Posto nemam da skinem neke drajvere za stampac, skener, USB TV kartu za Windows 7 a postoje drajveri za XP da li ako instaliram VMware masinu i u njoj instaliram pravi XP mogu da na njega instaliram skinute originalne drajvere za te periferije i onda to koristim preko virtuelne masine?
ima to da ti šljaka.. i ja imam takih problema.. samo nemoj da zaboraviš kad hoćeš da priključiš štampač da ga isklikćeš tamo na VM-removable devices-pa onda klikni šta već ti treba
To ti je vise nego dovoljan razlog da koristis winxp, jer cemu ti onda taj OS sluzi ako ne moze da kontrolise vecinu tvog perifernog hardvera? Jedino ako na tom win7 imas nesto vaznije sto ne moze da radi na xp-u, ali cisto sumnjam. Sve to moze u nuzdi da radi sa VMware-om, ali ja se ne bih smarao s tim kad postoji bolje, sigurnije i stabilnije resenje, a to je prelazak na drugi OS.
:: Posto nemam da skinem neke drajvere za stampac, skener, USB TV kartu za Windows 7 a postoje drajveri za XP da li ako instaliram VMware masinu i u njoj instaliram pravi XP mogu da na njega instaliram skinute originalne drajvere za te periferije i onda to koristim preko virtuelne masine :: :: Zahvala ::
Posto se ovo svuda vrti i popularno je, odgovoricu na pitanje.
NE, ovako kako si opisao NE MOZE! Obratno je moguce.
To nije bidirekcionalno osmisljeno, naprosto sav software koji nije sistemski je moguce lako portovati, ali drivere koji jesu ne. Znaci, ako ti fizicka/host masina nema u svom OS podrsku na niskom nivou (nivo kernela zajedno sa dispatcharima, arbitratorima, puniocima...) onda simulirana virtuelna masina svakako nema dozvolu da u okviru svog okruzenja izvrsava biblioteke ovako niskog nivoa podrske.
Dakle, ako u Win7 nemas driver za neki uredjaj, ne postoji nacin da ga WinXP u VM ikako instalira i koristi, pa samim tim i nista od rada tih uredjaja. Virtuelna masina ne vidi 1-1 vec translirano kroz podrsku alata koji samo preslikavaju mogucnosti koje nudi maticni OS i njegovi driveri koji su direktno vezani za host hardware. U ovom kontextu, VM je samo client masina
Postoji rešenje, ali već je čovek na Windowsu 7, pa nema bolje, sigurnije i stabilnije rešenje... već je na njemu... __________________ Scourge of PCBerza
:: To ti je vise nego dovoljan razlog da koristis winxp, jer cemu ti onda taj OS sluzi ako ne moze da kontrolise vecinu tvog perifernog hardvera? Jedino ako na tom win7 imas nesto vaznije sto ne moze da radi na xp-u, ali cisto sumnjam. Sve to moze u nuzdi da radi sa VMware-om, ali ja se ne bih smarao s tim kad postoji bolje, sigurnije i stabilnije resenje, a to je prelazak na drugi OS :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: http://goo.gl/3T72 :: :: :: Posto nemam da skinem neke drajvere za stampac, skener, USB TV kartu za Windows 7 a postoje drajveri za XP da li ako instaliram VMware masinu i u njoj instaliram pravi XP mogu da na njega instaliram skinute originalne drajvere za te periferije i onda to koristim preko virtuelne masine :: :: :: :: Zahvala :: ::
Man, nisi skontao! Ja nigde nisam rekao koji je OS stabilniji, sigurniji...u to necu da ulazim , jer je diskutabilno, vec razlika izmedju virtualnog i standardno instalisanog OS-a.
:: Postoji rešenje, ali već je čovek na Windowsu 7, pa nema bolje, sigurnije i stabilnije rešenje... već je na njemu.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: To ti je vise nego dovoljan razlog da koristis winxp, jer cemu ti onda taj OS sluzi ako ne moze da kontrolise vecinu tvog perifernog hardvera? Jedino ako na tom win7 imas nesto vaznije sto ne moze da radi na xp-u, ali cisto sumnjam. Sve to moze u nuzdi da radi sa VMware-om, ali ja se ne bih smarao s tim kad postoji bolje, sigurnije i stabilnije resenje, a to je prelazak na drugi OS :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: http://goo.gl/3T72 :: :: :: :: :: Posto nemam da skinem neke drajvere za stampac, skener, USB TV kartu za Windows 7 a postoje drajveri za XP da li ako instaliram VMware masinu i u njoj instaliram pravi XP mogu da na njega instaliram skinute originalne drajvere za te periferije i onda to koristim preko virtuelne masine :: :: :: :: :: :: Zahvala :: :: ::
meni je uspevalo da nateram poneki hardver (skener, stampac) za koji nisam imao drajver podrsku iz host sistema, da radi pod virtualnom masinom ali to je bilo zestoko sporo. Npr. stranica se skenira 10 minuta dok bi normalno tebalo par 10tina sekundi i sl.
Resenje ti je ili dual boot ili da za host stavis xp (najbolje x64 a recimo da ti vm bude win7 32-bitni. ako ti je zbog necega potrebno) a ta varijanta kako si zamislio nije sjajna.
Ne mogu da verujem da ljudi nabili tolike postove a ne znaju da odgovore coveku na jednostavno pitanje.Covek hoce XP na Win 7.Ne trazi drugi os na kome bi mu sve radilo kao podmazano.Najjednostavnije i najefektnije resenje je kao sto ti Neba kaze XP mod.Ovo vazi za hardver stim da ti igrice recimo nece raditi u XP modu.Ja sam recimo muku mucio i na xp sa mustekovim skenerom dok nisam nasao neke modovane drajvere sa kojima mi je radio na xp.Sta reci onda za sedmicu.Instalirao sam `Windows6.1-KB958559-x64` i `WindowsXPMode_en-us ` na win 7 64,pokrenuo xp mode i ubacio drajvere i skener radi bez greske,sasvim normalno.Pvo treba u xp modu ici na atach usb device.Cak i neki citac kartica koji nema podrsku za win 7 pokrecem iz xp moda sasvim normalno.Kakve trice i kucine ...
koji si mustek naterao da ti radi na win7? nije valjda onaj bearpaw 1200cu? Ja sam kod nekog trebao to da namestim i odustao sam, rekao na kraju da ne moze... Inace sam ne koristim win7 a o tom xp modu sam samo citao, nikad nisam probao...
U pitanju je Mestek 2448TA +.Prvo se instaliraju driveri pa se posle ukljuci skener i pusti se da win sam (automatski) nadje drivere.I kao sto sam rekao to su neki malo izmenjeni drajveri.
:: koji si mustek naterao da ti radi na win7? nije valjda onaj bearpaw 1200cu? Ja sam kod nekog trebao to da namestim i odustao sam, rekao na kraju da ne moze... Inace sam ne koristim win7 a o tom xp modu sam samo citao, nikad nisam probao.. :: ::
mustek bearpaw 1200cu+, cak sam ih bio i skinuo, ali to su u stvari driveri za vistu, u stvari suvi driveri bez softvera koji dolazi uz taj skener, pa mi je bilo nesto mrsko da ih probam. Zato sam i odustao. Svi preporucuju uz te drivere da se koristi vuescan kao softver. Ok hvala, bitno mi je da znam da radi pa mozda cu probati kasnije. Ponadao sam se da nije neko uspeo da ranuje one klasicne xp drivere preko ovog xp moda. U svakom slucaju hvala, verovatno cu da probam, to dosta znaci kad ti neko kaze da je uspeo da pokrene. Pozz
Ako ovo bude radilo, svaka ti dala. Ja sam ga vec odstranio zbog nedostatka drajvera.
:: Za Mustek 1200cu :: http://www.mustek.de/id-1200-cu-plus-1200-cu-plus-ii-289 :: probao na win7 x64, radi perfektn :: Na tajvanskom sajtu nema ovih drajvera, samo na nemackom sajtu :: :: Athlon II x3 445/Gigabyte 770T-D3L/2x2GB DDR3-1333/Gainward 4850 512mb GS/Benq G2220HD+LG 42ld45 :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.