Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Problem Acronis.True.Image.Home.2010.v13.0.0.5055
STRANA 1 OD 1
caranovic Problem Acronis.True.Image.Home.2010.v13.0.0.5055 18.04.2011. 09:25 T35376

status: user
broj poruka: 434
-Odlicno radi ali `zatvara` sve serovane foldere koji se nalaze na dve XP masine. Sve zivo sam pokusao da omogucim rad share foldera i rezultata nije bilo dok nisam doticni akronis skinuo i vratio sistem ristor na obe masine- pre instalacije samog akronisa. Tek tada sve ponovo radi. Molim za resenje. Hvala unapred!
P.S. Pod Sve zivo-znaci, pravljenje nove konekcije, ponovno uclanjivanje u grupu, ponovo obelezavanje ser foldera raznih i ostalo, sto se inace radi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
caranovic Nasao sam izgleda resenje 18.04.2011. 09:37 #316159

Execute Regedit at the command prompt.
Look Under HKEY_LOCAL_MACHINE, SYSTEM.... ControlSet001 ...002 etc You may have more than one controlset, then Services, Lanmanserver, parameters
You are looking for IRPStackSize, if not to be found, you will have to create the new entry and assign the value. If you have to do this, here is how:
In a blank area under lanmanserver, on the right side ( in the white space) do a RIGHT CLICK and select NEW then select DWORD and enter IRPStackSize with the value 33 decimal.

Best way to find it...
Just execute regedit, Do a FIND for this: IRPStackSize
Notice some letters are in CAPS
Change the value to Decimal 33
Save and Reboot.
You may have to make the same changes on all your networked machines.
This change worked for me. After installing TIH2010 and 2011, I could no longer see the shares I had set up to transfer files between 2 XP SP3 machines.

caranovic to jest 18.04.2011. 09:40 #316160

http://winhlp.com/node/40

caranovic I zasto sam ja onda koj moj postovao ovu temu? 18.04.2011. 09:41 #316161

Pa da bi i neki drugi ljudi lakse resili problem. Hvala mi.

VMARC Bravo i hvala 18.04.2011. 10:17 #316171

broj poruka: 9425
Problem uopste nije naivan.

S1000RR

caranovic Pa zamisli mene 18.04.2011. 10:37 #316175

Ajde kao necemo Hiren`s nego nesto staro a novo pa lepo u piz.mat. kad ono.........

MaliAbner Hvala TI !!! 18.04.2011. 15:14 #316248

broj poruka: 7769

Tomato Republic Of Serbia !!!

vladarko Re: I zasto sam ja onda koj moj postovao ovu temu? 18.04.2011. 22:08 #316333

broj poruka: 4228
Lepo si postavio naslov teme, izložio problem, izrazgovarao se, još ga i sam rešio!?

Mislim da je ovaj forum tebi pomogao da pronađeš rešenje.

Ti si pomogao onima koji budu koristili pretragu na forumu. Čestitam na trudu!

Na žalost, neke teme se ponavljaju i više puta na dan zato što ima neupućenih koji gledaju naslovnu stranu PC Berze... i možda ne dalje odatle.

Juče sam došao u iskušenje da postavim temu: povezao sam monitor sa laptopom. Naime, monitor je već bio pre toga povezan sa Acer, sada je sa Toshiba laptopom i sada slika ima smetnje u ritmu aktivnosti hard diska! Kada se isključi struja sve je u redu.

Rešenje Google daje u drugom, odnosno, trećem ponuđenom odgovoru: ili kvalitetniji kabl za monitor da ga oba uzemljena uređaja ne bi koristili kao prijemnu antenu za smetnje (to je i bilo rešenje) ili odvajanje izolir trakom uzemljenja monitora od strujne utičnice. Manje elegantno, ali ad hoc.

Ljudi imaju probleme sa hardverom, drugi imaju rešenja. Kada se sve lepo objasni svima će biti lakše.

Pozdrav!

Vlada

:: Pa da bi i neki drugi ljudi lakse resili problem. Hvala mi
::
raic re 18.04.2011. 22:25 #316339

broj poruka: 9006
Taj problemčić može da se reši i iz security taba u properties, Kad vratiš image promeni se valjda machine ID pa dozvole nisu više validne.
Samo ih treba namestiti isto kao na nekom folderu koji nije bio šerovan pa šerovati opet.

Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs