Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Too Slow
STRANA 1 OD 1
peki22 Too Slow 03.05.2011. 20:56 T35701

status: user
broj poruka: 2936
Folder na `D``particiji i u njemu npr. Adobe Reader instalacija.Kada se otvori folder u njemu je beli kvadratic pa prolazi kod mene minimum 5 sek. ,a i vise pa se pojavljuje klasicna ikona programa.To sam primetio samo kod instalacija,filmovi,slike,muzika sve je ok cak i ikone od ISO nemaju taj bug.Da li zna neko nesto o tome?W7

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1655258
http://www.techpowerup.com/gpuz/ccsgn/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Svaša nešta 03.05.2011. 21:20 #320961

broj poruka: 6650
Iskopiraj ceo folder na c pa vidi kako se ponaša-
slike, filmovi i neki programi imaju keširane tumbnail-ove, tj. sličice koje predstavljaju ili ikone ili umanjene prikaze sadržaja, windows ih unapred napravi i kešira pa kasnije koristi. Razni kretenski čistači registra, i čuveni cleaneri, non-stop brišu ove korisne a male po veličini fajlove, tako da jebu windows da to radi non-stop ispočetka (toliko o ubrzanju i uštedi prostora, jer dobijaš usporenje a win svejedno napravi thumbnail datoteku i novi zapis u registru...)... u periodu kada te thumbnail datoteke u kešu nema, onda windows prvo mora da isčita o čemu se radi, napravi umanjeni prikaz (thumbnail ili ikonu) i zameni je - generičkom ikonom nepoznata fajla.
Neki programi, imaju ikone u sebi (većina), i windows mora svaki puta da ih isčita ponovo i to traje. Adobe, ako je po čemu poznat, onda je to neoptimizovanost, koja ide do debilizma. Adobe reader se instalira koliko i Linux Ubuntu, možda i sporije.... a služi samo za čitanje.... dakle, probaj ovo sa kopiranjem, pa, ako i tamo radi tako, to je normalno (a ti koristiš i neke registry cleanere i ostale cleanere).
Druga varijanta je da imaš podstanara u sistemu.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

peki22 Re 03.05.2011. 21:51 #320973

broj poruka: 2936
Svaka cast na odgovoru i hvala.C particija mi je SSD i tu je mnogo bolja situacija ali opet prodje malo vremena dok ne prikaze ikona od progarma.Ja sad prodjem kroz sve foldere na D gde cuvam drivere i instalacije programa sacekam da se pojave ikone i tako do kraja.Posle toga nebitno da li se restartuje ili gasi komp sve je u redu ikone se odmah pojavljuju i posle par dana sve ponovo zabaguje .Skenirao sam mislim da sam cist

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1655258
http://www.techpowerup.com/gpuz/ccsgn/

nisque pa to mi treba 03.05.2011. 22:12 #320986

broj poruka: 1060
mada meni kad se pali komp, vidim sve ikonice na desktopu, ali onda (to sam primetio) kada počnu da se pale gedžeti, onaj coretemp kad se pali taad sve ikonice pobele pa dobijaju svoj oblik jedna po jedna.. e sad, nisam brisao core temp pa da proverim, ali i ne mogu ni da se setim kako je bilo odma nakon instalacije, dal je bagovalo.. inače, i kad uđem u neki folder gde su mi prečice od igrica ili programa, on ponovo učitava ikonice.. i to se dešava nakon svakog restarta ili paljenja kompa. neki tip za ovo?
p.s. koristim ccleaner povremeno od tih čistača..

I AM the God of war.. Nothing defies me!!

Pisko Odgovor 2 03.05.2011. 22:35 #321000

broj poruka: 6650
Umesto da sugerišem da ste brisali keš raznim klinerima, da vam pravo kažem da se windows tako i normalno ponaša, samo je pitanje koliko se ovo često dešava jer to je poenta a ne mogu to da dokučim dok ne vidim. Pazi, windows povremeno MORA da proveri da li su keširane ikone i dalje aktuelne. Nekada naziv programa ostane ali se promeni ikona, nekada ovo nekada ono, uglavnom, povremeno, a naročito nakon instalacije nekih programa i drajvera, windows to odradi - i onda i na apsolutno iskeširanom desktopu, vidimo kako ikonice `nestaju` da bi se ponovo učitale. Da li se tom prilikom stvara novi keš (to je moje mišljenje) ili ne, nema veze, dešava se. Dakle, samo ako je ovo jako česta pojava, češća nego na drugim računarima, razlog je za brigu. Postoje i podešavanja windowsa koje ovo mogu da uzrokuju, a najčešće razni kretenski saveti i programi za `optimizovanje i ubrzavanje` naprave neki ovakav kuršlus. Ako je.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

nisque pa majku mu staru 03.05.2011. 22:37 #321001

broj poruka: 1060
aj povremeno da proveri, al bre posle svakog ulaska u windows on proverava.. jebem li ga, ne znam..

I AM the God of war.. Nothing defies me!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs