti je safe mode a mozes da probas i arch=i386 ukoliko nece da startuje 64bit zbog nekog kexta. Ako ides na verbose mode (-v) na kraju bi trebalo da pise sta je uzrok. :: P.S. Navedi sta imas od komponenti jer imas razlicita resenja za razlicit hardver :: poz :: :: ::
Probaj da pored -v napises i cpus=1 i busratio=200000000. Bus ratio ti je fsb tvog procesora, vidi koliki je i pazi pises u Hz, zato tolike nule, pa javi. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Nisu cisti :) . Videcu sutra ovo sto je Krecy rekao pa cu probam i ovo tvoje. Cpu je na 2.7ghz. Sutra cu detaljnije to da pogledam u Biosu sad jedva ubadam tastere na tastaturi. _______________________
:: Lele sta naprica taj moderator? Nije ni bitno.. :: :: Probaj da pored -v napises i cpus=1 i busratio=200000000. Bus ratio ti je fsb tvog procesora, vidi koliki je i pazi pises u Hz, zato tolike nule, pa javi :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Ne bih ja mogao da legnem a da ne probam da li bi uspeo neki od ova dva predloga... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Necu moci ni da zaspim zbog toga sto ne probam, ali snage nemam za to xD A ove konjine sa Bencha mi obrisale temu zbog znanja ovog moderatora. Vec sam uputio zalbu. _______________________
:: Ne bih ja mogao da legnem a da ne probam da li bi uspeo neki od ova dva predloga... :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
ja kada sam davno podizao sistem imao sam problem sa 3850 tj nije imala podrska za nju, flesovah GPU da je konta kao 3870 i sve je radilo kako treba, mozda i dalje postoji tajbag
Kad sam otisao u Utillity pa HardwareInfo video sam da je vidi kao 3870 ali i kao 3850, tj nesto za grafu je 3850, a nesto drugo 3870 nisam tacno zapamtio. A sto se mog problema tice mislim da imam resenje, samo da proverim to jos 1 pa cu da probam. Javljam sta sam uradio! _______________________
Na mom kompu imam instaliran Lion i zaludjivao sam se ovim jos od pocetka kada su pravili emulatore za Mac OS X, tadasnji pearpc, ili tako nesto, znam da je kruska u pitanju. Nailazio sam na razne probleme i instalirao po milion puta i trazio po netu i pricao sa ljudima. Najbolji forum za to ti je Insanelymac.com a na wiki.osx86project.org imas spisak hardvera koji sigurno radi i linkove ka potrebnim kextovima ili uputstvima za instalaciju, itd. Desava se da nece da butuje ukoliko ti je overklokovan bilo cpu ili memorija, i probaj sa jednim stapom memorije. Zna i to da zeza. Citaj na kraju posta sta je kernel panic, kext error pa javi.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.