Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Pravljenje RAID0 sistema
STRANA 1 OD 1
bomid Pravljenje RAID0 sistema 08.05.2011. 09:51 T35792

status: user
broj poruka: 1563
Na pocetku da se izvinim ako temu nisam postavio u odgovarajucu rubriku. E sada da predjem na stvar.
Prateci uputstva iz knjige od maticne ploce Asus Crosshair IV Formula u biosu sam napravio RAID0 sistem od dva HDD-a WD1500AHFD ali kada sam pristupio instalaciji OS to ne mogu da uradim. Dodjem do koraka Install Now i kada kliknem na to izadje na vrhu Load Drver a u prozoru pise `a rekuired CD/DVD drive device driver is missing, if you have a driver floppy disc, CD, DVD or USB flash drive, please insert now`. a ispod `Note: If the Windows installation media is in the CD/DVD drive you can safely remove it for this step/
Da li sam negde pogresio ili treba jos nesto da se uradi. Prvi put ovo radim. Kao da mi trazi neki RAID driver ali ne znam kako to da uradim.
Molim za pomoc. Hvala u napred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drdexi Da vidimo 08.05.2011. 10:00 #322203

broj poruka: 47
Koji ce ti djavo raid na kucnoj masini?

Ako vec zelis da se igras sa tim, na nekoj drugoj masini narezi na cd raid drivere sa diska koji si dobio uz maticnu plocu, pa kada te prilikom instalacije pita za `..., if you have...` izvadi instalacioni disk os i ubaci taj disk koji si napravio. Nakon toga ce ti traziti disk sa os i dalje bi trebalo da funkcionise po redu

bomid Re: Da vidimo 08.05.2011. 10:08 #322205

broj poruka: 1563
Ma hteo sam da ubrzam sve sto se moze ubrzati. Nego da li moze na USB flash memoriju umesto na CD?

drdexi Probaj 08.05.2011. 10:14 #322206

broj poruka: 47
Ne znam, nisam probao, ali mislim da ne moze. CD kosta 25 dinara, ima ih svuda, pa i kod lokalnog piljara, tako da nisi nesto na gubitku, a provereno radi.

fandjo80 re 08.05.2011. 11:48 #322218

broj poruka: 80
moze na usb,samo skini sa sajta raid driver i raspakuj na flash

vladarko Re: Re: Da vidimo 08.05.2011. 12:50 #322233

broj poruka: 4228
Probaj da optički uređaj povežeš na JMicron kontroler, makar samo prilikom instalacije.

Pozdrav!

Vlada

:: Ma hteo sam da ubrzam sve sto se moze ubrzati. Nego da li moze na USB flash memoriju umesto na CD
::
ICEsd Re: Pravljenje RAID0 sistema 08.05.2011. 14:04 #322253

broj poruka: 2158
Evo prati ova uputstva sa slike i resices sve probleme:

Slika 1:

http://img848.imageshack.us/i/formulaivraid.jpg/

Slika 2:

http://img263.imageshack.us/img263/1192/formulaivraidp2.jpg

:: Na pocetku da se izvinim ako temu nisam postavio u odgovarajucu rubriku. E sada da predjem na stvar
:: Prateci uputstva iz knjige od maticne ploce Asus Crosshair IV Formula u biosu sam napravio RAID0 sistem od dva HDD-a WD1500AHFD ali kada sam pristupio instalaciji OS to ne mogu da uradim. Dodjem do koraka Install Now i kada kliknem na to izadje na vrhu Load Drver a u prozoru pise `a rekuired CD/DVD drive device driver is missing, if you have a driver floppy disc, CD, DVD or USB flash drive, please insert now`. a ispod `Note: If the Windows installation media is in the CD/DVD drive you can safely remove it for this step
:: Da li sam negde pogresio ili treba jos nesto da se uradi. Prvi put ovo radim. Kao da mi trazi neki RAID driver ali ne znam kako to da uradim
:: Molim za pomoc. Hvala u napred
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs