posedujem felerican laptop kome neradi dvd rom (takav je i stigo kod mene) on kao takav mi i nije preko potreban u ovoj eri flesheva ali imam sledeci problem hteo bih da reinstaliram sistem zbog toga sto je malo truo i zato sto posedujem i veci hard ali kako to da izvedem kada me dvd neslusa a bios dozvoljava bootovanje sa dvd-a,harda i iz mreze inace dvd je redovno detektovan u biosu ali ne cita e da nisam napomenuo da sam ga zamenio i drugim koji je ispravan i opet ista situacija znaci ploca je problematicna ... -probe tipa da sistem dignem na drugom lapu pa da ubacim ovaj i naknadno doteram nisu urodile plodom -zanimljivo mi je dizanje sistema iz mreze ali koliko kontam morao bi se napraviti neki bootabilni server pa ako se neko bavio time bio bih zahvalan da mi skrati muke -da li mozda postoji neka caka da se flesh predstavi kao dvd-rom i da na taj nacin resim ovaj problem
nisam napomenuo u pitanju je Toshiba Sattelite L30 svaka sugestija je dobro dosla .......................
Ali čovek nema opciju u biosu da butuje sa flesha. Ja ne vidim rešenje ovde.
:: Naravno, može da se napravi butabilan fleš drajv i s njega instalira windows :: :: Evo ti ovde jednostavno uputstv :: http://kmwoley.com/blog/?p=345
Nisam video komp koji je napravljen zadnjih 6-7 godina (mozda i vise) a da nije imao opciju boot-a sa flas-a. Ponekad je opcija u boot meniju a nekad je flash u listi hard diskova pa mora da se izabera da se on prvo butuje ali opcija mora da postoji.
nemoguce da nemoze da se butuje sa flesa ... to nije mator lap ... najverovatnije nisi dobro napravio boot flash ... kad ga napravis kako treba videce se kao usb-hdd ..
koji dvd drive si ubacio u toshibu ? iz druge toshibe ? ne ? .. problem sa toshibinom periferijom je da drive mora biti jumperisan na slave (jumper ili firmware) ..
ako necita DVD-ove .. probaj obican CD .. u masi slucajeva nemogu da citaju dvd disk ali zato cd citaju ..
rom ne cita ni CD ni DVD diskove znaci tu je kraj e sad to sto u biosu nema first boot usb nije ni meni jasno ali je tako rom nije bio iz Toshibe i neznam gde bi ga prebacio na slave jumper nema ali je isti radio na Fujitsu lapu znaci DVD je hardverski ispravan
Kažem, udri F12 kad izbaci post i dobićeš boot selector. Ako tu ne vidi butabilan fleš onda ne može definitivno.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: rom ne cita ni CD ni DVD diskove znaci tu je kraj e sad to sto u biosu nema first boot usb nije ni meni jasno ali je tako :: rom nije bio iz Toshibe i neznam gde bi ga prebacio na slave jumper nema ali je isti radio na Fujitsu lapu znaci DVD je hardverski ispravan
1. izvadis hdd, ubacis u normalan desktop. 2. onda obrises hdd sacuvas podatke ako ima potrebe. 3. ubacis win98 napravis hdd da bude bootabilan. (mozes i ceo win98 da instaliras) 4. iskopiras winxp na hdd. 5. vratis hdd u lap top.
Ako imas usb to ide onda ga tretiras kao flash drive, (napravis ga bootabilnim iskopiras winxp na njega ubacis u lap top i instaliras ga )
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.