Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Pouzdan i stabilan drajver za Ati 5850?
STRANA 1 OD 1
strela75 Pouzdan i stabilan drajver za Ati 5850? 06.04.2011. 10:13 T35113

status: user
broj poruka: 1590
Ljude, koji koriste graf. karticu 5850, molim da mi daju preporuku za drajver koji radi stabilno u W7 (kod mene je 64bit)?

Da li:
1. ostaviti drajvere, koje windows ubaci sam,
2. koristiti proizvodjacke sa sajta ili
3. ici na AMD sajt sa drajverima za generalno 5850 kartice?

Unapred hvala.

Pozdrav.

PS. Da ne zaboravim: ipak cu Gigabyte-a da izbacim iz kucista :):):)

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 06.04.2011. 10:22 #311860

broj poruka: 12057

1. NE !!!
Pad 2. i 3. ti je isti odgovor: da na AMD-ovom sajtu proveri najsvežiji drajver za tvoju seriju, ali ne mora da znači da je najnoviji uvek i najbržu, njastabilniji itd. Mada su se u konkretnom slučaju najnoviji 11.3 drajverfi odlično pokazali.

strela75 ... 06.04.2011. 10:31 #311861

MSI na sajtu ima neki drajver:
Driver Version: 8.723
ATI_8.723_Win7_Vista.zip
Release Date 2010-07-23

Sa druge strane imam na AMD sajtu spomenuti drajver 11.3.

Da li su kompatibilne oznake? Nesto mi je davno bilo ovo 23. jul 2010. sa MSI-ovog sajta. Ako uzmem drajver sa AMD sajta - da li su sve mogucnosti kartice ukljucene u drajver (funkcionalnost kartice 100%, bez obzira na razlicite izvedbe kartica).

Redosled vaznosti karakteristika drajvera za mene je sledeci:
1. stabilnost
2. pouzdanost
3. brzina
(sto ce reci da komp radi bez kocenja - kao do sada sa 9600GT)

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

Equinoxe Re: 06.04.2011. 10:34 #311862

Moraš da znaš da je jedno Catalyst version i driver vesrion.

U 11.3 paketu su:
AMD display driver version 8.831
AMD Catalyst™ Control Center version 8.831

Verzije možeš da proveriš možeš da proveriš u Release Notes-u drajvera:
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst113ReleaseNotes.aspx

I da, oznake u ovom slučaju jesu kompatibilne.

U svakom slučaju skidaj sa AMD-ovog sajta.

strela75 Sta znaci APP removed... 06.04.2011. 10:35 #311864

Imam na AMD sajtu drajver sa APP i bez APPa? Sta je APP i treba li mi to?

PS. Osim Automatizacije Proizvodnih Procesa (APP), nista mi drugo ne pada na pamet - je*i ga druga oblast interesovanja.

Pozdrav.

-
Equinoxe APP removed... 06.04.2011. 10:36 #311865

....je paket bez OpenCL driver-a. O tome ovde:

http://en.wikipedia.org/wiki/OpenCL

strela75 Jasno 06.04.2011. 10:49 #311870

Hvala bax na objasnjenjima.

Samo jos jedna sitnica: kad odem u control panel da deinstaliram staru NVidiju, nemam niti jedan fajl/drajver tog naziva. Kako da deinstaliram stari drajver? Posle toga bi isao sa Driver sweeperom.

Da li to znaci da treba da deinstaliram brisuci karticu iz Device Managera, pa da je kasnije trazi ponovo?

Pozdrav.

-

Equinoxe Re: 06.04.2011. 11:14 #311876

Polupaj ga odmah sa draiver sweeper-om, što svežijim ili zadnjim najbolje a to je verzija 2.90:

http://phyxion.net/Driver-Sweeper/Driver-Sweeper/Version-2-9-0/Installer.html

Ako nema ništa u control panel-u u add-remove / program features, rokaj odmah Sweeper.

skar meni je najbolji ovaj iz januara 2011 06.04.2011. 12:42 #311891

broj poruka: 3992
trenutno stoji na win7 x64...
a sad da ce da koci pa i da stavis najgoru krbulju od drajvera taj 5850 je mnooogo jaci od 9600..nema da koci
Wlada011 ATI Driveri 06.04.2011. 13:24 #311901

broj poruka: 851
Ja ne menjam vise drivere sa ATI sajta. Skapirao sam da su to skroz poremeceni ljudi koji ih prave i zelim njima i njihovoj deci sve najgore u zivotu.

Stavljam samo sa sajta proizvodjaca od sada.
Makar imaao stari dirver 2-3 meseca.

http://i.imgur.com/iLfeX.jpg zadnji deo kompa :)

X4 965 BE(3.8GHz),H70, Crosshair 4, EAH6970, HyperX 1600DDR3 C9(4X2GB), Zalman RC1000, SSD V+64GB, WD500AAKS, LG250GB External, LG DVD-RW,
Creative Inspire T5900, Seasoni X-750, Logitech G510, SA

strela75 ... 06.04.2011. 13:30 #311902

Znaci imam preporuke za 11.1 i 11.3

@ Wlada011

Zakljucujes na kraju: stavljam samo sa sajta od sada.

Pa ok, i ATI i proizvodjac ploce na sajtu postavljaju drajvere. Sa cijeg sajta ti uzimas?

PS. Sta te to toliko skenjalo?

Unapred hvala.

Pozdrav.

-

Equinoxe Re: ATI Driveri 06.04.2011. 13:45 #311908

Njima i njihovoj deci sve najgore u životu ?

Auuuu batice....

:: Ja ne menjam vise drivere sa ATI sajta. Skapirao sam da su to skroz poremeceni ljudi koji ih prave i zelim njima i njihovoj deci sve najgore u zivotu.
::
:: Stavljam samo sa sajta proizvodjaca od sada.
:: Makar imaao stari dirver 2-3 meseca
:: http://i.imgur.com/iLfeX.jpg zadnji deo kompa :
:: X4 965 BE(3.8GHz),H70, Crosshair 4, EAH6970, HyperX 1600DDR3 C9(4X2GB), Zalman RC1000, SSD V+64GB, WD500AAKS, LG250GB External, LG DVD-RW
:: Creative Inspire T5900, Seasoni X-750, Logitech G510, S
Wlada011 XXX 06.04.2011. 13:45 #311909

Ma ja sam to jos odavno sam zakljucio da je tako bolje. Za 5870 sam imao 10.4 i nisam hteo da ga menjam. Probao sam i druge ali sam posle ostao na njemu.
Najvise me iritira kada citam negde da ljudi imaju ozbiljne probleme sa nekim igrama a oni ima kazu stavite najnoviji driver. A ljudi u masini 2x5970 ili neke tako besne karte. Pa zar mislite idioti da taj sto ima dve takve karte ne vodi racuna o driverima i zaboravlja da stavlja nove.
Treba neko da ih zamoli da ne naprave najmanje 3 meseca driver ali da rade 3 meseca na jednom i da ga dobro odrade. I nervira me sto izbace nove karte i onda recimo oneki lik prica kako ne moze da igra nista da ima 5fps recimo. Ocigledno nesto drugo nije u redu, a oni kazu pa tebi je karta sada izasla moras da sacekas da driveri to isprave.
Kako meni radi a njemu ne radi.
Ne mogu da gresim dusu bas da kazem da direknto meni su smetali ili da je nesto falilo ali bi bilo u redu da izbace neki driver da se svi sloze da je dobar i da nema problema.
Ja da ne bi rizikovao ne menjam vise drivere. Radi i sa 11.3 i sa onim sa ASUS sajta isto graficka, nema razlike nikakve.

Da brate njima i njihovoj deci sve najgore. Ta usrana ekipa debila zajebava 10 miliona ljudi kako hoce vec 5 godina na istu foru.

X4 965 BE(3.8GHz),H70, Crosshair 4, EAH6970, HyperX 1600DDR3 C9(4X2GB), Zalman RC1000, SSD V+64GB, WD500AAKS, LG250GB External, LG DVD-RW,

TheBear Re: XXX 06.04.2011. 13:48 #311911

broj poruka: 6502
http://asset.soup.io/asset/0340/4989_9308.jpeg

:: Ma ja sam to jos odavno sam zakljucio da je tako bolje. Za 5870 sam imao 10.4 i nisam hteo da ga menjam. Probao sam i druge ali sam posle ostao na njemu
:: Najvise me iritira kada citam negde da ljudi imaju ozbiljne probleme sa nekim igrama a oni ima kazu stavite najnoviji driver. A ljudi u masini 2x5970 ili neke tako besne karte. Pa zar mislite idioti da taj sto ima dve takve karte ne vodi racuna o driverima i zaboravlja da stavlja nove
:: Treba neko da ih zamoli da ne naprave najmanje 3 meseca driver ali da rade 3 meseca na jednom i da ga dobro odrade. I nervira me sto izbace nove karte i onda recimo oneki lik prica kako ne moze da igra nista da ima 5fps recimo. Ocigledno nesto drugo nije u redu, a oni kazu pa tebi je karta sada izasla moras da sacekas da driveri to isprave.
:: Kako meni radi a njemu ne radi.
:: Ne mogu da gresim dusu bas da kazem da direknto meni su smetali ili da je nesto falilo ali bi bilo u redu da izbace neki driver da se svi sloze da je dobar i da nema problema
:: Ja da ne bi rizikovao ne menjam vise drivere. Radi i sa 11.3 i sa onim sa ASUS sajta isto graficka, nema razlike nikakve.
:: Da brate njima i njihovoj deci sve najgore. Ta usrana ekipa debila zajebava 10 miliona ljudi kako hoce vec 5 godina na istu foru
:: http://i.imgur.com/iLfeX.jpg zadnji deo kompa :
:: X4 965 BE(3.8GHz),H70, Crosshair 4, EAH6970, HyperX 1600DDR3 C9(4X2GB), Zalman RC1000, SSD V+64GB, WD500AAKS, LG250GB External, LG DVD-RW
:: Creative Inspire T5900, Seasoni X-750, Logitech G510, S
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Wlada011 xxx 06.04.2011. 13:52 #311913

Sto je najgore podrzani su od strane drugih debila koji besomucno zaradjuju od ljudi koji ne kapiraju jos uvek. Ljudi zarada na novim delovima je sve manja. Narod je u svetu skapirao. Ocekujte jos bolesnije reklame novih proizvoda pracene jos bolesnijim tekstovima u performansama. Dok ne postane apsurdno smesno, onda dolazi do crte i do pomaka. Opste promene u svetu i prestanka trosenja resursa na gluposti. Karte, napajanja, memorije ce kostati manje i biti kvalitetnije kao i sve drugo. Moizda je potrebna jos jedna ili dve teske ekonomske krize ali to ce se dogoditi. Tim trzistem vlada istok a njihov je mentalitet sarenilo i 5 za 99 din.

Xenitron :Dx 06.04.2011. 14:03 #311921

broj poruka: 202
Skini sa amd sajta zadnje drajvere 11.3 i uzivaj, 11.1 imaju problem tj. opterete gpu 100% iz cista mira kod nekih 5850, odes na custom install i destikliraj njihov sdk to ti ne treba. Apokalipsa, to je kad je neko stipsa :D
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 06.04.2011. 14:19 #311930

broj poruka: 9006
I na mojoj 5850 dobro rade 11.3, nisam imao problema.

Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.

strela75 @ Wlada... 06.04.2011. 14:29 #311935

Za probleme sa ATI drajverima znam odavno - kumu reinstalirali sistem i posle toga dva dana isprobao milion drajvera, da bih slucajno na nekom CDu ubo jedan iz tog vremena da radi i ne restartuje komp,... Od tada nisam pomisljao na ATI. Medjutim, vremena i ponude se menjaju, i eto me malo u ATI taboru :):):)

I moja je logika, da kad nadjem driver da radi dobro - sa njim ostajem do daljnjeg (par godina). Ne interesuje me da li cu sa drugim da dobijem u igrici (koju ne igram) 2fps, uz nestabilnost u necem trecem. Znaci kad nadjem da radi kako treba i ne zeza sistem, to je resenje.

E sad, posto 5850 nije nova grafika, procena mi je da bi trebalo da ima mnogo manje bagova nego kad je tek izasla. Probacu veceras i videcu sta se desava.

Sto se tice trenutne situacije, u kapitalizmu ne postoji najbolji proizvod. Samo najisplativiji. I svi se bore da imaju najisplativiji proizvod. To znaci maksimizacija profita gazdi, a ostali kako prodju. Kvalitet se `mrda` (poboljsava) tek toliko, koliko treba da proizvod ne bude van konkurencije. Ali sva mrdanja u nekih +-5% u odnosu na trenutno stanje, ne vise. I to je porazavajuce za buducnost covecanstva (u smislu raskoraka mogucnosti razvoja i napretka sa jedne i realnog napredovanja sa druge strane). Ali posto smo mi sitni da bi bili bitni, ne treba se time zamarati.

Pozdrav.

PS. Dobro mozda ne bas par godina sa jednim drajverom, ali taj cuvam kao back-up, ako u novim verzijama nesto zeznu.

-
strela75 Hvala na savetima... 07.04.2011. 23:59 #312543

Evo danas stigoh da sve namestim i instaliram. Sve proradilo iz prve. Drajveri 11.3 i MSI Afterburner (ali ne za klokovanje, nego utisavanje ventilatora -> na 30% radi kartica na 29 stepeni)

Pozdrav.

-

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs