Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows freezes
STRANA 1 OD 1
boztoga Windows freezes 03.08.2011. 16:35 T37586

status: user
broj poruka: 516

Pozvao me prijatelj da mu pogledam racunar jer nije radio. Nije mogao da podigne Windows. Sve lepo radi do trenutka kad treba da se pojavi Welcome screen ali tu ostane samo svetlo plavi ekran i kursor misha (koji radi). Iz Safe Moda sam prebacio sve podatke na D particiju i spremio se za reinstalaciju sistema. Kad ono medjutim...

Instalaciju sam pokrenuo sa USB-a. Koristio sam isti .iso kad sam pravio butabilan usb kao i svaki put do sada tako da mislim da tu ne bi trebalo da ima problema... isti taj win radi i kod mene na kompu. Iz Windows istalera formatiram C particiju, pokrenem instalaciju i sve radi sjajno do poslednje stavke: Completing installation. Tu je stao i radio nekoliko sati i nije se pomerio. Onda sam ponovio ceo postupak nekoliko puta i svaki put se dogadjalo isto. Probao sam i x86 i x64 da instaliram i obe stanu na istom mestu...

ga-965p-s3
Intel c2d (ne secam se koji) 2.8
Chieftec 350w
HDD WD 250 Gb (opet ne znam tacan model)

Da li neko mozda ima ideju sta bi moglo da pravi problem? Ako treba da dopisem tacne modele svih komponenti ukoliko ce to nekome pomoci da identifikuje kvar...

Meni je palo napamet da moze da zeza zbog USB-a koji je ukljucen ili mozda da je problem do HDD ali sad govorim napamet...

hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic >> 03.08.2011. 16:39 #349439

broj poruka: 19008
ne moze tacno da se zna sta je problem, prva stvar, pokusaj da instaliras preko CD-a windows.. zatim ako se javi isti problem, vidi sta ti je lakse da proveris, memoriju ili hard disk.. verujem da hard disk pravi problem ali mozda nisam u pravu, treba proveriti.. ali iduci po nekoj logici trebalo bi da je do harda, mada nikad se ne zna

boztoga re 03.08.2011. 16:45 #349441

broj poruka: 516

hvala druze na brzom odgovoru. idem sad da pazarim disk da srezem instalaciju al cu tek sutra da probam ponovo, sad se pripremam za gledanje fudbala :) opet hvala, pa javljam sutra sta sam napravio...

pozdrav

VMARC Moras da povadis sve PCI kartice 03.08.2011. 18:11 #349453

broj poruka: 9425
I da ostavis samo osnovno + HDD. U BIOSU deaktiviraj sve integrisane komponente (LAN i ZVUK...) Memoriju prebaci u neki drugi slot. Ako imas vise modula, povadi ih i ostavi samo jedan. Mozes instalirati sa istog tog USB iso, nemas razloga da ga menjas.
Ako ti ni tako ne uspe, moraces da zamenis video karticu, makar samo za instalaciju, dok ne prodje problematicni deo.

kada prodje instalaciju, onda vracas deo po deo, instaliras drajvere i gledas gde ce da zabode. kod koje poslednje komponente zabode, ona je problematicna.

S1000RR

Mixx ... 03.08.2011. 18:38 #349455

broj poruka: 2931
preformatiraj hard

vladarko Proveri hard disk 03.08.2011. 18:41 #349457

broj poruka: 4228
Hiren`s Boot CD ili USB

Prvo Sentinel, zatim HDAT2 ili mHDD.

Pozdrav!

Vlada

gilopile ... 03.08.2011. 19:33 #349461

broj poruka: 9459
+1 VMARC

Verovatno je nesto zveknulo, cim pre nije hteo da udje u win. Jesi probao sa CTR+ALT+delete na onom plavim screenu pre ulazak u win?

(c) 1982 Sinclair research Ltd

http://goo.gl/3T721

gile23 ... 03.08.2011. 23:26 #349517

broj poruka: 9121
Digni neki Linux Live CD, pa vidi sta se desava, ako je nesto rikavela tu bi trebalo da vidis.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs