da li je neko uspeo da ostvari pravo na povratak novca nakon sto je kupio racunar sa preinstaliranim (oem) operativnim sistemom, tj, nakon vracanja istog (sistema, ne racunara) na osnovu toga sto je zeleo da kupi samo racunar a ne i softver? ko ne zna o cemu pricam a zanima ga materija moze da pogleda http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_refund konkretno mene zanima za srbiju i za HP notebook kupljen pre par dana
@Mixx Kazaću ti ovako.Ja, kao privatnik, nisam dobio povrat poreza za 2007,2008,2009 i 2010 godinu, pa sam pukao što se tiče posla, a što se tiče tvog konkretnog problema, nazovi MS službu u BG i razgovaraj sa njima o tome. To ti je najbolja adresa, ali snimi razgovor na kompjuteru, kao dokaz i sa imenom službenika, kao što sam ja, radi dokaza. Što se tiče dotičnog lapa, proveri preko zaštite potrošača. Oni su, trenutno, jedina instanca za to. operator
na zalost ali mozes da se obrises ova drzava (a i sve pre nje, koje su se raspale) nikad nikom nisu uradile povracaj novca (makar ja nisao cuo)
pazi foru (nevezano za ovu temu ali vezano za povracaj novca) 2002. kosija podneo zahtev za legalizaciju (tak je krenula akcija dulic i ekipa `mi ce da rusimo ko nije legalno sagradio`) i preracunali mu da treba da plati 5200 evra (bio kraj 2002 i tamo neke zone i kvadrature i tako to) moj komsija kaze, ok ali ja sam sam vec platio prikljucak na vodu, struju, kanalizaciju, telefon, ... hocu da mi vratite pare naravno, vraticemo preracunaju mu da je za te prikljucke refundacija oko 2300 evra (pazi samo toliko a kad bi sad placao samo prikljucak za struju je oko 1500 evra, ali idem dalje sa pricom) i onda ovako, da on drzavi uplati ceo iznos (5200) pa kad mu za 20 dana stigne resenje da je legalizovao kucu onda da podnese zahtev za refundaciju i drzava ce da mu vrati i on baja, uzme kredit u banci, plati, dobije resenje, pa podnese zahtev da mu vrate pare i .... i evo je 2011-ta istice polako, a vratili mu tukija
mozda sam smorio sa pricom ali ti kazem, slaba vajda od toga
stara narodna kaze `sa drzavom ne trguj, sa milicijom ne druguj`
MS je jaci od nase (i mnogih) drzava, ali nije drzava. Prema tome, povracaj poreza i povracaj nezeljenog softvera nisu isto. Inace, ja ne bi vratio jer te niko nije bio po usima da uzmes u paketu, tj. trebao si kod prodavca da to regulises...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.