Carima interneta sam uspeo da nabavim DVD Viste i sad me nesto je*e. Kada ubacim DVD on pokrene autorun i sve pocne lepo,ali ja ocu na drugu particiju cistu instalaciju Viste jer ocu da ostavim XP. Kada restartujem komp i setujem da botuje sa DVD citaca on nece da pokrene instalaciju, pise nesto da rebotujem komp i da podesim odgovarajuci boot uredjaj. Sta je tu u pitanju? Ja misli da DVD nije bootabilan,ubacio sam samo sve fajloveu Nero i narezao. Jel mogu nekako da napravim bootabilan DVD od tih fajlova? Ili da instaliram XP na drugi hard pa da ga upgradujem u Vistu?
Bolje prvo razmisli zasto instaliras Vistu,jel zato sto ti treba ili zato sto zelis da kazes svima:,,Ja imam Vistu,a vi ne!!`.Sve ce ti ici sporije na Visti nego na XP-u tako da ti je bolje da ostavis XP dok svi ne predju na Vstu i dok sve ne bude radilo ko na XP-u.Ako samo zelis da je probas uradi ono sto ti je rekao mrlja i nece biti problema.
:: Bolje prvo razmisli zasto instaliras Vistu,jel zato sto ti treba ili zato sto zelis da kazes svima:,,Ja imam Vistu,a vi ne!!`.Sve ce ti ici sporije na Visti nego na XP-u tako da ti je bolje da ostavis XP dok svi ne predju na Vstu i dok sve ne bude radilo ko na XP-u.Ako samo zelis da je probas uradi ono sto ti je rekao mrlja i nece biti problema :: :: ::
Nije bas tako ako imas vise od 1gb RAMa sa 512mb RAMa sa Vista Ultimate mozes da koristis normalno one osnovne opcije sto ima vista sve ostalo bice usporeno tako da moj savet za one koji imaju 512mb rama je da vistu instaliraju samo ako hoce da je testiraju i da vide kakva je i koje su nove osobine microsoftovog operativnog sitema
:: Nije bas tako ako imas vise od 1gb RAM :: sa 512mb RAMa sa Vista Ultimate mozes da koristis normalno one osnovne opcije sto ima vista sve ostalo bice usporeno tako da moj savet za one koji imaju 512mb rama je da vistu instaliraju samo ako hoce da je testiraju i da vide kakva je i koje su nove osobine microsoftovog operativnog sitem
Bez obzira na kolicinu memorije,Vista ce raditi sporije jer je to ipak no operativni sistem i svi programi tek treba da mu se prilagode,mislim da ce tek za godinu dana moci normalno da se radi sa Vistom,ali na tebi je da odlucis...
Imam Vistu vec mesec dana na laptopu i sistem savrseno radi, znaci ni jednom nije zabo. Samo se setite koliko je puta zabado XP kad je izasao. Tako da ne lupajte gluposti o VIsti zato sto imate slabe kompove ili se plasite neceg novog. Svi programi i igre rade,jednostavno zahtevaju jacu masinu. Znaci moja kritika Viste je: Svaka cast za Microsoft i njihov najbolji i najstabilniji sistem do sada. Ko ne veruje nek proba ako ima 1GB ram-a.
moram da spasem neke podatke, windows trazi aktivaciju koju sam zoboravio, pa trazi novu sifru.... treba mi patch za ovaj sistem ultimate ili univerzalna verzija. -nek mi neko postavi link.Hvala unapred.
Secate se? Ista ekipa sad govori `Vista ovo, Vista ono`, a isto su pricali za win2000 i XP...
Vista je buducnost - XP je ok ali sako ako imas slabiju graficku (mx400 i sl.) i ispod 512 RAMa. Vista Ultimate radi sasvim solidno na 1GB RAMa i recimo FX5200 sa 128MB. CPU samo da je preko 1.5 i sve radi normalno.
:: Secate se? Ista ekipa sad govori `Vista ovo, Vista ono`, a isto su pricali za win2000 i XP... :: :: Vista je buducnost - XP je ok ali sako ako imas slabiju graficku (mx400 i sl.) i ispod 512 RAMa. Vista Ultimate radi sasvim solidno na 1GB RAMa i recimo FX5200 sa 128MB. CPU samo da je preko 1.5 i sve radi normalno
Ok, Vista radi,ali da li rade svi programi koji rade na XP-u,naravno da ne cak i ako rade onio du mnoooogo sporiji na visti nego na xp-u,tako da jos uvek nije pravo vreme da se prebacujemo na Vistu...
:: ne rade na XP-u svi programi koji rade u DOS-u i ne rade svi programi koji rade na Win98.. :: nije vreme da predjemo na XP..
Da,ali oni koji rade na XP-u rade isto ili bolje nego na 98 ili dos-u,a na Visti oni koji rade ne rade ni priblizno isto kao na XP-u...Ili sam se ja mozda zbunio???
:: :: ne rade na XP-u svi programi koji rade u DOS-u i ne rade svi programi koji rade na Win98.. :: :: nije vreme da predjemo na XP.. :: :: Da,ali oni koji rade na XP-u rade isto ili bolje nego na 98 ili dos-u,a na Visti oni koji rade ne rade ni priblizno isto kao na XP-u...Ili sam se ja mozda zbunio??
Za igrice ne znam ali za programe (novije verzije) tvrdim da vecina radi bez problema... E sad ako se javi neko pa kaze nesto tipa ne radi mi BS Player ne znam sta da kazem osim - sta ce ti BS Player? Primer samo...
Vecina programa (Flash, Dreamweaver, Photoshop, 3D S Max, Nero, itd. radi bez problemaali mora da se instalira novija verzija... Za Nero sam siguran da mora nova mada radi i stara ali baguja ali za one vece ne znam sta da kazem. Ne koristim starije verzije spomenutih programa pa ne znam....
:: Za igrice ne znam ali za programe (novije verzije) tvrdim da vecina radi bez problema.. :: E sad ako se javi neko pa kaze nesto tipa ne radi mi BS Player ne znam sta da kazem osim - sta ce ti BS Player? Primer samo.. :: :: Vecina programa (Flash, Dreamweaver, Photoshop, 3D S Max, Nero, itd. radi bez problemaali mora da se instalira novija verzija... Za Nero sam siguran da mora nova mada radi i stara ali baguja ali za one vece ne znam sta da kazem. Ne koristim starije verzije spomenutih programa pa ne znam...
Znam ja da svi oni rade,ali se postavlja pitanje da li oni brze rade na Visti ili na XP-u.Ja sam imao vistu i vratio sam se bas zbog toga sto mi ni jedan program i igrica nisu radili ni priblizno kao na XP-u.Jedini nacin da sve radi makar priblizno brzo i kvalitetno kao na XP-u je da se ima veoma mocan kompjuter,a vecina ljudi u Srbiji to nema...
:: Dyco Hakeru, :: Dyco Hakeru :: Dyco Hakeru... :: Ti si nas idol... :: i by the bay instaliraj ponovo vistu, ali joj ovaj put dodeli particiju od barem 26 GB Ultimate... inace se Vista gushi...a onda ponovo na forum... :: meni radila vista odlichno na AMD duron 1200, 512 MB rama, gForce 440, maxtor 40 GB, a sh*t plochu od cuvenog proizvodjaca Fastfame bolje da ni ne pomenem (ispitivao donji minimum), cak je radila odlichno i sa 256 MB rama (256 skinuo iz zezanja nakon instalacije da vidim kako ce da reaguje)...
Ja sam Vistu ultimate instalirao na particiji od 85 giga, i ne kazem ja da Vista ne radi odlicno,samo kazem da je za nesto vise od gledanja aero glass-a ceo dan i igranja minesweeper-a u Visti treba jaci komp od kompa prosecnog srbina,oko ovoga nema dileme i siguran sam da sam upravu...
:: :: ne rade na XP-u svi programi koji rade u DOS-u i ne rade svi programi koji rade na Win98. :: :: nije vreme da predjemo na XP. :: :: ::Da,ali oni koji rade na XP-u rade isto ili bolje nego na 98 ili dos-u,a na Visti oni koji rade ne rade ni priblizno isto kao na XP-u...Ili sam se ja mozda zbunio?? :: :: :: cuo nekad za sarkazam??? i .... DA... zbunio si se... :: :: u Visti neki programi cak i rade brze, photoshop na jednom testu cak i do 15% bolji, mada u drugom 3 % sporiji ... svashta, zar ne :: neki drugi rade sporije 3-5 :: dok samo kod igrica zna biti razlika i do 30%.. :: mada je obichno oko 5 % razlika.. :: :: http://techgage.com/article/windows_vista_system_performance_report :: http://www.anandtech.com/systems/showdoc.aspx?i=2917&p= :: :: itd..
Mogu da rade brze,ali opet u XP-u radi vise programa pa makar oni radili brze samo 3%,dok u Visti neki ne mogu ni da se pokrenu.. Sto se tice igrica,svaki covek ima bar jednu igricu koju igra(bez obzira da li imao 15 ili 55 godina),a na Visti na prosecnom kompu ce mu sve igrice seckati i ici sporije do 30%(kao sto si i sam rekao),a to je pozamasna brojka kada su ige u pitanju.Vecina ljudi ne moze na XP-u da igra sve igre u full-u,a sad ce od jednom na Visti da sve ide glatko,malo sutra..
Ako se slazes mozemo cak i da napravimo glasanje za i protiv Viste,pa da vidimo druga misljenja...
:: Mogu da rade brze,ali opet u XP-u radi vise programa pa makar oni radili brze samo 3%,dok u Visti neki ne mogu ni da se pokrenu. :: Sto se tice igrica,svaki covek ima bar jednu igricu koju igra(bez obzira da li imao 15 ili 55 godina),a na Visti na prosecnom kompu ce mu sve igrice seckati i ici sporije do 30%(kao sto si i sam rekao),a to je pozamasna brojka kada su ige u pitanju.Vecina ljudi ne moze na XP-u da igra sve igre u full-u,a sad ce od jednom na Visti da sve ide glatko,malo sutra. :: :: Ako se slazes mozemo cak i da napravimo glasanje za i protiv Viste,pa da vidimo druga misljenja..
nije tacno da igre idu sporije u visti tebi su mozda isle jer nisi imao instaliran forceware drivers za vistu
nije tacno sad sam cupiju instalirao vistu i nvidijine drivere 100.65 i fifa mu ne secka(tebi je seckala) a sistem mu je otprilike brzine ko xp doduse on ima 1gb rama
:: nije tacno sad sam cupiju instalirao vistu i nvidijine drivere 100.65 i fifa mu ne secka(tebi je seckala) a sistem mu je otprilike brzine ko xp doduse on ima 1gb ram
Da,ali on ima i 7600gt i bolji procesor od mojeg,plus sve je to novo jer je skoro kupio,zato ne mozes da uporedjujes moju i njegovu konfiguraciju..
:: maticnu ima slabiju od tebe procesor malo bolji 7600gt i 6800le su tu negde jedino sto ima 2x vise ram
Vista ne zavisi toliko od maticne,a posto je ova malo slabija to mu onda dodje na isto,ne znam tacno koji procesor ima ali ako je bolji to je onda jos jedan plus za njega,nadji mi test u kome su 6800le i 7600gt ,,tu negde` ja moju 6800le nisam odtkljucavao tako da ove dve graficke nisu ni blizu(jes jedan plus za njega),kao sto si vec rekao covek ima 2x vise rama od mene i naravno da ce njemu Vista da radi..Pogledaj sada kakav nam je odnos kompova pa reci onda nesto...
System Requirements: - za Ultimate koji si ti instalirao
* 1 GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor * 1 GB of system memory * 40 GB hard drive with at least 15 GB of available space * Support for DirectX 9 graphics with: o WDDM Driver o 128 MB of graphics memory (minimum) o Pixel Shader 2.0 in hardware o 32 bits per pixel * DVD-ROM drive * Audio Output * Internet access (fees may apply)
tako da micorsoft nije ni rekao da moze na 512mb rama da sve radi na visti kao na xp vec da sa 512mb rama mozes samo da pokrenes vistu tako da ne mozes reci da sve ide sporije kada nisi ni osetio sve cari prave viste ultimate
:: izvini molim t :: :: System Requirements: - za Ultimate koji si ti instalira :: :: * 1 GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processo :: * 1 GB of system memor :: * 40 GB hard drive with at least 15 GB of available spac :: * Support for DirectX 9 graphics with :: o WDDM Drive :: o 128 MB of graphics memory (minimum :: o Pixel Shader 2.0 in hardwar :: o 32 bits per pixe :: * DVD-ROM driv :: * Audio Outpu :: * Internet access (fees may apply :: :: tako da micorsoft nije ni rekao da moze na 512mb rama da sve radi na visti kao na xp vec da sa 512mb rama mozes samo da pokrenes vist :: tako da ne mozes reci da sve ide sporije kada nisi ni osetio sve cari prave viste ultimat :: :: pogledaj: http://www.microsoft.com/windows/products/windowsvista/editions/systemrequirements.msp :: Naravno da ce Vista da radi odlicno na odlicnoj konfiguraciji,ali ona jos uvek usporava igre iako se to ne vidi odmah.Ja imam malo jacu konfiguraciju od ove sto treba da se pokrene i ne zalim se ja sto meni nece da radi,nego sto i da imam jacu konfig ne bi radilo tako dobro ko na xp-u..
posto vidim da si uporan i da ne mogu da ti objasnim da nisi upravu pozovi jednom cupija pa dodji kod njega pa vidi kako izgledaju igre u visti a kako su kod tebe izgledale
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647626. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.