Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Maticna ploca i Vista
STRANA 1 OD 1
Mixa90 Maticna ploca i Vista 10.03.2007. 18:07 T3574

status: user
broj poruka: 25
Sve komponente koje su potrebne za vistu(koje pisu na http://www.microsoft.com/windows/products/windowsvista/editions/systemrequirements.mspx)
imam i skinuo sam njihove drajvere za vistu
Medjutim nigde nisam uspeo da nadjem drajvere za moju maticnu(INTEL D865GBF)
Cak sto vise nasao sam na nekim forumima da ona nije kompatibilna(i da su neki koji imaju ovu maticnu instalirali vistu ali da zbog nedostatka drajvera pola stvari ne radi pocevsi od zvuka,lan-a i sl.)
a Windows Vista Upgrade Advisor je pri skeniranju nasao samo jedan problem:
Intel ® System Management BIOS Driver(i to je oznaceno kao da nije pronadjena nikakva informacija o tome a ne kao stvar koja nije kompatibilna)

-Da li je moja maticna ploca kompatibilna(ako nije sta da radim onda) i gde da nadjem drajvere za vistu?
-Da li postoji mogucnost da mozda Vista vec ima u sebi drajvere za ovu maticnu?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bgatyu Pa.. 10.03.2007. 18:09 #13746

broj poruka: 13

Pa promeni plocu.
A i sta ce ti Vista???
Jarisha Vista 10.03.2007. 20:15 #13752

broj poruka: 70
Da ti ploca nije kompatibilna ne bi ni mogao da podignes Vistu. Navedi sta ti ne radi, a sta radi. Jer sasvim je opravdano da za neki hardware ne mozes da nadjes drajvere, pa seti se kako je bilo kad si prelazio na XP. Jos taj operativni sistem nije prelezao decije bolesti, ali naravno da uvek postoji resenje. Nikako nemoj menjati plocu kao sto vidim da ti savetuju, a itekako ti treba Vista jer to je OS sledece generacije i kad tad ces morati da je koristis, tako da nemoj da te obeshrabruju. Pokusaj da skines softwer koji se zove Driver Genius sa http://www.driver-soft.com. Vidi da li on moze da ti pomogne da vidis sta je nasao kao gresku. Mozda neki drugi drajver pravi koliziju. Pozdrav
blackwolf XP 10.03.2007. 23:07 #13759

broj poruka: 1505
Je si li probao sa xp-ovim driver-ima
Black Wolf

Dyca re 11.03.2007. 15:40 #13789

broj poruka: 1574
Zameni maticnu uz neku doplatu za neku koja podrzava Vistu,mislim da neces pogresiti.

Mixa90 RE 11.03.2007. 20:01 #13804

broj poruka: 25
nisam jos instalirao vistu ali to cu uraditi za koji dan
treba da uradim format harda pa sad narezujem vaznije podatke

inace znam da mi trebaju drajveri za vistu
trazeci ih video sam da su dosta ljudi koji imaju istu maticnu kao i ja na forumima napisali da nemaju zvuk(integrisana kartica na maticnoj) i da za to nema drajvera sto sam i sam primetio

mislim da cu poslusati tvoj savet(jarisha)

a drajveri za skener hp scanjet 3770 da li postoje i da li je uopste taj skener kompatibilan sa vistom

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs