Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
keyboard layout?
STRANA 1 OD 1
nisque keyboard layout? 13.07.2011. 15:25 T37233

status: user
broj poruka: 1060
kako da promenim mesta na tastaturi za slova `z` i `y`?? ok to kad imaš ponuđene layoutove pa promeniš, al ja na W7 u instaliranim jezicima to baš nešto i nemam... imam latinicu i to je to, nemam tonu layouta pa da biram. sad vidim ima neki programčić za pravljenje istih pa da vidim dal to ima svrhu ili ako neko ima neki predlog...

I AM the God of war.. Nothing defies me!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless Re: keyboard layout? 13.07.2011. 15:52 #344542

broj poruka: 3241
U Control panel-u nađeš podešavanje jezika tastature, i izabereš Serbian, latin.Onda ukloni(ukoliko dozvoljava windows) US tastaturu jer nju stavlja po deafult-u pri podizanju sistema.

AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
5 macaka,dve iste, i tri razlicite! :)

:: kako da promenim mesta na tastaturi za slova `z` i `y`?? ok to kad imaš ponuđene layoutove pa promeniš, al ja na W7 u instaliranim jezicima to baš nešto i nemam... imam latinicu i to je to, nemam tonu layouta pa da biram. sad vidim ima neki programčić za pravljenje istih pa da vidim dal to ima svrhu ili ako neko ima neki predlog..
::
::
:: I AM the God of war.. Nothing defies me!!
nisque re:re 13.07.2011. 15:59 #344544

ma meni po defaultu stavlja latinicu... ne znam sad...

toothless Pa stavlja latinicu, ali... 13.07.2011. 16:02 #344546

broj poruka: 3241
da li je to `Serbian, latin` ili neki drugi font(ili jezik)?Kada se namesti na tu opciju za srpsku latinicu, onda će svi tasteri na srpskoj tastaturi raditi normlano(y,z, š,ć,đ,...).

AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
5 macaka,dve iste, i tri razlicite! :)

nisque Re:Pa stavlja latinicu 13.07.2011. 16:50 #344583

stavljao je, stavljao... al sad sam skinuo nešto sa Majkrosoftovog sajta, pa napravio svoj layout, tako da sad šljaka... al hvala u svakom slučaju

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs