Da pre nekoliko dana nisam koristio Win 7 pa me neke stvari po malo zbunjuju.
Imam banalan problem, a to je da sa Win XP računara ne mogu da pristupim deljenim diskovima na Win 7 računaru !
Mislim da sam sve lepo podesio, uradio sharing, isključio password, isključio 128-bitnu enkripciju da bi mogli da mu priđu i oni koji nemaju tu opciju i opet neće.
Sa Win XP računara vidim Win 7, vidim disk koji je podeljen, ali ne mogu da ga otvorim. Prvo su mi na računarima bili različiti useri, sada sam podesio da je na oba računara isti username i opet neće.
Šta tu ima još što ja ne vidim? Napominjem da je u pitanju Win 7 Home Premium 32-bit.
evo ovi gikovi su kao uspeli...mada ne vidim nigde sliku da su pristupili sa xp-a na sedmicu...da napomenem da sam i sve preporuke sa njihovog sajta prošao, međutim i dalje nije htelo. Jedina razlika je što sam ja imao sp2 XP. support normality
:: Znači išao si share with - specific people - i dodao na listu `everyone :: :: Ako neće i dalje ideš na properties - security - dodaš na listu everyone i staviš dozvolu read&execute ili full control šta god da ti je u plan :: :: Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru. :: ::
:: Sve sam to i ja prošao i nije hteo.. :: :: http://www.howtogeek.com/howto/windows-7/share-files-and-printers-between-windows-7-and-xp :: :: :: evo ovi gikovi su kao uspeli...mada ne vidim nigde sliku da su pristupili sa xp-a na sedmicu...da napomenem da sam i sve preporuke sa njihovog sajta prošao, međutim i dalje nije htelo. Jedina razlika je što sam ja imao sp2 XP :: support normalit :: :: :: Znači išao si share with - specific people - i dodao na listu `everyone :: :: :: :: Ako neće i dalje ideš na properties - security - dodaš na listu everyone i staviš dozvolu read&execute ili full control šta god da ti je u plan :: :: :: :: Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru. :: :: :: ::
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
probaj share folder ,nemoj share logicke particije ,sa fiksnim IP .Meni je iskljucen win firewall ,zone alarm ukljucen,a mozes privremeno da stavis lokal ftp server ,dok ne vidis u cemu je fora.Kad pravis share ,probaj sa numerickom IP.
Šta ti stoji pod advanced sharing, jel share this folder štiklirano, probaj da mu daš drugo ime, umesto H stavi recimo DJUBRE ili slično.
Aj probaj i da kucaš ručno adresu u windows exploreru.
Tipa, ako ti je zeljko2 taj komp na kojem deliš a deliš particiju h koju si nazvao djubre kucaš: \Zeljko2\djubre
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
:: Sve sam ja to odradio i ne radi. Ne pomaže ni isključivanje firewall-a :: :: Iz XP-a vidim taj deljeni disk i vidim još jednu deljenu stavku Users. To users otvara bez problema, a HDD neće pa neće ::
:: Već sam stavio Full controll za Everyone i opet neće ::
ceo posao je: 1. dodeliš Home ili Busines network 2. ukineš password protection 3. sharujesh folder koji želiš 4. dodaš user everyone za sharovane foldere (ako ti radi USERS znači sve je sa 7-micom u redu) 5. dodaš read and write prava za everyone (ako ti je to potrebno) i onda kada sve to i dalje ne radi - dođeš do čuvene genijalnosti 6. restartujesh 7 pa onda i XP :) da bi prihvatio XP promenu ovlaštenja - to ponekad hoće da pravi problem :)
meni 15-tak mreža radi 7-mica + XP dvostrano bez ikakvog problema :) tako da sigurno može da se namesti
na strani 48. knjige `kucno umrezavanje-prakticni vizuelni vodic` imas o konfiguraciji mreze-objedinjavanju u jednu celinu. mreza u windowsu xp se konfigurise uz pomoc wizarda: control panel->network conection ->setup a home or small office network
za windows 7 predpostavljam da je ovde negde : control panel-> network and sharing center->connect to a network
ako ti rade USERS (to je iz XP-a ALL users) to su foledri već sve podešeno za share sa parametrima everyone, onda mora da može i kod tebe da se nameste i ostali folderi (probaj za početak da se izboriš sa sharovanjem foldera), ja nikad ne sharujem cele particije to mi je besmisleno
da sharujesh cele particije, a da za to nemaš dovoljno ovlašenja zbog prisustva recycle bin i System Volume Information :) pošto po defautu nemaš nikakva prava nad njima pa ih ne možeš ni sharovati bez special permitions prikaže da je cela particija sharovana, ali ne može da joj se pristupi iz mreže :)
Skoro sam imao isti problem, bas win 7 home premium. Resio sam ga tako sto sam u shering-u pod opciom Permissions pored Everyone dodao i user-a `Guest`, nakon toga momentalno je proradilo.
Da, problem je u šerovanju cele D particije na kojoj su podaci. Uspeo sam da šerujem folder, ali particiju neće pa neće, a iskreno rečeno, nervira me da šerujem svaki folder posebno. Zamislite da u rutu uma 50 foldera koje treba šerovati, pa ko to da radi ručno jedan po jedan ....
Kako da sebi obezbedim dodatna prava da šerujem celu particiju, a da recimo recycle bin i slične gluposti isključim iz šeringa.
jednostavno rešenje: šeruješ folder u rutu a onda sve ostale foldere prebaciš u njega tako si šerovao sve foldere koji ti trebaju biti šerovani, a šerovan samo jedan folder :)
:: Da, problem je u šerovanju cele D particije na kojoj su podaci :: Uspeo sam da šerujem folder, ali particiju neće pa neće, a iskreno rečeno, nervira me da šerujem svaki folder posebno. Zamislite da u rutu uma 50 foldera koje treba šerovati, pa ko to da radi ručno jedan po jedan ... :: :: Kako da sebi obezbedim dodatna prava da šerujem celu particiju, a da recimo recycle bin i slične gluposti isključim iz šeringa :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Željko Arnautović :: PC Berza d.o.o :: https://www.pcberza.rs - https://www.bginfo.rs - https://www.kginfo.rs - https://www.nsinfo.rs - https://www.nisinfo.rs :: ::
:: jednostavno rešenje :: šeruješ folder u rutu a onda sve ostale foldere prebaciš u njeg :: tako si šerovao sve foldere koji ti trebaju biti šerovani, a šerovan samo jedan folder :
Izem ti vic, pa nije u tome poenta. To sam mogao da odradim i bez postavljanja ove teme, ali neću to. Nemoguće da ne može da se šeruje cela particija.
imam slično mrežno okruzenje ( 2x7 + 1XP)...nisam uspeo da šerujem ceo disk na sedmici nego samo foldere i to mi obostrano funkcionise normalno, doduse sa User-ima i Pass-vordima elem postoji ivelika igranka sa security polisama...pa probaj sa anonimus log on....
evo i to sam uspeo da uradim, sharovao drive :) i dalje mislim da je to glupo, ali - nije moje da sudim o tome
ali sam na gomili uradio puno toga pa ne znam šta je tačno odradilo problem
ono što sam radio
desni klik na drive properties security advanced permissions change permissions dodao usera everyone naravno full control sam dodelio za everyone :)
zatim isto na owner i auditing
moguće da je dovoljno samo change permissions da se odradi pa proveri da li na zadnjem tabu imaš nakon promene sva ovlaštenja bem ti serverska sharovanja :)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.