jebe je wifi... ono, nastane problem tj uspostavi neku polovičnu konekciju sa kućnim ap-om, i kad kliknem popravi on mi kaže da odem na podešavanja pa da čekiram da dopustim windowsu da sam konfiguriše tu mrežu... ja to odradim i to prošljaka. al malo-malo, pa to opet radim.. ne znam dal prođe 3 dana i sve u krug.. sistem? driver? nešto treće..? inače na njoj je XP x86..
sa PCI wireless karticom na desktop masini,a i sa laptopom.Posto je uz drajver dosao neki TP link software za upravljanje konekcijom,deinstalirao sam sam ga i ostavio samo drajver.E,da, drajver sam ubo tek iz treceg puta dok nisam nasao taj koji radi.Prva dva puta instalirao drajver i prepoznao karticu ali pokazuje da nema nijedne mreze u dometu.Kod laptopa je problem bio to sto njegova wi-fi kartica nije podrzavala WPA2 enkripciju na koju je moj ruter bio podesen,u stvari pisalo je da podrzava ali on nije hteo sa njom da radi. http://www.youtube.com/watch?v=PeQgaNzwIeg
drajveri na nb 100 nisu sigurno,pod uslovom da nisi nesto cackao.xp-sp3 radi savrseno.uostalom imas backup drajvera na hdd-u pa ih reinstaliraj.Pre bih rekao da je problem u ap-wifi router-u.
nisam čačkao ništa od kad je kupljen... nikakav utility nisam instaliravao, samo taj fabrički atherosov driver koji je došao jer je sve radilo savršeno do skoro.. da je AP ne verujem, jer na drugom laptopu i desktopu ne pravi probleme, oni šljakju ful, al tošiba nešto zeza... sad pokušavam da skinem neki driver koji piše da je noviji sa nekog buđavog sajta, download ne prelazi 9!!! pa ću vidim, al reko da pitam da nije nešto konkretnije, de znam..
Probaj da restartuejš taj AP. Kad god sam bio iscrpeo sve metode i drajvere - ispostavljalo se da je samo restart AP-a/rutera bio dovoljan. Bez obzira što ostali računari u toj mreži rade kako treba.
i oće da radi, al baš svaki drugi dan da ga restartujem.. nije to nikakav proces, ali od skoro je to počelo... da je bilo ranije pa ajde, nego... razumeš?
Imas nekoliko vrsta enkripcije(zastite sifrom i sl.) kod mreznih uredjaja,i moze da se desi da neka wifi kartica ne podrzava noviji nacin zastite (WPA2) http://www.youtube.com/watch?v=PeQgaNzwIeg
:: nisam te baš najbolje razumeo, al nije ni bitn :: : :: svi su preko WLANa... : :: :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: ::
Pod pretpostavkom da su mu postojeće kartice preko WPA2, kartica na Toshibi možda ima `problem` sa takvom enkripcijom. Rešenje: prelazak na onu vrstu autentikacije (na primer WPA) i enkripcije (AES, ako ne TKIP) koji će podržavati sve kartice.
Pozdrav!
Vlada
:: Imas nekoliko vrsta enkripcije(zastite sifrom i sl.) kod mreznih uredjaja,i moze da se desi da neka wifi kartica ne podrzava noviji nacin zastite (WPA2) :: http://www.youtube.com/watch?v=PeQgaNzwIeg :: :: :: :: nisam te baš najbolje razumeo, al nije ni bitn :: :: : :: :: svi su preko WLANa... : :: :: :: :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.