Nesto se desilo i komp koji je ranije imao internet vise nema. U folderu Control Panel\Network and Internet\Network Connections nema ikonice Lokal Area Connektion. Kada sam pokusao da ponovo instaliram drajver mrezne kartice, za koju mislim da je pdgovorna za problem, drajver nece da se instalira jer nije instaliran Microsoft SNMP, a program za setap ne dozvoljava da se stiklira i ova opcija nego trazi da se prvo instalira Microsoft SNMP pa tek onda drajveri. Da li neko ima ovo iskustvo? Dragan06
Jel` imaš u listi hardvera mrežnu kartu?Možda je samo disable-ovana slučajno(dešava se slučajnim kliktanjem).Idi u device manager i vidi ako je precrtan Ethernet controller, onda si slučajno isključio mrežnu kartu.Ideš na nju desni klik, i izabereš ENABLE.Samo od sebe ne vidim kako je moglo da se sjebe, ili je neko sjebao ili se windows-u sprema panaija(žito).
jel imas neki anti-virus instaliran? da li je prijavljivao neke viruse u zadnje vreme? ne bi bilo lose da resetujes bios..
:: Nesto se desilo i komp koji je ranije imao internet vise nema. U folderu Control Panel\Network and Internet\Network Connections nema ikonice Lokal Area Connektion. Kada sam pokusao da ponovo instaliram drajver mrezne kartice, za koju mislim da je pdgovorna za problem, drajver nece da se instalira jer nije instaliran Microsoft SNMP, a program za setap ne dozvoljava da se stiklira i ova opcija nego trazi da se prvo instalira Microsoft SNMP pa tek onda drajveri. Da li neko ima ovo iskustvo? :: Dragan06
Resetovao sam bios i nista.komp trazi da instaliram networc adapter , a u jednom trenutku je trazio da instaliram drajvere. Medjutim, kada ubacim instalacioni disk za plocu, on kaze da je sve instalirano i pokusam ponovo ali corak. I dalje nemam u folderu Control Panel\Network and Internet\Network Connections ikonice Lokal Area Connektion. Dragan06
Kada na ikonicu MY COMPUTER na desktopu klikneš desni klik i PROPERTIES, ideš na HARDWARE, pa onda na DEVICE MANAGER.U listi uređaja vidiš da li ima ETHERNET CONTROLLER pod stavkom NETWORK ADAPTERS, i dali je slučajno on precrtan, tj. DISABLED.Ako je precrtan, samo klikni na ENABLE, i proradiće.Ako ga nema na listi, skini sa sajta proizvođača ploče drajvere za tvoju ploču, i probaj ponovo da ih instaliraš.Postoji i mogućnoost da ti je LAN na ploči zveknuo(ukoliko imaš onboard LAN).Ako sve ovo ne upali, uzmi od nekoga PCI LAN karticu, ubodi je u slobodan PCI slot, i probaj.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646986. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.