Trenutno imam 32bitni XP,koji radi sa 64bitnim AMDom,pa se razmisljam da podignem 64bitni XP... Sada ide pitanje:da li je tacno da mi 32bitne aplikacije nece raditi pod XP64, i da moram da ih nabavljam u rezimu 64?
Iz ciste radoznalosti sam probao 64-bitni XP i nikakvu, ali bas NIKAKVU, razliku u normalnom (svakodnevnom) radu nisam primetio.
Sto se tice 32-bitnih i 64-bitnih programa, postoje dva foldera Program files. Jedan je 32-bitni i u njega stavljas 32-bitne programe (Program Files x86), a drugi je 64-bitni, gde stavljas 64-bitne programe (Program Files 64) i onda sve radi sasvim normalno.
Ako ti komp radi normalno, nemoj nista da cackas, a ako si vec planirao da dizes novi sistem probaj 64-bitni, pa ako nesto nece da sljaka, lako ces se vratis na 32 bita.
Bolje je ipak sacekati cisti 64-bitni operativni sistem (koji podrzava samo 64-bitne programe) jer ovo resenje sa odvojenim 32-bitnim i 64-bitnim programima nije bas najsrecnije.
Ako je neko probao 64-bitnu Vistu neka prenese svoje impresije.
Probo ja al mi se nesto nije svidelo. Sad cu zvucati glupa al NAJBOLJU RAZLIKU izmedju 32-bitnog i 64-bitnog sistema nisam osetio ni na win ni na linux vec na FREE BSD. Razlika u radu je ogromna.
Al ima jedan Jako gadan problem Nvidia nije izbacila 64-bitni driver za freebsd tako da GL neradi lepo (uopste)
Sto se tice Windows viste pa recimo da je bolje ime za nju Windows glista. Toliko o konfornijem radu.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.