Treba mi malo objasnjenje sto se legalije tice. Juce sam se malo informisao u prodavnici racunara. I nije mi sve najjasnije, tj. naravno da vidim sta imate i vi da kazete na tu temu. Treba mi za kancelariju nabaviti legaliju. Jedan komp vec imam, drugi planiram da pazarim. E sad... Da li je bolje resenje kupiti odmah komp sa legalijom i nalepnicom, mada je to neki starter 7 sto je sasvim basic, pa se bojim da nece biti za kancelariju dovoljno. Ili sklopiti komp koji sam zamislio sam, i onda posebno kupiti OS i office? Ne znam ni koje su cene, juce sam video 7-icu profesional za 13k. E sad... Mozda ima nesto jeftinije? Koliko znam, za svaki komp moram posebno da kupujem OS i jos + office? Ili mogu operativni sistem da kupim za svaki komp zasebno a officce moze jedan ili moraju i dva offica da se uzimaju? Dobrodosla svaka pomoc, pogotovo ko je radio sa ovim vec, da me malo vise uputi. AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
zavisi cime bi se bavila kancelarija? ako ti treba za neke jednostavne stvari, mozda bi ti open office (free) varijanta zavrsila posao da ne bi placao brdo love za Microsoft, office je skuplji od windows-a..
:: Treba mi malo objasnjenje sto se legalije tice. Juce sam se malo informisao u prodavnici racunara. I nije mi sve najjasnije, tj. naravno da vidim sta imate i vi da kazete na tu temu :: Treba mi za kancelariju nabaviti legaliju. Jedan komp vec imam, drugi planiram da pazarim. E sad... Da li je bolje resenje kupiti odmah komp sa legalijom i nalepnicom, mada je to neki starter 7 sto je sasvim basic, pa se bojim da nece biti za kancelariju dovoljno. Ili sklopiti komp koji sam zamislio sam, i onda posebno kupiti OS i office? Ne znam ni koje su cene, juce sam video 7-icu profesional za 13k. E sad... Mozda ima nesto jeftinije? Koliko znam, za svaki komp moram posebno da kupujem OS i jos + office? Ili mogu operativni sistem da kupim za svaki komp zasebno a officce moze jedan ili moraju i dva offica da se uzimaju :: Dobrodosla svaka pomoc, pogotovo ko je radio sa ovim vec, da me malo vise uputi :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD ::
Pa turisticka agencija je u pitanju. Manje vise tu nema sta puno oko offica, vise ide na net direktno. Ali ipak... Ako ima nesto sto je full a po dobroj ceni... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: zavisi cime bi se bavila kancelarija? ako ti treba za neke jednostavne stvari, mozda bi ti open office (free) varijanta zavrsila posao da ne bi placao brdo love za Microsoft, office je skuplji od windows-a. :: :: :: :: Treba mi malo objasnjenje sto se legalije tice. Juce sam se malo informisao u prodavnici racunara. I nije mi sve najjasnije, tj. naravno da vidim sta imate i vi da kazete na tu temu :: :: Treba mi za kancelariju nabaviti legaliju. Jedan komp vec imam, drugi planiram da pazarim. E sad... Da li je bolje resenje kupiti odmah komp sa legalijom i nalepnicom, mada je to neki starter 7 sto je sasvim basic, pa se bojim da nece biti za kancelariju dovoljno. Ili sklopiti komp koji sam zamislio sam, i onda posebno kupiti OS i office? Ne znam ni koje su cene, juce sam video 7-icu profesional za 13k. E sad... Mozda ima nesto jeftinije? Koliko znam, za svaki komp moram posebno da kupujem OS i jos + office? Ili mogu operativni sistem da kupim za svaki komp zasebno a officce moze jedan ili moraju i dva offica da se uzimaju :: :: Dobrodosla svaka pomoc, pogotovo ko je radio sa ovim vec, da me malo vise uputi :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: ::
Zato što je besplatan. Skini Ubuntu 10.10 instaliraj i ima da se iznenadiš.
GUI vrlo lep za oko i gomila programa preinstaliranih uz njega i zamisli svi besplatni.
Inače Open office sam uveo u kancelariju na pet računara. Posle početnog bunjenja zaposlenih jer oh zaboga nije isti kao office sada svi ćute i rade.
EDIT: Da li treba da spomenem koliko će se virus iznenaditi kada pokuša da se pokrene na Ubuntu. Biće `i šta sad?`. :)
Posle početnog navikavanja na razlike u odnosu na win kao što su dugme za gašenje na levoj strani biće ti isto kao i win. support normality
:: Mislis na Linux OS? Koji ce mi to? Zato sto je jeftiniji ili :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: preduhitrio si me . :: :: :: :: turisticka agencija .. brate .. samo NET i stampani materijal ... LINUX definitivno
Ali kako sad to? Sto onda lepo svi ne bi koristili linux kad je besplatan? I kad dodje npr. insekcija, imam linux pirat, nista ne kaze? AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
ne znam sta su se bunili kad je open office jednostavniji i funkcionalniji od npr. 2010-ke
:: Zato što je besplatan. Skini Ubuntu 10.10 instaliraj i ima da se iznenadiš :: :: GUI vrlo lep za oko i gomila programa preinstaliranih uz njega i zamisli svi besplatni :: :: Inače Open office sam uveo u kancelariju na pet računara. Posle početnog bunjenja zaposlenih jer oh zaboga nije isti kao office sada svi ćute i rade :: :: EDIT: Da li treba da spomenem koliko će se virus iznenaditi kada pokuša da se pokrene na Ubuntu. Biće `i šta sad?`. : :: :: Posle početnog navikavanja na razlike u odnosu na win kao što su dugme za gašenje na levoj strani biće ti isto kao i win :: support normalit :: :: :: Mislis na Linux OS? Koji ce mi to? Zato sto je jeftiniji ili :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: preduhitrio si me . :: :: :: :: :: :: turisticka agencija .. brate .. samo NET i stampani materijal ... LINUX definitivno
... tebi bi završio posao ubuntu i svakako Open office. Čita sve formate excel-a tako da nećeš imati nikakvih problema. Ako si rešio windows onda svakako uz kupovinu računara jer dobijaš softver koji je daleko jeftiniji. Za računar koji trenutno koristiš imaš 2 mogućnosti: jeftiniju GGK verziju softvera i naravno RETAIL koji možeš instalirati neograničen broj puta (samo na jednom računaru) ali zbog toga je i cena dosta visoka za tvoje potrebe.
Opet je pitanje zasta se koristi kompjuter. Za to sto tebi treba(net, office..) Linux je dovoljan. Ne koriste svi Linux jer je su nekim kancelarijama potrebni i dodatni programi koji su napravljeni da rade samo na platformama sa Win operativnim sistemom. Kad skidas Linux odes na zvanicni sajt i skines ga ili ako hoces oni mogu da ti posalju instalaciju. Linux je free i ne postoji Linux pirat jer ko bi `piratirao` nesto besplatno?
:: Ali kako sad to? Sto onda lepo svi ne bi koristili linux kad je besplatan? I kad dodje npr. insekcija, imam linux pirat, nista ne kaze :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: ::
Ajde mi sad molim te pojasni GGK i RETAIL izraze? To mi je i ovaj u prodavnici rekao ali nisam pohvatao sve tako da... :P AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: :: ... tebi bi završio posao ubuntu i svakako Open office. Čita sve formate excel-a tako da nećeš imati nikakvih problema. Ako si rešio windows onda svakako uz kupovinu računara jer dobijaš softver koji je daleko jeftiniji. Za računar koji trenutno koristiš imaš 2 mogućnosti: jeftiniju GGK verziju softvera i naravno RETAIL koji možeš instalirati neograničen broj puta (samo na jednom računaru) ali zbog toga je i cena dosta visoka za tvoje potrebe :: :: ::
OEM verzije koje su najjeftinije mogu da se prodaju samo uz nov računar tačnije da ih koriste samo proizvođači računara. To znači da dobijaš nalepnicu i instaliran windows. E, sad to kod nas se ne tumači uvek tako pa ti prodavac proda OEM verziju i samostalno. Da li će ti inspekcija praviti probleme ili ne to stvarno ne znam. Što se tiče GGK verzije, to ti je verzija kao OEM (dobijaš disk i nalepnicu) i predviđen je da ga jednom instaliraš na računar i to je to. Postoji mogućnost ako ti je GGK isti tip windowsa koji imaš na računaru pa da windows koji trenutno koristiš samo registruješ i to je to. RETAIL ti je full verzija, znači dobijaš kutiju sa svim i svačim i kao što sam ti već napisao može neograničen broj puta da ga instaliraš, itd...
:: Ajde mi sad molim te pojasni GGK i RETAIL izraze? To mi je i ovaj u prodavnici rekao ali nisam pohvatao sve tako da... : :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: ... tebi bi završio posao ubuntu i svakako Open office. Čita sve formate excel-a tako da nećeš imati nikakvih problema. Ako si rešio windows onda svakako uz kupovinu računara jer dobijaš softver koji je daleko jeftiniji. Za računar koji trenutno koristiš imaš 2 mogućnosti: jeftiniju GGK verziju softvera i naravno RETAIL koji možeš instalirati neograničen broj puta (samo na jednom računaru) ali zbog toga je i cena dosta visoka za tvoje potrebe :: :: :: :: :: ::
Onda po ovom objasnjenju, najbolje da izbegnem GGK jer se samo jednom moze instalirati. OEM ako sam skontao da kupim ne mogu, jer se prodaju samo sa racunarima. Znaci ako hocu da kupim legalan WINDOWS onda da trazim RETAIL. Ali naravno znam da su skuplje. Videcu sta da radim, sad mi je i linux interesantan, moracu sa ujakom da se konsultujem da li on hoce linux... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: :: OEM verzije koje su najjeftinije mogu da se prodaju samo uz nov računar tačnije da ih koriste samo proizvođači računara. To znači da dobijaš nalepnicu i instaliran windows. E, sad to kod nas se ne tumači uvek tako pa ti prodavac proda OEM verziju i samostalno. Da li će ti inspekcija praviti probleme ili ne to stvarno ne znam. Što se tiče GGK verzije, to ti je verzija kao OEM (dobijaš disk i nalepnicu) i predviđen je da ga jednom instaliraš na računar i to je to. Postoji mogućnost ako ti je GGK isti tip windowsa koji imaš na računaru pa da windows koji trenutno koristiš samo registruješ i to je to. RETAIL ti je full verzija, znači dobijaš kutiju sa svim i svačim i kao što sam ti već napisao može neograničen broj puta da ga instaliraš, itd.. :: :: :: Ajde mi sad molim te pojasni GGK i RETAIL izraze? To mi je i ovaj u prodavnici rekao ali nisam pohvatao sve tako da... : :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ... tebi bi završio posao ubuntu i svakako Open office. Čita sve formate excel-a tako da nećeš imati nikakvih problema. Ako si rešio windows onda svakako uz kupovinu računara jer dobijaš softver koji je daleko jeftiniji. Za računar koji trenutno koristiš imaš 2 mogućnosti: jeftiniju GGK verziju softvera i naravno RETAIL koji možeš instalirati neograničen broj puta (samo na jednom računaru) ali zbog toga je i cena dosta visoka za tvoje potrebe :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: :: OEM verzije koje su najjeftinije mogu da se prodaju samo uz nov računar tačnije da ih koriste samo proizvođači računara. To znači da dobijaš nalepnicu i instaliran windows. E, sad to kod nas se ne tumači uvek tako pa ti prodavac proda OEM verziju i samostalno. Da li će ti inspekcija praviti probleme ili ne to stvarno ne znam. Što se tiče GGK verzije, to ti je verzija kao OEM (dobijaš disk i nalepnicu) i predviđen je da ga jednom instaliraš na računar i to je to. Postoji mogućnost ako ti je GGK isti tip windowsa koji imaš na računaru pa da windows koji trenutno koristiš samo registruješ i to je to. RETAIL ti je full verzija, znači dobijaš kutiju sa svim i svačim i kao što sam ti već napisao može neograničen broj puta da ga instaliraš, itd.. :: :: :: Ajde mi sad molim te pojasni GGK i RETAIL izraze? To mi je i ovaj u prodavnici rekao ali nisam pohvatao sve tako da... : :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ... tebi bi završio posao ubuntu i svakako Open office. Čita sve formate excel-a tako da nećeš imati nikakvih problema. Ako si rešio windows onda svakako uz kupovinu računara jer dobijaš softver koji je daleko jeftiniji. Za računar koji trenutno koristiš imaš 2 mogućnosti: jeftiniju GGK verziju softvera i naravno RETAIL koji možeš instalirati neograničen broj puta (samo na jednom računaru) ali zbog toga je i cena dosta visoka za tvoje potrebe :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Bune se jer su smarači koje mrzi da probaju novo. Klasičan primer lenčuga...daleko sam ja od savršenog ali oni bi da se pitaju još proizvodili juga, a relativno mladi ljudi.
@mixer samo ću se nadovezati na Mišino da čita sve tipove excela, takođe nudi i čuvanje u svim mogućim formatima danas zastupljenim kako tablica tako i tekstualnih fajlova.
I kao što rekoše zašto bi neko piratizovao nešto što je besplatno. Dođe lepo inspekicja pitaju te imate li legalan windows, ti kažeš nemaš, oni se spreme da te rebnu, a ti im pokažeš Ubuntu.
Skino sam ga upravo! Probacu pa da vidim. Jos jedno pitanje za sad... Jel open office moze na linux? AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Bune se jer su smarači koje mrzi da probaju novo. Klasičan primer lenčuga...daleko sam ja od savršenog ali oni bi da se pitaju još proizvodili juga, a relativno mladi ljudi :: :: @mixer samo ću se nadovezati na Mišino da čita sve tipove excela, takođe nudi i čuvanje u svim mogućim formatima danas zastupljenim kako tablica tako i tekstualnih fajlova :: :: I kao što rekoše zašto bi neko piratizovao nešto što je besplatno. Dođe lepo inspekicja pitaju te imate li legalan windows, ti kažeš nemaš, oni se spreme da te rebnu, a ti im pokažeš Ubuntu :: :: http://www.ubuntu.com/downloa :: :: evo ti probaj ga. Instaliraj ga na virtual boxu i testiraj ga da li ti odgovara :: :: Btw evo sad pogledah zapravo postoje torrenti za isti. Šta sve ljudi neće smišljati.. :: support normalit :: ::
Ili neki sličan program. Naravno, microsoft je kod nas veoma tolerantan tako da možeš od njih lično (poziv na telefon) da u slučaju pada windowsa ili sličnih problema opet izvršiš registraciju za isti računar. RETAIL je mnogo skup i predpostavljam da tebi to ne treba. GGK ti je sasvim dovolno a, pokušaj prvo sa linux-om. Imaš razne verzije recimo ubuntu pa proveri par dana. Ako tebi isti ne zadovoljava uslove onda windows i to je to, barem ćeš znati na čemu si
:: Korisna stvarcica za GGK bi bila Ghost :: :: :: :: :: :: OEM verzije koje su najjeftinije mogu da se prodaju samo uz nov računar tačnije da ih koriste samo proizvođači računara. To znači da dobijaš nalepnicu i instaliran windows. E, sad to kod nas se ne tumači uvek tako pa ti prodavac proda OEM verziju i samostalno. Da li će ti inspekcija praviti probleme ili ne to stvarno ne znam. Što se tiče GGK verzije, to ti je verzija kao OEM (dobijaš disk i nalepnicu) i predviđen je da ga jednom instaliraš na računar i to je to. Postoji mogućnost ako ti je GGK isti tip windowsa koji imaš na računaru pa da windows koji trenutno koristiš samo registruješ i to je to. RETAIL ti je full verzija, znači dobijaš kutiju sa svim i svačim i kao što sam ti već napisao može neograničen broj puta da ga instaliraš, itd.. :: :: :: :: :: Ajde mi sad molim te pojasni GGK i RETAIL izraze? To mi je i ovaj u prodavnici rekao ali nisam pohvatao sve tako da... : :: :: :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ... tebi bi završio posao ubuntu i svakako Open office. Čita sve formate excel-a tako da nećeš imati nikakvih problema. Ako si rešio windows onda svakako uz kupovinu računara jer dobijaš softver koji je daleko jeftiniji. Za računar koji trenutno koristiš imaš 2 mogućnosti: jeftiniju GGK verziju softvera i naravno RETAIL koji možeš instalirati neograničen broj puta (samo na jednom računaru) ali zbog toga je i cena dosta visoka za tvoje potrebe :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Skino sam ga upravo! Probacu pa da vidim. Jos jedno pitanje za sad... Jel open office moze na linux :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: Bune se jer su smarači koje mrzi da probaju novo. Klasičan primer lenčuga...daleko sam ja od savršenog ali oni bi da se pitaju još proizvodili juga, a relativno mladi ljudi :: :: :: :: @mixer samo ću se nadovezati na Mišino da čita sve tipove excela, takođe nudi i čuvanje u svim mogućim formatima danas zastupljenim kako tablica tako i tekstualnih fajlova :: :: :: :: I kao što rekoše zašto bi neko piratizovao nešto što je besplatno. Dođe lepo inspekicja pitaju te imate li legalan windows, ti kažeš nemaš, oni se spreme da te rebnu, a ti im pokažeš Ubuntu :: :: :: :: http://www.ubuntu.com/downloa :: :: :: :: evo ti probaj ga. Instaliraj ga na virtual boxu i testiraj ga da li ti odgovara :: :: :: :: Btw evo sad pogledah zapravo postoje torrenti za isti. Šta sve ljudi neće smišljati.. :: :: support normalit :: :: :: ::
:: :: Open office može na sve : :: :: :: Skino sam ga upravo! Probacu pa da vidim. Jos jedno pitanje za sad... Jel open office moze na linux :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: Bune se jer su smarači koje mrzi da probaju novo. Klasičan primer lenčuga...daleko sam ja od savršenog ali oni bi da se pitaju još proizvodili juga, a relativno mladi ljudi :: :: :: :: :: :: @mixer samo ću se nadovezati na Mišino da čita sve tipove excela, takođe nudi i čuvanje u svim mogućim formatima danas zastupljenim kako tablica tako i tekstualnih fajlova :: :: :: :: :: :: I kao što rekoše zašto bi neko piratizovao nešto što je besplatno. Dođe lepo inspekicja pitaju te imate li legalan windows, ti kažeš nemaš, oni se spreme da te rebnu, a ti im pokažeš Ubuntu :: :: :: :: :: :: http://www.ubuntu.com/downloa :: :: :: :: :: :: evo ti probaj ga. Instaliraj ga na virtual boxu i testiraj ga da li ti odgovara :: :: :: :: :: :: Btw evo sad pogledah zapravo postoje torrenti za isti. Šta sve ljudi neće smišljati.. :: :: :: support normalit :: :: :: :: :: ::
Npr da zivis u Novo Pazru ne bi ti trebalo jer sam jedina BUDALA koja je legalizovala igranicu 100% a svi ostlai rade na crno (100 igraonica). A ako zivis van ove oblasti ozbiljno bi se pozabavio legalizacijom jel rizkujes posao, kaznu(100-150k) i oduzimanje racunara! I to je ova kanza ako su u pitnaju 1-2 racunara a za igaonicu idu sume i do 1000k u vredonsti raucnara.
Eto sad znam! Linux odpada... Sta da kazem, ja bih ga stavio al nece gazda! :P Moracu 7-icu neku da nabacim... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: ...kliknuo si na ovom forumu 1200+ puta na dugme `prosledi` , a ne znaš da su Linux i OpenOffice besplatni... C c :: :: Imaš i derivate, na primer :: :: http://www.linuxmint.com/
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.