Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
(neobican) Problem sa FDD na Windows 7
STRANA 1 OD 2  
JE3A (neobican) Problem sa FDD na Windows 7 28.07.2011. 18:48 T37503

status: user
broj poruka: 913
Zvuci cudno ali ljudi jos koriste FDD.
Elem,drugar se bavi muzikom i svira na klavijaturama koje koriste floppy diskove (koliko sam razumeo na njih snima ritmove).
Dok je sve bilo pod XP-om radilo je OK,a sad ubaci disketu,snimi ritmove (par desetina kb),stavi u klavijaturu i ova nista ne konstatuje.
Probali smo i sa formatiranjem ali nista.
U properties kad se ponovo ubaci disketa u PC se vidi da ima nesto na floppy-ju (prikazuje koliko zauzima) ali to je to.
Probali smo sa vise disketa ali ishod je isti.
FDD radi sigurno,pre toga je radio pod XP operativnim sistemom..
Zna li neko resenje za ovaj problem?
Pozdrav i unapred hvala
P.S. To isto se desava mom komsiji sa flash-om,menjao je vec 4 komada u radnji i opet za svaki isto. Opet Windows 7! :-l Cudno.. Meni se to nije desavalo..

Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: (neobican) Problem sa FDD na Windows 7 28.07.2011. 19:02 #348335

broj poruka: 19008
99.9% profesionalnih muzicara koriste XP radije nego Win7.. nek se vrati lepo na xp.

:: Zvuci cudno ali ljudi jos koriste FDD
:: Elem,drugar se bavi muzikom i svira na klavijaturama koje koriste floppy diskove (koliko sam razumeo na njih snima ritmove)
:: Dok je sve bilo pod XP-om radilo je OK,a sad ubaci disketu,snimi ritmove (par desetina kb),stavi u klavijaturu i ova nista ne konstatuje
:: Probali smo i sa formatiranjem ali nista
:: U properties kad se ponovo ubaci disketa u PC se vidi da ima nesto na floppy-ju (prikazuje koliko zauzima) ali to je to
:: Probali smo sa vise disketa ali ishod je isti
:: FDD radi sigurno,pre toga je radio pod XP operativnim sistemom.
:: Zna li neko resenje za ovaj problem
:: Pozdrav i unapred hval
:: P.S. To isto se desava mom komsiji sa flash-om,menjao je vec 4 komada u radnji i opet za svaki isto. Opet Windows 7! :-l Cudno.. Meni se to nije desavalo.
::
:: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
djmm apacer 203 2GB USB stick 28.07.2011. 20:38 #348353

broj poruka: 7
Lepo se chita na XP. Upisane su neke datoteke na XP is sve je bilo OK . Trebalo je dopisati neke programe na WIN7 Professional. Kao fol je upisao sve OK . Kad je
ponovo uboden na XP, nije bilo datoteka napisanih na WIN7 , ali ni onih prethodnih sa XP ???

operator re 28.07.2011. 20:39 #348355

broj poruka: 4266
Još uvijek WinXp je nezamjenjiv za posao. Iskreno, ne bih znao da ti kažem drugačije kako da riješiš, osim da preko Total Commandera pogledaš fajlove, ako ti to nešto znači.
Ideš Configuration-options-Display-show hiden/system files.Sada sigurno može da vidi sadržaj flopy-ja(skrivene fajlove) ili preko Q-Dir-a da namjesti pristup fajlovima.
operator

codeus ... 28.07.2011. 21:14 #348361

broj poruka: 4054

ma sigurno ih w7 snimi sa hiden atributom .. preko TC-a odchekiraj sve atribute sem Archive ..

(Files/Change atributes)
miki069 snima ih al na đoku 28.07.2011. 21:20 #348362

broj poruka: 1234
Koji je racunar?
Otraku i komšiji ponosob?
Da bacamo zrnca pasulja?

https://www.bambimobil.blogspot.com

djmm apacer 203 28.07.2011. 21:41 #348367

broj poruka: 7

XP je legalan, WIN 7 je legalan (velika softvare kuca u BG - PSIT ). Zrnca pasulja moze
da baca samo Microsoft!

JE3A re... 28.07.2011. 23:15 #348401

@imarkovic
OK,znaci da je do operativnog sistema-kao sto smo i sumnjali..

@djmm
tako je bilo kod i kod mog komsije,a sve mu je lepo radilo na XP-u.

@operator
Pogledacemo preko Total Commandera ali ne menja stvari. U svakom slucaju cemo pogledati i probati.

@codeus
Gledao sam da li ima hidden ali mislim da nije bilo, nisam siguran..

@miki069
Koji je racunar?
Treba ti konfiguracija da bi zakljucio da nije do operativnog sistema (a mashina je pre toga perfektno sve radila na XP-u)??
Ajde dobro..
Ortak ima Athlon X4 620 sa 4GB DDR3 i ATI6850, a komsija Intel Dual Core sa DDR2 memorijom..
Znaci nisu slabe mashine i razlicite su ali si simptomi slicni, ocigledno je do operativnog sistema, kao sto sam i sumnjao..

codeus ... 28.07.2011. 23:27 #348404

broj poruka: 4054

googlaj w7 flopy issue .. masa problema sa w7 i doticnim parcetom hardwera ..

resenje ti je ukoliko zelis da zadrzis w7 kuponvina USB flopija (ima za laptopove na limunu ili kupindu) ..
gilopile @JE3A 28.07.2011. 23:28 #348405

broj poruka: 9459
Ma kakav crni OS, kakve on veze ima sa upisom na flopy, sta xp drugacije upisuje podatke?:). Neka ortak istestira taj flopy citac u klavijaturi, tako sto ce ubaciti neku drugu ispravnu disketu sa podacima. Zameni u racunaru flopy uredjaj, jer mozda on zeza, tj. cita sto on sam snimi, vrlo je cest kvar da su flopy-i citljivi samo uredjaju koji ih nasnimi, razstelovane glave, pomereno pozicioniranje glave na sektore...Proverite koje ekstenzije ta klavijatura cita i proverite te fajlove sto nasnimavate...

(c) 1982 Sinclair research Ltd

http://goo.gl/3T721

JE3A .?.. 29.07.2011. 00:08 #348418

re@codeus
OK, hvala codeus.

re@gilopile
Istestirali smo zajedno taj citac na klavijaturi-ima on drugu-ispravnu disketu od ranije i radi.
Onda je isto uzeo drugu koja takodje radi i kad smo probali da prebacimo nesto sa kompa na nju onda vise nije htela da radi u citacu na klavijaturi a kad smo je vratili u komp bila je bez vidljivih podataka (mada kad pogledam u Properties vidi se da ima nekih podataka na sebi).
Mislio sam da je dod uradjaja ali nije slucaj, vidis sta sam napisao- kasnije je ni on ne cita..
Nema veze sa eksenzijama,probao sam i sa obicnim txt fajlom i opet isto.
Pazi kad sam ja bio u neverici, otprilike je bilo je l` ovo neko mene malo z...
Zaista cudno i smesno,a nisam verovao dok nisam video svojim ocima!

MaliAbner Re: apacer 203 2GB USB stick 29.07.2011. 02:31 #348449

broj poruka: 7769
Dakle stvarno, ovo ne da nema veze sa mozgom nego je cak sta vise strasno...

Ja prvi put vidim da neko ima problem sa USB diskovima...

Pa da je tako propala bi IT industrija posto velika vecina ljudi ima na poslu XP a kuci Win7 i obratno i postavljam hipoteticko pitanje kako bi oni razmenjivali podatke i eventualno radili kuci, prebacivali muziku i filmove...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Lepo se chita na XP. Upisane su neke datoteke na XP is sve je bilo OK . Trebalo je dopisati neke programe na WIN7 Professional. Kao fol je upisao sve OK . Kad je
:: ponovo uboden na XP, nije bilo datoteka napisanih na WIN7 , ali ni onih prethodnih sa XP ???
strela75 Bilo je i ranije do sistema... 29.07.2011. 07:07 #348461

broj poruka: 1590
Ja sam imao slucaj da masina koja prihvata 3.5` diskete hoce da radi sa disketama formatiranim u DOSu ili Win98, a nece sa onim formatiranim u WinXPu. Pa onda formatiras disketu na masini staroj 2.5 eona, odes na XP da snimis fajl, a ona ne prepoznaje formatiranu disketu. Pa onda uzmes disketu formatiranu u XPu, snimis fajlove -> kopiraj na masinu W98 -> sa masine presnimi na diskete... blagi uzas, tiha jeza. Tako da sam ubedjen da MS i dan danas kenja po tom pitanju. Kako - ne znam.

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

JE3A re.re.. 29.07.2011. 20:13 #348604

re@maliabner
Ni ja nisam verovao dok se nisam licno uverio, a da budem iskren jos ne verujem..
Kod mene sve radi bez problema, bilo koji flash.. doduse sa flopy-jem nisam probao,ne koristim ga..
Svasta ima, pogotovo kod MS-a..

re@strela
Eto jos jednog primera..

Svi znamo da je i cika Bill javno potvrdio da je Apple OS bolji od MS-a Windows-a..

tortojed Daj malo vise detalja u vezi `proizvodnje` muzike sa `klavijatura`. 29.07.2011. 22:57 #348629

broj poruka: 10999
Da li se radi o virtualnoj klavijaturi (program koji `emulira` klavijaturu) ili se odgovarajuci hardver povezuje na neki port (`midi`)? Ako je ono prvo, mozda program nije potpuno kompatibilan sa W7. U drugom slucaju, zeza drajver koji treba da obezbedi komunikaciju izmedju sadrzaja na flopiju i `prave` klavijature...

JE3A re@tortojed 29.07.2011. 23:19 #348637

Covek ima pravu klavijaturu KORG, tj. ima dve. Radi, svira na svadbama, veseljima..
Kontas?
Nesto kao ovo: http://tinyurl.com/3ft9n4z
Kad mi je pokazao kako izgledaju ritmovi, oni su vise kao skripte, nisam video ekstenziju i fajlovi su od 30-50 kb..
Znaci, on te ritmove prebaci na flopi i onda flopi ubaci u slot klavijature, izabere fajl na klavijaturi i ima ritam te pesme.
Nadam se da si me razumeo.
E, sad klavijatura ne vidi te fajlove,a dok je imao instaliran XP sve je radilo kako treba.
Ako je problem u flopiju sa Windows 7, onda ce uzeti onaj sto ide na USB, kao sto je rekao codeus.

tortojed Sad smo se razumeli - ucinilo mi se da je rec o klavijaturi koja je... 29.07.2011. 23:37 #348643

broj poruka: 10999
`nakacena` na komp (ili da neki program pretvara tastaturu u klavijaturu).
- - - - - - - -
Moglo bi da se radi o nekoj vrsti zastite (enkripcija itd.). Secam se i dan-danas kako sam gledao coveka koji place od muke kada je shvatio da je grebovanjem muzickih CD-ova (pomocu win media player-a) nehotice (potpuno nesvestan toga) `zastitio` fajlove pa posle nije nigde mogao da ih pokrene (u medjuvremenu mu je `pukao` HDD, kupljen novi, instalisan XP, a fajlovi ostali na CD-u ali neupotrebljivi)...

JE3A - 29.07.2011. 23:49 #348646

ne znam sta je,ostao sam zapanjen kad sam video..
videcemo sta cemo sa tim flopijem..

SkyFire Ekstenzija 29.07.2011. 23:51 #348647

broj poruka: 18472
Klavijatura nece videti file-ove ako je ritam(style)/midi promenio ekstenziju.
NPR klavijatura cita samo midi format a recimo midi sa ekstenzijom kar npr. Song- the final countdown.kar nece videti ali ce kompjuter opusteno da cita.
Proveri da li su ti file-ovi koje prebacuje ispravni!

Drugo jesi siguran da prebacuje ritmove koji su kompatibilni sa njegovom klavijaturom?

Operativni sistem sa ovim nema apsolutno nikakve veze niti flopy disk!
Kada klavijatura nece da cita file samo je do EKSTENZIJE tj vrste file u okviru kompatibilnosti i nista vise!

Znaci nek uzme prethodne podatke koji su funkcionisali i pregleda ekstenziju total commanderom.U slucaju da je ekstenzija promenjena samo vrati na original!

Green,Green,Grass Of Home

JE3A re@nebeskavatra :) 30.07.2011. 00:00 #348648

nije promenjena ekstenzija,gledao sam-makar za toliko znam.

ispravni su fajlovi jer je iz tog foldera pre prebacivao dok je imao XP i sve je radilo bez greske.

SkyFire ... 30.07.2011. 00:07 #348649

Nije problem to sto je bilo u folderu vec sta je postalo.
Igrom slucaja i promenom OS sistema ili ti tipa defaultnog programa koji ce to da vidi sam ce pretvoriti file-ve u ekstenziju koja njemu odgovara..

Jesi probao sa drugim flopy-jem?Mozda mozes negde da nadjes Flopy na USB u blizini.
Imas program i Styleworks pa probaj da oporavis te fileove.

Tesko da je problem u zapisu flopy-ja jer on mora definitivno da upise podatak.
Kao takav ce ga preneti na postojeci disk.
Znaci jedino kada je promenjena ekstenzija nece videti..

A da probas da disk formatiras u klavijaturi a ne u kompu.
Neke klavijature moraju da naprave zapis na disku,ostave kod da bi diskovi bili kompatibilni i dalje funckionisali kako treba.Tek tad mozes da prebacujes podatke.

JE3A ... 30.07.2011. 00:26 #348654

Provericu to sutra kod njega,bas me je zainteresovao problem.
Videcu da li OS promenio ekstenziju, uporedicu sve detaljno.
Probali smo sa flopijem koji je radio pa smo ponovo probali da iskopiramo u W7 i nista,klavijatura nista ne vidi.
Nemam nigde da nadjem flopy na USB, morao bi ovaj da kupuje, a vidim da nije jeftino-oko 1000 din. je na limundu.
Tako sam i ja pomislio,flopy mora da upise podatak koji mu je zadat.
Videcu sve sutra pa javljam.
Idem sad da spavam.

Pozdrav pa se sutra javljam.

P.S. Razmisljam se izmedju dva monitora: Dell IPS U2311H i LG IPS236V-PN LED, pa ne znam koji je bolji. Uglavnom cu koristiti za igrice i filmove. Daj savet da ne otvaram novu temu. Svi hvale Delliju ali ima i negativnih komentara sto se tice probijanja svetla, ghostinga i mrtvih pixela.. Ne znam kakav je ovaj LG. Imam Viewsonic VX2433 i stvarno je super monitor ali hocu neki IPS.

SkyFire ... 30.07.2011. 00:48 #348661

Kad budes gledao koja je ekstenzija koristi total commander..
Ostalo sam ti vec rekao..

Monitor..

Dell jeste dobar i radije bih isao na njega mada ni LG nebi trebao da bude los ozbirom da je sam proizvodjac panela~!
Moj savet je ipak Dell ali pre kupovine obavezno proveri monitor da budes siguran.
Meni je emmi izasao u susret tj drugar sa berze koji je radio detaljno je pregledao monitor pre nego sto mi je poslao.Musterija i dan danas zadovoljna tj drugar kome sam monitor nabavio!

E da..Obavezno proveri koliko daju garancije.
LG je promenio politiku tako da vecina monitora ide sa jednom godinom garancije u koju spada i ovaj model!

JE3A OK 30.07.2011. 10:27 #348693

OK, cu da proverim preko TC-a.
Hvala!

Sto se tice monitora na oba je garancija 3 godine, sad sam gledao.
Naravno da bih proverio oba monitora, kod mene nema mrtvih pixela-ja to ne tolerisem (kao i bilo ko).
Videcu vec kako se koji monitor bude pokazao tamo, mada je ovaj LG LED, a Dell ne.

Hvala druze i pozdrav, javljam se kasnije kad vidim sta je sa tim extenzijama.

SkyFire ... 31.07.2011. 04:33 #348836

Pazi da se ne lazemo.Ja bih taj LG uzeo na jedan.
Nemam nekih predrasuda ..Za sigurno je dobar monitor.
E sad slagacu te,negde sam citao na nekom stranom forumu,neko je testirao oba monitora jedan pored drugog i kaze da je Dell bolji tj da ima kvalitetniji prikaz .
Dell (6 bit) ,LG (8 bit) .E sad,ti ces sigurno sam odrediti po sebi na osnovu tvog subjektivnog osecaja sta je bolje .
Ja ti dajem predlog da poneses sliku visoke rezolucije sa jasno definisanim teksutrama i da je koristis kao desktop i za jedan i drugi monotor pa pogledas razliku.
Imam ja jedan wall koji koristim za te stvari pa mogu da ti posaljem ako hoces..

P.S.Poneses i aparat i slikas jedan i drugi pa ti je posle lakse da uporedis!

JE3A fdd guta sve podatke.. 31.07.2011. 18:04 #348913

Bio sam kod drugara i vratio sam se (bilo je kao u zoni sumraka).
Bilo koji podatak da se prebaci na floppy i kasnije kad se cita sa istog je nevidljiv, kao da ga nema.
Stavio sam i ono da prikaze hidden fajlove ali opet isto.
Cak nije u pitanju ni ekstenzija.
Prebacio sam sliku i pokrenuo je sa flopija cim sam je prebacio i otvorio sam je, videla se lepo u Total commanderu. Cim sam izvadio disketu i ponovo je vratio kao da nista nema, a vidi se u properties da ima nesto ha floppy-ju ali se ne vidi sta.. (pre je sve to radilo perfektno na Windows XP-u)
Izgleda da je definitivno do Win 7, znaci ne verujem-tek sto su je napravili i izbacili kad ono odah su us+ali motku..
Uzas!
Kanda ce covek morati da se vrati na XP dok ne kupi noviju klavijaturu sa USB-om, mada je pitanje i to, posto ljudi prijavljuju da imaju problema i sa USB-om sto se tice Windows 7..

Pozdrav i hvala jos jednom svima na savetima!

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs