Naime, za ponedeljak bih morala da dovrsim neki projekat, a imamo problem sa administratorom u firmi, koji nam ne da sifre, a racunare je toliko zatvorio da bukvalno ne mogu da skinem fajl sa neta. Poenta je u tome da moram instailrati neke patcheve za Solid, a kao korisnik svog sluzbenog lap-topa na kome ne mogu na njemu da izmenim bilo sta, moram ovaj problem da resim tako sto cu uci u administratorski nalog i dati sebi kao useru sve privilegije. Dakle, pitanje je jasno. Kako da provalim administratorsku sifru u XP-u? Samo da napomenem da sam uzela od kolege OphCrack i da nije mogao da provali sifru. Izgleda da je ona malo komplikovanija...
- Skineš Hirens bootcd narežeš ga - odmah kad upališ laptop pritisni F2, F4, F8... uglavnom neko od njih, zavisi od modela tako da ti prikaže boot selector - odabereš dvd drajv i butuješ hirens s njega - ideš na dos programs - imaćeš tu kategoriju password tools i među njima nekoliko programa za uklanjanje administratorske šifre
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
@ raic: Na Hiren`s Boot disku ima tri programa koji rade ovo, a ni jedan mi nije pomogao... @ Alphacore: Kako kad je admin sifrom zastitio svoj nalog? @ Probacu, pa javljam
Posalji mi ip adresu tog racunara pa cu ti poslati koja je sifra za admina. Raic je dobro napisao za offline password changer ali taj program ukloni kompletno sifru... Tako da kada dodje mister administrator primetice da mu je neko obrisao sifru... jedino ovo pali ako ne moze da sazna ko bi to mogao da uradi. Kontaktiraj me na pm pa se cujemo jos........ poz
Probala sam i Offline NT Password Changer (ima ga u Hiren`s boot disku, samo ga nisam prepoznala) i sve kaze kao ok, uklonjen pass, ali kad se logujem, opet isto. Ne znam sta vise da radim.... Sto se tice admina, uopste nije problem. Ne bih ja ni zavisila od njega da on nije jedini koji zna pristupne sifre za firmin domen i shareovane podatke, pukla bih novi Win i za 2h resila problem... Vordaaaa, saljem ti pp
Pre godinu dve imao sam isti problem.Ali sam nasao dva programa i napravio butabilne CD koji bez problema nalaze adm pasvord.E sad problem je sto nemogu da se setim ni jednog .mada su mi tu negde medju diskovima pa cu ako se bas ne snadjes da ih potrazim
Sve sam pokusala, ovaj softver koji si postavio (@ coedus) nece da mi se podigne... Pokrene se kao instalacija win2000, ali posle toga crn ekran i nista ne funkcionise... Rezala sam i na dvd i na cd, ne vredi. Ovo drugo mi trazi administratorki pristup cak i u cmd...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.