Instaliraio sam na C particiji Win XP a na D particiji WIN 7 (tada je D particija bila čista). Posle instalacije WIN 7, prilikom podizanja računara, pojavljuje mi se BOOT meni, odnosno izbor između `Previous operating sistem` i Windows 7. Kada odaberem Win 7, posle podizanja sistema, vidim da je Win 7 zamenio particije, on je instaliran na C particiju, a fajlovi iz particije pod XP-om se vide na D disku. Ja bih želeo da promenim konfiguraciju BOOT-a - to je u XP-u bilo u fajlu boot.ini, odaberem koji će mi prvi OS biti ponuđen, koliko sekundi da stoji odabir OS pre nego što se automatski butuje prvi OS. Kada sam instalirao WIN 7, BOOT meni mi uopte ne odbrojava sekunde - odabir OS mi stoji beskonačno sve dok ne odaberem OS i enteršem. Iako na XP parrticiji promenim podatke u boot.ini, uopšte nama promene u BOOT menuju po uključenju računara - dakle fajl boot.ini se opšte ne uzima u obzir! Automatski je obeležen `Previous operating sistem`, iako mi u 99% slučajeva treba Win 7. Dakle želeo bih da izmenim BOOT meni, da mi prvi bude ponuđen WIN 7, a da timeuot bude 3 sekunde - dakle ako ne promenim ponuđen OS u roku od 3 sekunde, automatski da mi se učitava Win 7. Kako to da izvedem u WIN 7 ? Ponavljam da promene u boot.ini na XP particiji nemaju nikakav uticaj, kao ni u System Start-up u Control Panel-u pod XP-om.
Pa Propreties-Advanced system settings-Advanced-Startup and Recovery: Pod Default operating system u padajucem meniju odaberi koji sistem zelis da bude default.
Ja sam te probleme resavao uz pomoc programa EasyBCD 2.1 Beta Build 137 , imas uputstvo na ovom sajtu http://neosmart.net/forums/showthread.php?t=642. Mada je program lak za koriscenje i ima sve opcije koje tebi trebaju.
Da to je slično kao kod XP-a. Mogu da odaberem i koliko sekundi ... Ali, čini mi se da ne mogu da menjam tekst u BOOT menadžeru. Iz, meni bitnih razloga, hteo bih da promenim tekst na srpski (npr. ranija `verzija vindouza` i `vindouz 7`. Dakle, da li u okviru in Win 7 mogu da menjam i tekst u BOOT MENAGER-u, ili za to moram da korristim specijalizovane programe (kao što mi savetuje korisnik `invincible` ?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.