Resio sam da se otarasim problema sa virusima pa sam instalirao ubuntu10.04.2 i odmah po instalaciji sam naisao na problem...rezolicija slike na mojoj toshiba tecra m1 je maksimalno 800x600 tako da je slika na ekranu umanjena sa po 5-6cm sa svih strana. Ubuntu ne prepoznaje monitor niti pomaze upgrade drivera. instalirao sam ponovo linux mint9(isadora) i desava se isti problem!? inace sve ostalo perfektno radi i prezadovoljan sam brzinom i stabilnoscu sistema, samo je problem rezolucija...dali je ovaj problem karakteristican za starije tipove laptopova ili ne i zna li neko resenje da rasirim sliku preko celog ekrana!?
posle restarta se nista ne desava, 800x600je ii dalje max rezolucija. trebala bi mi pomoc kako da bootujem u recovery mod...na ovom linuxu se ne snalazim nikako :(
A da probaš sa nekom novijom verzijom Mint-a,meni je na desetki sve proradilo iz prve bez ikakvih naknadnih instaliranja drajvera.Takođe stariji laptop,neki Gericom,i isto 1024x768 rezolucija.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.