Mnoge koji nemaju mogucnosti da Vistu pokrenu na svom racunaru svakako ce interesovati ova tema. Bilo bi lepo da se sto vise ljudi ukljuci i prenese svoja iskustva. Ja imam neka i ovde ih iznosim. Verovatno je poznato mnogima da postoji vista ptrnsformation pack koji prilicno zanimljivo daje win xp izgled slican visti. Program se lako nalazi i potpuno je besplatan, zanima me da li postoji jos neki slican i kakva su eventualna iskustva? Sto se tice vista ptrnsformation pack 6.0 koji sam probao instalacija je prilicno jednostavna sa mogucnoscu da se tacno odabere ono sto se zeli transformisati kod xp. Vazna napomena je da ovaj pack ne sadrzi opciju aero. Upravo sam nasao jedan link na kome se nalazi program koji omogucava nesto nalik na aero na visti. Program je besplatan za prvih 30 dana posle kojih se kupuje. Sa njim se dozivljava zanimljivo iskustvo, mada mislim da nije bas najbolje graficki odradjen. Koga zanima evo linka: http://www.otakusoftware.com/topdesk/ Cini se da oni koji zele da svoj xp `obuku` u Vistu imaju, a izgleda ce sve vise i imati razlicitih mogucnosti.
Definitvino najbolje resenje je Stardock paket programa kao sto su Windows blinds (menja izgled prozora), WindowFX (5 puta bolji efekti nego u Visti sto se tice Aero efekta spustanja prozora), DesktopX (widgeti i gedzeti koji su mnogo lepsi nego ovi na Visti pa ih koristim cak i u Visti), CursorXP (za menjanje izgleda kursora), Objectdock ili Rocket Dock (mnogo bolja varijanta za precice kad se malo podesi i pokupe ikonice sa crystalxp.net), Logon Studio i Bootskin za menjanje log on i boot screena (ono ucitavanje i onaj Welcome), a teme se preuzimaju sa https://www.windowscustomize.com, recimo... Evo i linka da ljudi mogu da vide makar jedan deo
Na predlozenom linku ima puno zanimljivih stvarcica. Skinuo sam jedan fajl DesktopX Themes pod naslovom vistabug1024.desktop veoma zanimljivo izgleda na prezentaciji, ali ja ne mogu da ga pokrenem jer xp ne prepoznaje file format, a ne pomaze ni online help. Sta bi to moglo da bude? Pozdrav
:: Na predlozenom linku ima puno zanimljivih stvarcica. Skinuo sam jedan fajl DesktopX Themes pod naslovom vistabug1024.desktop veoma zanimljivo izgleda na prezentaciji, ali ja ne mogu da ga pokrenem jer xp ne prepoznaje file format, a ne pomaze ni online help. Sta bi to moglo da bude? Pozdra ::
Da bi koristio temu moras da instaliras program... DesktopX (imas free verziju na https://www.stardock.com)... Wincustomize je za skidanje tema i tako tih stvarcica kao sto su na pr. deskscapes teme za vista Ultimate... Widgeti (opet mora DesktopX da se instalira, a ako ga instaliras na Visti onda preuzmi free verziju jer ona radi, a Pro ne radi - madas za pro treba serial)
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647626. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.