na SSD od 64 GB mi je instaliran win 7, sistem je automatski napravio 16 Gb page file da li mi je potreban toliki pafe file, i da li mi je uopste potreban posto imam 16 Gb Ram memorije?
win napravi page file da bude onoliki koliko imas RAM memorije...ali tebi sa 16gb rama tesko da ce ikad zatrebati page file :)
Sheldon Cooper- `I won`t say that all citizens who can`t master technology should be publicly flogged, but if we made an example of one or two, it might give the others incentive to try harder.
E ovo je nesto sto me zanima kako razni download menadzeri rade sa SSD diskovima.
Konkretno recimo JDownloader, CrypLoad, IDM, itd... naravno uz poneki torrent da li oni mogu da se podese da upisuju samo na D particiju ili mora da prodje kroz C, prosto i jasno do sada nisam imao potrebe da razmisljam u ovom pravcu ali nameravam da kupim par komada SSD diskova za kucne racunare pa reko da proverim.
Jer ako mora da prodje kroz C onda to strasno skracuje zivotni vek diskova ili da sastavim neku HTPC masinu (u dnevnoj sobi) koja ce tiho da odradjuje posao sa klasicnim diskom.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Slazem se, iskljuci ga potpuno. Cini mi se da iako ti ne ponestane memorije OS opet ceprka po page file-u, a to su sve nepotrebni upisi na SSD-u . :: :: ::
Zasto bi ista `prolazilo` kroz particiju na kojoj je OS ako se namesti download direktorijum na HDD particiji ? Ja koristim Cryptload i njegov kompletan folder se nalazi na HDD particiji, kada ubacujem linkove namestim da ih skida na HDD - znaci ceo Cryptload je na HDD-u i nema nikakve veze sa OS ili SSD-om. uTorrent je sa druge strane instaliran kao program na SSD-u (a mozes ga zapravo instalirati i na HDD ?), ali sav download svlaci tamo gde mu je receno da svlaci - naravno na HDD particiji, i sav taj download ide direktno sa neta na HDD.
E ovo je nesto sto me zanima kako razni download menadzeri rade sa SSD diskovima.
Konkretno recimo JDownloader, CrypLoad, IDM, itd... naravno uz poneki torrent da li oni mogu da se podese da upisuju samo na D particiju ili mora da prodje kroz C, prosto i jasno do sada nisam imao potrebe da razmisljam u ovom pravcu ali nameravam da kupim par komada SSD diskova za kucne racunare pa reko da proverim.
Jer ako mora da prodje kroz C onda to strasno skracuje zivotni vek diskova ili da sastavim neku HTPC masinu (u dnevnoj sobi) koja ce tiho da odradjuje posao sa klasicnim diskom.
:: Slazem se, iskljuci ga potpuno. Cini mi se da iako ti ne ponestane memorije OS opet ceprka po page file-u, a to su sve nepotrebni upisi na SSD-u . :: :: ::
eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski
keep your head up legs closed eyes open
:: E ovo je nesto sto me zanima kako razni download menadzeri rade sa SSD diskovima :: :: Konkretno recimo JDownloader, CrypLoad, IDM, itd... naravno uz poneki torrent da li oni mogu da se podese da upisuju samo na D particiju ili mora da prodje kroz C, prosto i jasno do sada nisam imao potrebe da razmisljam u ovom pravcu ali nameravam da kupim par komada SSD diskova za kucne racunare pa reko da proverim :: :: Jer ako mora da prodje kroz C onda to strasno skracuje zivotni vek diskova ili da sastavim neku HTPC masinu (u dnevnoj sobi) koja ce tiho da odradjuje posao sa klasicnim diskom :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Slazem se, iskljuci ga potpuno. Cini mi se da iako ti ne ponestane memorije OS opet ceprka po page file-u, a to su sve nepotrebni upisi na SSD-u . :: :: :: :: :: ::
Pa zato sto ima down menadzera koji sve prvo zapisuju u neki svoj temp direktorijum pa kad skinu ceo fajl prebace ga u onaj koji si ti izabrao kao kranju destinaciju fajla. Glupo ili ne ali tako je.
:: Zasto bi ista `prolazilo` kroz particiju na kojoj je OS ako se namesti download direktorijum na HDD particiji ? Ja koristim Cryptload i njegov kompletan folder se nalazi na HDD particiji, kada ubacujem linkove namestim da ih skida na HDD - znaci ceo Cryptload je na HDD-u i nema nikakve veze sa OS ili SSD-om. uTorrent je sa druge strane instaliran kao program na SSD-u (a mozes ga zapravo instalirati i na HDD ?), ali sav download svlaci tamo gde mu je receno da svlaci - naravno na HDD particiji, i sav taj download ide direktno sa neta na HDD.
Moguce je da neki tako rade, mada evo za Cryptload i uTorrent mogu da posvedocim da nije tako. Ja imam Cryptload koji se ne instalira vec je `portable` i pokrecem ga preko .exe fajla. Ceo taj folder je na HDD-u. uTorrent cuva fajlove (torrent fajl) u C:\Users\ime\AppData\Roaming\uTorrent. Tu pricamo o par MB ako i toliko u zavisnosti od toga koliko si torrent-a skidao i da li vec nisi sam brisao neke fajlove. Ali sav download ide direktno u download direktorijum. Evo i trenutno svlacim par stvari i OS particija ne menja uopste free space.
:: Moguce je da neki tako rade, mada evo za Cryptload i uTorrent mogu da posvedocim da nije tako. Ja imam Cryptload koji se ne instalira vec je `portable` i pokrecem ga preko .exe fajla. Ceo taj folder je na HDD-u. uTorrent cuva fajlove (torrent fajl) u C:\Users\ime\AppData\Roaming\uTorrent. Tu pricamo o par MB ako i toliko u zavisnosti od toga koliko si torrent-a skidao i da li vec nisi sam brisao neke fajlove. Ali sav download ide direktno u download direktorijum. Evo i trenutno svlacim par stvari i OS particija ne menja uopste free space :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.