Problem: Probao sam da instaliram XP SP2 i SP3 na racunaru ali kada dodje do faze kopiranja na c particiji i to na nekih 38% sve pukne i pojavi se onaj plavi ekran sa tekstom preko celog ekrana sa kodovima gresaka. Menjao sam cd/dvd, menjao sam sp2, sp3, lastxp, indjectig xp i na svima se isto desava. Naravno menjao sam i hdd njih 3-4 komada i opet sve isto. Formatirao sam ih pomocu PM8 i sve isto. Pocinjem da sumnjam na maticnu GA-7N400L sa nVIDIA ultar 400 cipsetom. Jednostavno i kada resetujem bios podesavanja mehanicki ponavlja se ista prica. Na nekim od sajtova sam citao da hoce ovaj cipset da se zeza sa drajverima xp i da dolaxi u konflikt. Ne verujem da su mi sva 4 hdd neispravna, kao i svi diskovi sa instalacijama xp i jedno 3 cd/dvd rezaca. Pomoc ako moze.
Iskjluči integrisan zvuk i LAN i sve što ne mora da bude uključeno, povadi sve kartice iz macine osim grafike, sve HDD-ove i CD-ove sem jednog i probaj opet.
Prvo probaj da promeniš ATA kabl i istestiraj memoriju sa gold memory ili mem test86 programom. Ako imaš dva ili više memorijskih modula probaj samo sa jednim. Ume da prsne i procesor, ako si ovo ranije proverio obori takt magistrale procesora sa 133 na 100Mhz (cenim da je na ploči xp ili sempron), plavi prekidač na ploči stavi na `force 100Mhz`
Ram te zeza sigurno... Istestiraj ga sa hirens-om (memtest i ostale dzidzabidze). Inace poprilicno sam siguran da te zeza ram, jer se mom drugaru to desavalo ali na nekih 20% kopiranja i tu zabode(resetuje) Javi sta si uradio. Pozdrav.
Da pojasnim....povezani su samo mb, jedan hdd,grafika, cd/dvd i memorija. Isto se ponasa i sa drugom memorijom, a ovu kad stavim u drugi racunar ona radi. Racunar se ne resetuje vec jednostavno u tom periodu kopiranja od 30-45% stane, prijavi gresku kao nevalja hdd (znate one kodove gresaka preko celog ekrana) i jedino sta mozes da uradis je da resetujes racunar. Probao sam u biosu da iskljucim onu opciju cekerror ali ISTO. Menjao sam ATA kabal,i napajanje i procesor od atlona 2200 do bartona 2600 i sta mislite..............nece
e ovako.... resio sam problem, ali kako to je pitanje......uzeo sam drugu grafiku, DDR1 512/400 moja je bila 256/333 (ali na drugoj masini ona sasvim lepo radi), zamenio ata kabal i instalrao xp. e sad sta je bilo ili koji je deo u pitanju vi prosudite, ali je tipujem na RAM.....pozdrav i hvala svima
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.