Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Window$ Vi$ta: Stiv Bolmer (Bill Gates2) prakticno priznaje...
STRANA 1 OD 1
tortojed Window$ Vi$ta: Stiv Bolmer (Bill Gates2) prakticno priznaje... 13.07.2011. 19:53 T37238

status: user
broj poruka: 10999
ono na sta su mnogi, svojevremeno, jasno i glasno upozoravali! Ja licno, po zvanicnom objavljivanju Vi$te na nekoliko foruma sam bio oznacavan kao `konzervativan` jer sam `navikao` na XP i `ne snalazim sa sa novinama` kada sam izneo zamerke: preskromna drajverska baza, nestabilan GUI, lose resen network itd...

http://is.gd/BNufZP

/odlomci/

`STIV BOLMER JE UPRAVO IZVEO VELIKI trik. Učinio je da Vindous Vista (Windows Vista) potpuno nestane. Zapravo, on bi to hteo, ali mu treba vaša pomoć da je se otarasi poput loše ideje kakva je i bila...`

`Činjenica je da Vista nije ni tamo ni ovamo, ili što bi neki rekli, trenutno je u limbu, a to znači da je mrtva u ovom poslu. S druge strane, to je napušteni operativni sistem za koji ni korisnici ni Mikrosoft ne žele ništa da urade, ali ona svejedno rutinski upada u istu korpu sa sedmicom jer koristi isti model upravljačkih programa i aplikacija...`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats Re: Window$ Vi$ta: Stiv Bolmer (Bill Gates2) prakticno priznaje... 13.07.2011. 20:03 #344634

broj poruka: 4537

Kod Mikrosoft-a,svaki neparni O.S. uspe...
Jedan dobar,jedan los.......i tako ide zivot.
tortojed Naravno, zivot ide, samo sto nekome taj zivot bude zagorcavan... 13.07.2011. 20:38 #344643

tokom nekoliko meseci zato sto iskreno obavestava o onome sto jasno vidi (fenomen `carevog novog odela`).
To je i glavni razlog koji me je naveo da postujem ovu temu.

vladats Re: Naravno, zivot ide, samo sto nekome taj zivot bude zagorcavan... 13.07.2011. 20:47 #344649

Svako ko malo zna o racunarima,je iskusno izbegao vistu...
tortojed Vidi: najlaksa stvar na svetu je biti...general POSLE rata. 13.07.2011. 21:15 #344664

Ili, stono bi rek`o Balasevic `dva POSLEratna druga`...

Moja secanja i iskustva ovim povodom su sledeca: OGROMAN broj korisnika PC-ja je tokom DUGOG perioda na svome kompjuteru imao (neki jos imaju) insatalisanu Vi$tu - beta, pa zatim `final` release, 32bit ili 64bit. Ja sam bio jedan od entuzijasta - 3-4 meseca sam `vozio` betu a zatim 64bit-ni official release. Potom sam na nekolicini laptop-ova (u ciju cenu je bila uracunata i Vi$ta, dakle `legal stuff`) instalisao 32bit-nu verziju. U svim slucajevima isti su se problemi javljali: nekompatibilnost sa najnovijim izdanjima plugin-ova tipa Java flash, device driver-a, iznenadna otkazivanja `system service-a`, neuspesna boot-ovanja i shutdown-i, non responding network commands itd.

Ali, poenta ove teme je to sto sam i na ovom forumu doziveo da cujem komentar:
` Bilo je tako i sa XP-om pa se situacija popravila... (nije se popravila ovaj put - kod XP-a su servisni pack-ovi ZAISTA menjali situaciju na bolje i unosili VIDNE promene u sistem.)`
Slicni komentari dolazili su od `starih`, `okorelih` PC strucnjaka koji su SVI redom imali ovaj sistem instalisan na svom kompu. Sada ce svaki od njih da kaze: znao sam ja to..., odmah je meni nesto tu bilo sumnjivo...

vladats Re: Vidi: najlaksa stvar na svetu je biti...general POSLE rata. 13.07.2011. 21:22 #344666

Ma boli te racku,sad jos malo pa izlazi windows 8 bice novih tema....
Bolje da su ga nazvali windows 9.
SkyFire Glista 13.07.2011. 22:46 #344696

broj poruka: 18472
Vista OS operativni sistem - prodata magla od strane MS-a .
OS koji nikad nije imao buducnost jer je sam po sebi bio bagovito,neoptimizovano sr@nje koje je uzgred davao jako lose performanse tj lose karakteristike tokom rada.
Adut koji je gurao ovaj proizvod je bio DX10 ,jedina inovacija koja je donela neki novi `standard` !
Neki su ovaj sistem prihvatili u utesi da je vizuelno lepsi (nasminkano djubre) a neki su odmah provalili i javno odbacili djubre vrativsi se na XP!

Nikad je nisam koristio,lazem jesam ali u okviru OC takmicenja kada su se vrteli benchmarci pa je bio potreban DX10.Ovako u kucnoj upotrebi nikad.
Jednom probao i otarasio se govneta!

Green,Green,Grass Of Home

raic Ovo je nešto novo 13.07.2011. 23:10 #344699

broj poruka: 9006
Tema u kojoj će zelembaći između sebe da se svađaju ko je više retro.
Pritom ponosno priznaju da niti jedan od njih nije koristio dotični OS neki duži vremenski period.

Te zamerke koje tortojed navodi za vistu stoje i dalje u sedmici
- Trapav GUI - yes, i dalje treba jednak broj ili čak više koraka nego u visti da bi se došlo negde.
- Šugav networking - yes
- Drajverska baza na sedmici fala bogu da je dobra kad su 90% u pitanju malo uglancani drajveri za vistu, da je sedmica izašla tek tako sad bi nju pljuvali za lošu drajversku bazu.
- Stabilnost sedmice nije ništa bolja nego u Visti SP2, ne u smislu da je sedmica nestabilna nego da su i Vistu lepo uspeli da okrpe. SP2 je ispremeštao pun kurac stvari i sistemski je bliži sedmici nego izvornoj visti.

Sedmica je daleko od savršenstva al eto, već smo navikli i na njegove bubice i svakako je upotrebljiv. A i jbg, stvari idu dalje, ne možemo doveka da se držimo XP-a koliko god to primamljivo zvučalo, ne zato što je bio ne znam kolko bolji već isto što ga isto zbog navike znamo u najsitnija crevca.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

SkyFire Nyan Cat 13.07.2011. 23:17 #344703

Nebi ti bio Raic kad nebi spamovao.

Inace Vista je dovoljno bila u mojim rukama da osetim koliko je losa.
Za to mi nisu trebali meseci mukotrpnog rada!

Ovde se niko ne prepire vec naprotiv se slazemo da je OS Vista golo govance.
SP2 je doneo neka poboljsanja ali je Windows 7 kao sistem kompletniji i vredan koriscenja kao napredniji od XP koji je vec odsluzio svoje a zavredeo dugogodisnju slavu!

Ja se jos davno igrah i vredno radih pa jos i uporedih i nesebicno podelih sa korisnicima razlike izmedju Windows XP i Windows 7 .
Sa Windows SP 1 situacija verujem da je jos bolje.

Nego da se potsetimo malo kako je to bilo : Win XP vs Win 7 :

http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=20455&forid=33&katid=1

raic Taman posla da se stvarno svađate, žustro kičeljistvo je u pitanju 13.07.2011. 23:28 #344706

Poenta posta je bila bezvrednost teme.

Svi znamo da je Vista bila poligon za peglanje sedmice - dobro. Da li su mogli da je okrpe da bude stabilna kao sedmica - jesu. Da li su mogli da je načine jednako upotrebljivom kao sedmica - jesu i to, i DX11 je mogla da dobije.
A da li su mogli tako da je prodaju - e to već nisu, s lošim glasom koji Vista uživa nema šanse da bi se i okrpljena sa SP3 koji dodaje sve što sedmica ima i izbliza ovako dobro prodavala. Ovako su proširili hype netom o `revolucionarnom novom sistemu koji pomera granice`, i ljudi se popecaše, dobra beše trokraka..

Sedmica je sasvim dobar sistem, donosi i par bitnih novih stvari ali nije od boga stvoren a i dalje vuče tragove blata iz kojeg je ispuzao ako se malo bolje pogleda.

Da je Win7 dobar sistem - to mogu da prihvatim, čak bi se moglo reći XP novijeg doba po masovnosti i popularnosti.
A da je Win7 odličan a da je okrpljena Vista govno - e to već ne mogu.

gile23 ... 13.07.2011. 23:33 #344709

broj poruka: 9121
Koristio Vistu x86 (onakva kakva je prvi dan izasla) oko godinu dana, Windows 7 x64 (onakav kakav je prvi dan izasao) u oktobru ili novembru dve godine. Razlike :

GUI se prilicno malo razlikuje, sve je isto samo je dole onaj start meni promenjen sve ostalo je vise manje isti, par opcija je lepse sredjeno, tipa UAC je malo promenjen dizajn, sada ima kao vise onih nivoa dok je pre bilo samo ukljuci i iskljuci koliko se secam.

Performanse, razlika izmedju jednog i drugog je toliko mala da je to strasno, mozda je malo Win 7 brzi, ali nista spektakularno.

Networking je koliko se secam i na Visti i na Win 7 jako slican ako ne i isti.

Stabilnost oba sistema je perfektna nikada nisam imao problem ni sa jednim sistem. Popio sam par puta plavi ekran na oba sistema, ali to je do programa koji je ubagovan.

Zakljucak : Oba su bolja od Xp-a koji je vremenski zastareo sistem, GUI je zastareo ako ga uporedimo sa ova dva, pre je bio Xp dobar, sada ga je vreme pregazilo i kraj price.

Btw. Prodato je 400 miliona Windows 7 licenci :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 13.07.2011. 23:36 #344712

Ja ne znam gde ti vadis mast da bi opravdao potrebu za koriscenjem Viste?

Release date 2006/2007-ma godina!
Service Pack 2 koji je po tebi adut da taj OS moze da se prihvati je izasao 2009-te godine!

Znaci 2 godine patnje,muke i gubljenja zivaca.
Oni koji su je koristili ili nisu znali koje muke imaju sto rece vlada svako ko je napredniji korisnik se djubreta otarasio a laici su ostali prevashodno zbog windows okruzenja.Malo perija i svi zadovoljni.

2009-te iste godine se vec pojavio Windows 7 koji je da kazem koliko toliko uspeo produkt.Svaki MS win ima svoje mane i nije savrsen,to ovde niko nije ni pomenuo ali u sedmici bar mozes da radis lagodnije jer je sistem poprilicno stabilniji,optimizovaniji sa manje rupa.

Znaci od 2006-te do 2009-te MS je fakticki uvalio,prodao maglu da bi svoju bljuvotinu od OS-a kasnije prepravio u vidu Windows 7 i izbacio nesto sto je zapravo trebalo da bude Vista.

@gile
Ti si tad bio mali ,nisi ni znao sta je GUI a kamo li da osetis razlike :)

raic Re: ... 13.07.2011. 23:44 #344716

Bože me sačuvaj, zašto bi iko koristio Vistu SP2 kad je dostupan SP3 koji je lepši, omiljeniji, društveno prihvaćen a čak se eto i drugačije zove.

Previše čitaš između redova, ne kažem ja da je Vista bolja od sedmice, već baš ono što piše:
Sedmica je odličan sistem - a vista nije onoliko govno koliko se priča da jeste.
To je sve.

:: Ja ne znam gde ti vadis mast da bi opravdao potrebu za koriscenjem Viste
::
SkyFire Re: Re: ... 13.07.2011. 23:51 #344717

Hehe.Pa o tome ti i pricam.Windows SP3 je izasao prosle godine nasuprot Windows 7 koji je vec pustio korenje i zaziveo medj nama ljudovima.Nasmercovali su Vistu da lici na Windows 7.Ne znam samo kome?
Ko ce normalan da koristi Vistu pored Sedmice?Dzaba sto su je na kraju i ispeglali kad su usrali motku na samom pocetku i to je trajalo i trajalo duze vremena.
Trebali su takvu da je naprave odmah a ne da uvaljuju promasen OS.Catfish?

:: Bože me sačuvaj, zašto bi iko koristio Vistu SP2 kad je dostupan SP3 koji je lepši, omiljeniji, društveno prihvaćen a čak se eto i drugačije zove
:: Previše čitaš između redova, ne kažem ja da je Vista bolja od sedmice, već baš ono što piše
:: Sedmica je odličan sistem - a vista nije onoliko govno koliko se priča da jeste
:: To je sve
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: Ja ne znam gde ti vadis mast da bi opravdao potrebu za koriscenjem Viste
:: ::
:: ::
raic Re: Re: Re: ... 13.07.2011. 23:54 #344718

Mislio sam da kažem da je Vista SP3 ustvari Sedmica.

Dobro, Vista je ispala poligon za razvoj Sedmice, žrtveno jare da proizvođači hardvera dobiju dovoljno vremena da razviju drajvere, da se proba malo šta radi a šta ne, šta raja voli...
Poligon jeste al govno na kraju i nije bila, tim je najviše krste oni koji su je najmanje koristili. Postoji čak i pokret na fejsbuku `koristio sam Vistu nedelju dana i nije mi se dopala`, ima jako mnogo fanova.

:: Hehe.Pa o tome ti i pricam.Windows SP3 je izasao prosle godine nasuprot Windows 7 koji je vec pustio korenje i zaziveo medj nama ljudovima.Nasmercovali su Vistu da lici na Windows 7.Ne znam samo kome
SkyFire Evil 14.07.2011. 00:10 #344719

http://www.youtube.com/watch?v=OM-9Q0ac6Zs&feature=related

Pisko Generalizacija 14.07.2011. 00:27 #344722

broj poruka: 6650
Funsky, sto gledas samo iz svoje perspektive? Bar dve godine mnogi su bili primorani da pazare glistu uz novi lap, ili PC, i sta ce oni nego da se na kraju obvesele SP-3-u i OS-u koji napokon radi...(a jos legalan)? Inace, svo sra@je oko gliste i dx-a je bilo zbogradi funboisa grafulja, da se pecaju na dx i usput pazare grafulje... LM, ponosno izjavljujem da glistu nisan takao, iako me svrbelo...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

tortojed @Raic: Brana Crncevic napisa davno, davno, ovaj aforizam: 14.07.2011. 02:22 #344772

`Svi znamo - sit gladnom ne veruje, ali jos je vaznije pri tom, da gladan ne poveruje...sitom`.

Odnosno, ako sa malo vise paznje procitas clanak koji donosi `Mikro`, nece moci da ti promakne `jeftino-marketinski` `stil`, tako karakteristican za M$. Ono sto se u ruskom jeziku oznacava recju `пошлость`...naprosto siklja iz svake reci, svakog gesta i `trika` gospodina Ballmer-a...

Ako to nije dovoljno da `tema ipak bude vredna objavljivanja` (jer, `sta nas se ticu neki tamo window$i i njihovi tvorci`), onda bi smo mogli dovesti u pitanje smisao vecine tema ovde (na Forumu) objavljenih...Da li da odustanemo i od sebe samih i gutamo sta (i kako) nam se servira?
pajsgudgud Nažalost Vista je jedini legalan sistem koji sam platio 14.07.2011. 09:17 #344789

broj poruka: 3742
i zajebali su me. Došao je uz laptop. Pre nego što sam stavio sedmicu (build 7066) Visti je trebalo cirke pet minuta da se podigne i bude potpuno spremna za rad. Ništa tu specijalno nije instalirano i čačkano. Takođe i viruse izbacujem kao opciju. Od dodatnih aplikacija jedino što je imao MSN i Skype kao programe za dizanje.

Ah...da sad se setih i onog čuvenog `neki program has stoped working`
support normality

raic Re: @Raic: Brana Crncevic napisa davno, davno, ovaj aforizam: 14.07.2011. 09:31 #344790

Da, video sam članak, isto nema neku poentu. A ono da je na forumu rečeno da je isto bilo sa XP-om i da se situacija popravila je istina, i bilo je i popravila se. Popravila bi se još više da nisu odlučili da im je kud i kamo bolji potez da umesto Viste SP3 izbace `novi` operativni sistem, jeftino marketinški glorifikovan kao mesija tužnog windows-korisnika. Zamisli recimo da je stvarno izbačena Vista SP3 koja izgleda i ponaša se potpuno isto kao Win7, čisto sumnjam da bi i izbliza bio ovako hvaljen i ovako se dobro prodavao, eto najverovatnije bi čak i DX11 bio odbačen kao jeftin pokušaj da se spase `truo proizvod`... prdnuli bi u čabar.

Ajd to bi možda mogla da bude neka poenta - velike korporacije imaju tendenciju da zajebu milione korisnika... ma idi mooolim te, niiismo znali. A gutaćemo fala bogu i dalje šta nam se servira jer obično i nemamo neku alternativu a od toga što znamo kolko je sati neće nam biti lakše, možda je i bolje da ne znamo. Kao ono južnoameričko alkoholno piće koje seoske starice prave tako što lemaju neko bilje i naizmenično pljuju u činiju da podstaknu fermentaciju, čuo sam da je ukus pića sasvim pristojan al kad vidiš od čega se i kako spravlja...

:: `Svi znamo - sit gladnom ne veruje, ali jos je vaznije pri tom, da gladan ne poveruje...sitom`
:: Odnosno, ako sa malo vise paznje procitas clanak koji donosi `Mikro`, nece moci da ti promakne `jeftino-marketinski` `stil`, tako karakteristican za M$. Ono sto se u ruskom jeziku oznacava recju `пошлость`...naprosto siklja iz svake reci, svakog gesta i `trika` gospodina Ballmer-a..
:: Ako to nije dovoljno da `tema ipak bude vredna objavljivanja` (jer, `sta nas se ticu neki tamo window$i i njihovi tvorci`), onda bi smo mogli dovesti u pitanje smisao vecine tema ovde (na Forumu) objavljenih...Da li da odustanemo i od sebe samih i gutamo sta (i kako) nam se servira
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs