Veličina Paging fajla, Win XP 32-bit na mašinama preko 2 GB RAM-a
STRANA 1 OD 1
arogan
Veličina Paging fajla, Win XP 32-bit na mašinama preko 2 GB RAM-a
19.03.2011. 00:11
T34619
status: user broj poruka: 538
Na starijim mašinama, npr. sa 512 MB RAM-a, veličina Paging fajla, pri Default instalaciji je bila 1,5 puta veća od RAM-a, dakle 768 MB. Maksimalna veličina je duplo od toga. To nikada nisam menjao, osim kad sam ugrađivao dodatne mem. module, gde je ostajao isti odnos: Inicijalna veličina 1,5 puta veličina RAM-a sa novim modulom, a max duplo od toga. Kada su se pojavile mašina sa 2 GB RAM-a i više, WIndows XP 32-bitni postavlja Initial Size na 2048 MB (što je manje od 1,5x2GB) a max na 4096 (ostaje duplo od inicijalne). 1. pitanje - Zašto više, pri Default instalaciji, ne važi formula za Inicijanu veličinu 1,5 puta veličina RAM-a ? 2. pitanje - Da li ći šta dobiti ako ručno unesem Initial Size = 3072 MB (2048x1.5)? 3. pitanje - Ako 32-bitni XP `vidi` samo 3.3 GB RAM-a, kakva će biti inicijalna i maksimalna veličina ako želim da ostanem na 32-bitnom XP, a računari budu imali 6 GB RAM-a i više?
Sto vise rama taj paging file mu je sve manje potreban. Ja sam ga cak iskljucio kod mene. Jedina stvar koja se buni je Photoshop jer zdere resurse. Imam 4GB - 1GB su RAM driveovi jer ih tupavi XP 32 i ne vidi. Njemu 3 giga puna kapa i za igranje sa virtuelnim masinama i za EWF...
Asus M2N68 SE, AMD x435 2x2GB ddr2 800, CF SanDisk 4GB, Win XP WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5 Frontier DIVA
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.