Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
swap file
STRANA 1 OD 1
acayo swap file 09.04.2011. 05:47 T35179

status: user
broj poruka: 851
Da li je moguce podesiti na windowsu da sve trpa u raspolozivu fizicku memoriju a tek kad ona nestane da stavlja ostatak u swap file ? znaci nesto kao podesavanje swappiness-a na linuxu

Sheldon Cooper- `I won`t say that all citizens who can`t master technology should be publicly flogged, but if we made an example of one or two, it might give the others incentive to try harder.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ... 09.04.2011. 07:54 #312965

broj poruka: 2931
system/advanced/settings/advanced/change/initial size-16mb

acayo re 09.04.2011. 08:24 #312967

cekaj zar se podesavanjem initial size odredjuje kolika je minimalna velicina swap fajla? ja hocu da velicina ostane ista (2048MB) ali da koristi swap samo kad nestane fizicke memorije a ne kao sad, trpa 1GB u RAM i 400MB u swap

Sheldon Cooper- `I won`t say that all citizens who can`t master technology should be publicly flogged, but if we made an example of one or two, it might give the others incentive to try harder.

washburn swap file 09.04.2011. 08:57 #312971

broj poruka: 312
Windows tako i radi. Nema potrebe za podesavanjem.

acayo re 09.04.2011. 09:04 #312976

eh da tako radi ne bi svaki cas drljao po disku...na linuxu sam podesio preko terminala swappines=0 i onda u swap smesta podatke samo kad nestane RAM-a
dok je u winu:
http://img217.imageshack.us/img217/2553/taskmng.jpg
jasno se vidi da koristi 1GB rama i 400MB swapa a ja hocu da svih 1,4GB strpa u fizicku memoriju
tj da se svap koristi samo kad napuni svih 2GB fizicke mem

Pisko Može ali je glupo 09.04.2011. 09:05 #312977

broj poruka: 6650
Bez obzria na količinu RAM memorije, Windows je tako programiran, da MORA da slaže u swap memoriju, mada, može da radi i bez nje ali, razni mudroseri i mlatikurci su od toga napravili nauku - verujući da su ubrzali sistem, ali nisu... to što ide u swap u uslovima kada ima dosta RAM-a, to se ionako ne koristi 95% tako da se ne vidi ništa a rizikuje se krah u slučaju memorijski zahtevne situacije ili loše napisanog programa (kao photoshop npr....
Pravi put bio bi - kupovina još RAM-a, i tada se swap neće ni osećati, ali, biće tu ako ikada bude frke, windows bi trebao da preživi BSOD situaciju.
JEDINO, u slučaju SSD-a, e, onda to ima smisla da bi se smanjio broj ciklusa upisivanja, uštedelo na ionako malom prostori itd, - u prvodu: iz sirotinjskih razloga i bednog kapaciteta.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

acayo re 09.04.2011. 09:20 #312980

Znaci najbolje resenje je kupovina jos rama :) pitao sam posto na linuxu tisina ,nema konstantnog citanja sa diska mada je to verovatno i zbog toga sto nema AV koji skenira sve zivo dok je komp ukljucen

Dragg re 09.04.2011. 09:24 #312982

broj poruka: 2270
Ako imaš min 4GB, slobodno ukini swap sem ako se baviš obradom velikih slika u PS, ili nekim kompleksnim modelovanjem itd.
Druga mogućnost je da instaliraš RAM disk i premestiš swap na njega.

acayo re 09.04.2011. 09:31 #312983

imam 2 GB razmisljao sam da dokupim jos 1-2 GB. Retko kad koristim PS jedino kad treba da se maknu crvene oci ili tako neki jednostavan zahvat :)

Dragg re 09.04.2011. 11:16 #312995

broj poruka: 2270
Ja sam ga ukinuo, pre svega zbog SSDa a imam 4GB. Kad mu pofali rama, neće se desiti BSOD već će ti izdati opomenu da treba da pogasiš neke programe i oslobodiš RAM. Desilo mi se par puta dok sam igrao Crysis warhead, mada ovo izlazi dok još imaš 300-400 MB slobodno, uglavnom je dovoljno da izgasiš browser i sl.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs