Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Linux boot problem
STRANA 1 OD 1
washburn Linux boot problem 20.06.2011. 19:11 T36767

status: user
broj poruka: 312
Ne mogu da bootujem ni jedan linux sa usb-a ili cd-a. Ploca je msi 770-c45. Kad boot krene , selektujem izvor za boot i onda krene citanje sa usb/cd-a i nista se ne desava. Ranije je radilo sve ok. Jel zna neko mozda koja je to opcija u biosu koju sam mogao zeznuti ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Linux boot problem 20.06.2011. 19:18 #337205

broj poruka: 19008
disk, usb, hard disk..mozda prave problem.. jesi uradio CLR CMOS na ploci? uradi clear cmos pa probaj, proveri disk i cd citac

:: Ne mogu da bootujem ni jedan linux sa usb-a ili cd-a. Ploca je msi 770-c45. Kad boot krene , selektujem izvor za boot i onda krene citanje sa usb/cd-a i nista se ne desava. Ranije je radilo sve ok. Jel zna neko mozda koja je to opcija u biosu koju sam mogao zeznuti ?
tortojed Da li ti BIOS `vidi` USB disk (press f8 ili neki drugi `f` tokom post-a)... 20.06.2011. 21:04 #337265

broj poruka: 10999
pa pogledaj ima li flesa u popisu storage-a koji ti se nude u okviru boot menu-a...

washburn disk prosao 20.06.2011. 21:36 #337287

broj poruka: 312
Vidi usb, krene boot i onda samo blank screen i treptanje usb-a. Uspeo sam preko diska da instaliram ubuntu. Usb i dalje ne radi. Mislim da ima veze sa grub loaderom...

Berettaxx ... 21.06.2011. 16:53 #337623

broj poruka: 385

Cek bre jel krene da ucitava kernel? Ili ni do gruba ne stignes?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs