Izgleda mi da sam postao najproblematicniji clan ove zajednice. Malo malo pa nesto skripi - nece da radi itd.
Ovaj put uzmem novi hard (stari prepunjeni), ubacim ga u komp (jedva), povezem SATA kablove koje sam razvezao i upalim komp. U BIOSu vidi sve hardove - kanda sve ok. Medjutim u boot meniju mi nudi samo novi hard da sa njega podize sistem. A trebaju mi druga dva (na jednom XP, a na drugom W7). Po kom sistemu se kod SATA uredjaja odredjuje prioritet? Bezveze mi je da ne izlista sva tri diska i ja redosledno ubacim kako da butuje. Ali sta je tu je.
Uzmem kabl od novog i zamenim ga sa kablom od ovog, koji ima Win 7. Pomislim zeznuo sam ga, kad on dodje do ucitavanja Windowsa i prijavi: `Reboot and select proper boot device or insert Boot media in selected Boot device and press a key`
Ploca je P5Q PRO TURBO. U uputstvu nema nista o prioritetima SATA portova (ima SATA1-5 portove + SATA_E1 i SATA_E2 portove). Kaze, ako koristim jedan disk da ga ubacim u SATA_E1 port (tako je bilo ranije). Sada su mi diskovi u SATA 2, 3 i 4 portovima, a u Boot meniju izbacuje samo ovaj koji je na mestu SATA3.
Ajd` sad. Sta da mu radim (a trebaju mi sva tri diska vidljiva jer hocu sa starija dva da iskopiram podatke na novi)?
Unapred hvala.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Pa u Boot order izabereš na prvom mestu disk br1, na drugom disk br2, i tako redom... Butovanje će uvek biti sa diska br1, ako želiš da butuješ sa diska br2,3,4 onda F8 pa biraš disk.
:: Izgleda mi da sam postao najproblematicniji clan ove zajednice. Malo malo pa nesto skripi - nece da radi itd :: :: Ovaj put uzmem novi hard (stari prepunjeni), ubacim ga u komp (jedva), povezem SATA kablove koje sam razvezao i upalim komp. U BIOSu vidi sve hardove - kanda sve ok. Medjutim u boot meniju mi nudi samo novi hard da sa njega podize sistem. A trebaju mi druga dva (na jednom XP, a na drugom W7). Po kom sistemu se kod SATA uredjaja odredjuje prioritet? Bezveze mi je da ne izlista sva tri diska i ja redosledno ubacim kako da butuje. Ali sta je tu je :: :: Uzmem kabl od novog i zamenim ga sa kablom od ovog, koji ima Win 7. Pomislim zeznuo sam ga, kad on dodje do ucitavanja Windowsa i prijavi :: `Reboot and select proper boot devic :: or insert Boot media in selected Boot device and press a key` :: :: Ploca je P5Q PRO TURBO. U uputstvu nema nista o prioritetima SATA portova (ima SATA1-5 portove + SATA_E1 i SATA_E2 portove). Kaze, ako koristim jedan disk da ga ubacim u SATA_E1 port (tako je bilo ranije). Sada su mi diskovi u SATA 2, 3 i 4 portovima, a u Boot meniju izbacuje samo ovaj koji je na mestu SATA3 :: :: Ajd` sad. Sta da mu radim (a trebaju mi sva tri diska vidljiva jer hocu sa starija dva da iskopiram podatke na novi) :: :: Unapred hvala :: :: Pozdrav :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ako mi je ponudjen samo jedan HDD (pogresan), ostalo su: DVD-RW, CDRW i USB disk,
kako da izaberem drugi HDD?
Unapred hvala.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: Ako mi je ponudjen samo jedan HDD (pogresan), ostalo su: DVD-RW, CDRW i USB disk :: :: kako da izaberem drugi HDD :: :: Unapred hvala :: :: Pozdrav :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit :: ::
Ima ispod meni disk drives, gde se definise redosled. Medjutim kad ubacim pravi disk na prvo mesto izlazi mi poruka: `Reboot and select proper boot device or insert Boot media in selected Boot device and press a key`
Tako da uopste ne mogu da ucitam sistem (W7). Moze li da ga zeza neformatiran disk?
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
ubacio Hirens da formatiram disk i prilikom butovanja ponudi opciju dizanja Hirensa, ali i WinXPa sa jednog harda ili Win7 sa drugog harda. Izabrao Win 7 i podigao ga.
Kako isto izvesti bez Hirens Boot CDa?
Pozdrav.
Formatiraj taj disk, pa proveri da li tada možeš da pritiskom na F8 biraš sa kog diska hoćeš da podižeš sistem.
Pozdrav!
Vlada
:: Ima ispod meni disk drives, gde se definise redosled. Medjutim kad ubacim pravi disk na prvo mesto izlazi mi poruka :: `Reboot and select proper boot devic :: or insert Boot media in selected Boot device and press a key` :: :: Tako da uopste ne mogu da ucitam sistem (W7). Moze li da ga zeza neformatiran disk :: :: Pozdrav :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit :: ::
Uđi u sedmicu pa instaliraj programče DualBootPRO, nađi negde krekovan. Pomoću njega možeš da dodaš u bootloader od sedmice još operativnih sistema sa drugih particija i diskova.
Imaš mail s linkom
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
:: ubacio Hirens da formatiram disk i prilikom butovanja ponudi opciju dizanja Hirensa, ali i WinXPa sa jednog harda ili Win7 sa drugog harda. Izabrao Win 7 i podigao ga :: :: Kako isto izvesti bez Hirens Boot CDa :: :: Pozdrav ::
Nego sam stavio da se formatira disk, a to izgleda ima da traje. Koristim program GParted sa Hirens Boot CDa 13. Za razliku od nekih drugih, ne prikazuje procente koliko je zavrsio. Koliko traje formatiranje 1TB diska u proseku?
Pozdrav.
Formatirao sam disk i posle toga je bez problema ucitao W7.
Posto je ovo drugi slucaj (prethodni je bio sa kompom sa WinXPom, moze li neko da objasni zasto se komp toliko zaglupi kad mu se ubaci neformatiran HDD (nije ukazivano na njega za dizanje sistema (kao boot disk))?
Druga stvar, posto sam sada prvi put radio sa Gparted programom: - postavio mi je onu tabelu pre formiranja particije da bude msdos tabela - formatirao sam particiju NTFS i on je postavo velicinu klastera na 512
Da li to treba menjati (sada kad iz Windowsa mogu da mu radim sta hocu) - odnosno preformatirati?
Unapred hvala.
Pozdrav.
Uvek bilo. Da bi resio problem, moras da znas sta je problem.
Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.