Bezuspesno sam pokusavao da zguzim Leadtek PVR2000 na win7. Onda sam resio da napravim jos jednu particiju i instaliram XP. Odradim. Sad mi se u boot meniju sedmica nigde ne prikazuje. Samo XP. Na XP ne mogu da instaliram 6850 niti tv karticu. Za grafu sam isprobao sve od 10.12 na ovamo. Jedva da uspe da podigne OS. Evo vec dva preinstaliravanja su pala. Poludeo sam. Ili sam poludeo odavno, pa sad ne mogu da uradim osnovne stvari. Kako da instaliram oba OS? Mogu li sad nekako da vratim win7? Zasto nece da instalira grafu, a na win7 sasvim normalno radi (dok ne instaliram XP)? Sta da radim sa jebenom TV kartom? Gde ja da se lecim?
Šta se izdešavalo ovde ? Zbog čega otvaraš novu temu ?
Jel ti kolega posla drajvere ?
Najlakše je da se prvo instalira stariji OS, dakle XP i onda 7 na drugu particiju koja bi otnda svoj bootloader stavila na aktivnu boot particiju i dodale sve operativne sisteme sa liste kompatibilnih OS-ovan istoj.
A kako da vratiš 7, pa prvo probaj da uradiš boot recovery uz pomoć boot DVD-u Sedmice.
ili ti je nesto mozda crklo na ploci, ili nesto nisi dobro uboo, stvarno ne razumem, ili da ne umes nesto da instaliras!?!? El to 32bit windows? ako je 32bit treba sve perfektno da radi, imamo slicnu(skoro istu) konfiguraciju, msm na plochu, cpu, memoriju..... xp ti ne treba, ubacis win 7 on ti ubaci drivere, ti onda ubacis svoje drivere, mozes recimo kad ubaci win driver za grafu, ti dok je podignut win, obrises, pa onda instaliras svoj driver i to je sve, tv karta isto treba da radi bez problema, ja imam stariju 1200 i perkfektno sve shljaka......sve je jako chudno, to napajanje i taj cpu mozda ne mogu da izdrze 3.3ghz???? i plus klokovana grafa, moguce da je to, malo si previse klokovao sve to za taj LC......nzm...... :/
:: :: Šta se izdešavalo ovde ? Zbog čega otvaraš novu temu :: :: Jel ti kolega posla drajvere
drajver nije. kaze da je njemu SP1 na win7 sam instalirao karticu. meni nije. hteo je da mi posalje softver, al` koji ce mi kad mi win ne prepoznaje karticu. :: :: Najlakše je da se prvo instalira stariji OS, dakle XP i onda 7 na drugu particiju koja bi otnda svoj bootloader stavila na aktivnu boot particiju i dodale sve operativne sisteme sa liste kompatibilnih OS-ovan istoj
probacu :: :: A kako da vratiš 7, pa prvo probaj da uradiš boot recovery uz pomoć boot DVD-u Sedmice
probacu
@ICEsd koristio sam loader
skini drajbvere za XP a ne za win 7 xe, xe! pa nisam bas toliko blesav rekao sam da radi na sedmici da bih istakao da je grafa ispravna
skini drajvere za win7 ili xp
link koji si postavio je za PVR3000 Deluxe, a ne za PVR2000 to nije isto? ili jeste probacu i to
samo polako nigde ne zuri i 2 x meri pa 1 seci
mudro zboris, serdare!
@Equinoxe
I kako to ne možeš da instaliraš Radeon 6850 ?
problem je na XP instaliram set drajvera i CCC, pise kao da je sve u redu, ali svi graficki prikazi su neverovatno spori: otvaranje prozora, pomeranje prozora...igrice nisam ni probao. kad se XP digne, prvo tri-cetiri puta zatamnjuje i menja desktop, aktivira se VPU recover i tako to...
@Mortificat
Skini Easy BCD loader
instaliracu ponovo sedmicu ako ne ide, probacu i tvoj predlog
@Gare87
na Win7 sve radi kao podmazano. temp grafe ne prelazi 60 proc 49 PSU nikad ne izduvava topao vazduh
hvala svima odgovorima i predlozima siguran sam da ce nesto od toga upaliti odo` da se lecim kod pandura za pocetak!
Ti nešto ozbiljno ne radiš kako treba, ili ti nije jasno. Dakle ajmo ovako da budeš 27.000% siguran da je dobro urađeno, jer to mora da radi:
Disk sa particijama: Jedna partica - Primary and Active - XP Druga partcija Logical - 7
Zašto ovo pričam: ako imaš dve primarne particije, i kada formatiraš tu drugu sa Win 7, on će od nje napraviti aktivnu i ode sve u TRŠ mate*inu. Tako ostaješ bez XP-a na listi. Kada je samo prva primarna, na nju se instalira Bootloader Windows-a 7 koji će na listu dodati XP koji je na njoj. Najbolje je da imaš jedni samo primarnu particiju na kojoj će biti bootloader najsvežijeg Windows-a u ovom slučaju Windows-a 7.
Preporuka, bootuj Acronis Disk Director sa Hiren`s Boot CD-a i obriši te dve particije na kojima su 7 i XP.
1. Napravi jednu primarnu i aktivnu za XP 2. Napravu jednu Logical za 7 3. Ostale najbolje da budu logical, a u samom Disk directoru ako su primatne možeš ih konvertovati u logical bez gubitka podataka.
OVO MORA DA RADI. Provereno u Praxi i instalirano mnogo puta.
:: instalirao XP, pa win :: sad ga nema X :: da probam ostale predlog :: :: Q8300 @ 3.3GH :: GA-EP35-DS :: 4x1GB @ 880MHz Kingsto :: Sapphire 6850 @ 990/120 :: 22` ASUS VW221 :: LCPower550 :: ::
Nije bitno kakve su particije. Kod mene su obe primarne pa radi.
Win7 sam skonta sta i kako.
Problem je sto si ti to bas pokarambasio pa verovatno nisi iscistio kako treba.
Lepo ti obrisi te 2 particije pa kad krenes xp da instaliras napravi regularno particiju za xp i pusti ga. Ali neka to bude prva particija, ako imas activnih drugih, sredi da ne budu aktivne.
Pa onda instaliras win 7 na drugu particiju bez ikakvog cackanja.
Nisi nam rekao da li idu na isti hdd ili ne, mozda muljas nesto sa boot prioritetom.
Win7 se uvek dopise svoj boot na prvu particiju. Mora da ti xp bude na prvoj particiji.
Može i tako ako znaš šta radiš i kako bootloader funkcioniše i šta ima proritet.
Naročito bi voleo da vidim shot njegovog Diska Managera, može i iz te Sedmice koju sad ima. Ko zna šta je tu aktivno, šta nije i koliko tu diskova ima.
:: :: :: :: Nije bitno kakve su particije. Kod mene su obe primarne pa radi :: :: Win7 sam skonta sta i kako :: :: Problem je sto si ti to bas pokarambasio pa verovatno nisi iscistio kako treba :: :: Lepo ti obrisi te 2 particije pa kad krenes xp da instaliras napravi regularno particiju za xp i pusti ga :: :: Pa isto uradi sa win 7 :: :: Nisi nam rekao da li idu na isti hdd ili ne, mozda muljas nesto sa boot prioritetom :: :: Win7 se uvek dopise svoj boot na prvu particiju. Mora da ti xp bude na prvoj particiji.
Lepo ti obrisi te 2 particije pa kad krenes xp da instaliras napravi regularno particiju za xp i pusti ga. Ali neka to bude prva particija, ako imas activnih drugih, sredi da ne budu aktivne.
sad to radim
@tsp303725
zelim win7 i ne znam zasto karta ne radi na tom OS
@ICEsd
sad skidam pa da vidim da li ce neki od drajvera da odgovara
na win7 mi ne radi leadtek, na xp mi ne radi sapphire! juhuu! @ICEsd kako da znam sta je od onih silnih fajlova i foldera koje sam skinuo sa ftp linka drajver za moju karticu?
nisam znao da treba da budes advanced da bi ti radio hardver koji kupis za fine pare...
koliko sam ja video taj pvr2000 je neka softverska tv kartica mada se nisam puno bavio njome imam winfast tv2000 xp expert i radi odlicno i na win7 64 bit i na xp.
P.S: Proveri ti dal je ona lepo legla u PCI slot hoce one da zezaju iako izgleda kao da je do kraja usla nece win da je lepo prepozna i zna da zeza, resenje je da izvadis tv karticu i da je vratis nazad.
Ma, meni kartica odlicno radi na XP. Inace, sinoc sam provalio, dok sam gledao kutiju kartice, da je model WinFast TV2000 XP deluxe. Na Windows sajtu pise da taj model nije kompatibilan sa x64 OS. Razlika izmedju tvoje i moje kartice je mala, zar ne? Kako si ti tvoju naterao da radi?
:: :: Znaci, odvalio si nas... :: :: :: Inace, sinoc sam provalio, dok sam gledao kutiju kartice, da je model WinFast TV2000 XP deluxe :: Kahm, kahm... Nista nisam uradio kako treba. Imas pravo sto se ljutis. I sve sto gde uz to :)
:: :: Znaci, odvalio si nas... :: :: :: Inace, sinoc sam provalio, dok sam gledao kutiju kartice, da je model WinFast TV2000 XP deluxe :: Kahm, kahm... Nista nisam uradio kako treba. Imas pravo sto se ljutis. I sve sto ide uz to :)
Tu imas sve sto ti treba za obe kartice i mozes da ih uporedis i vidis razliku. Inace tvoja ne moze na 64bit-nim sistemima da radi.
Inace ja mislim da je Exper najbolja TV kartica iz analogne serije.Menjaj tu tvoju za expert i ima da pevas uz tv(a i mocices da strimujes TV program ili neki video preko nje na net ili da je koristis za video nadzor preko neta.)
sinoc sam, eto, pogledao kakve to poruke salje windows action centar. njegove poruke obicno smaraju, ali, ove su bile vazne: moja kartica nije podrzana od strane x64 sistema. bas ono sto i ti malopre rece. sad jos da razmislim: da li da instaliram x86 win7 ili da ostavim dualboot. a sta gubim ako se prebacim na x86 win7?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.