Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Laptop Shianu Omicron SH-5847 koje su lan, wire i blue kartice u njemu?
STRANA 1 OD 1
operator Laptop Shianu Omicron SH-5847 koje su lan, wire i blue kartice u njemu? 24.02.2011. 17:41 T33966

status: user
broj poruka: 4266
Dobio sam Laptop Shianu Omicron SH-5847.
Da ne pametujem puno, bio je instaliran SSO operativni sistem na japanskom, ali u njemu nije prikazivao koju ima mrežnu, bežičnu i bluetooth slot karticu( plavozuba se stavlja u slot za citanje memorijskih kartica WTF!?).
BIOS je na japanskom, ali bez obzira, ne mogu da vidim koje su doticne kartice, posto samo piše Netork adapters (pa lan, wire i blu WTF!?). Stavio sam u USB 3.0 portove i LAN, wirelless karticu i plavozubu u slot, ali to više nije laptop, nego onda desktop i ostajem sa samo 2 USB 3.0 slota slobodna. Da li neko može da iskopa o kojim modelima kartica se radi, pošto ni u jednom programu mi ih ne prikazuje, a nisam našao taj model ni na netu. Probao Everest, AIDA, Sandra, Speccy, InfoNA itd. i ni jedan mi ne prikazuje o čemu se radi tj. koje su komponente.
Interesantno, ni jedan mi ne rpikazuje koji je chipset, CPU i RAM u laptopu.
Da li neko ima informaciju kako da saznam, koje su komponente?
Nisam neuk, ali nisam imao ovakav laptop sa 6870 grafikkom da instaliram i `nekim` Chuniama Shianu CPU WTF!?
LAptop se ne može otvoriti, jer nemam odg magnetnog ključa (!?), pa da fizički vidim šta je unutra(tako piše kad online prevedem sa japanskog).
E još nešto.
Zaboravio sam da kad hoću sa BR drajva da pokrenem Win7, traži mi serijski koji sam ukucao. Interesantno, koji god sam drugi serijski ukucao, osim originalnog, nije ga prihvatio, a koristio sam serijske i za Japansko tržište. Da li neko ima uvid u neki sličan model?
Kompoente su:
- Chuniama Shianu CPU WTF!?
- RAM 4x4 GB PC 3200 DDR4 Omicron shianu
- HDD HDR 2x406 GB Quelqo SATA 3 12k rpm
- integrisana( ne znam koja je) i ATI 6870 2 GB( ne znam cija)
- chipset( novi, ali koji i ciji - da li Intel, AMD ili Nvidia) !?
- tastatura je shimicu ovega ZR-801( može da se skine i stavi druga vrlo lako, ali ispod je samo jedam slot sa 42 pina i ništa drugo ne piše)
- ekran je Tonko 19 ` rez. 2560x1600 @ 200 Hz.
Da li neko ima nekoga ko može da mi pomogne da ovo riješim( ako je ispravan, možda ga ostavimi sebi)?

operator
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dorabi1 prema svemu navedenom 24.02.2011. 18:13 #298691

broj poruka: 939

dobio si laptop ukraden od japanskog premijera,radjen u samo jednom primerku i obelezen GPS pracenjem tako da mozes u toku dana ocekivati neke nindze da ti pokazu koji je CPU,lan i ostalo,a mozda ti i izbiju koji blueTOOTH iz glave,pa ces drugi put da se petljas sa sanerima malo sutra!

http://spedr.com/3ilnz

gilopile Re: prema svemu navedenom 24.02.2011. 18:22 #298693

broj poruka: 9459
Hahahaha, dobar si:)

@operator: Pusti sada to, nego pre svega proveri da li si se probudio!

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: dobio si laptop ukraden od japanskog premijera,radjen u samo jednom primerku i obelezen GPS pracenjem tako da mozes u toku dana ocekivati neke nindze da ti pokazu koji je CPU,lan i ostalo,a mozda ti i izbiju koji blueTOOTH iz glave,pa ces drugi put da se petljas sa sanerima malo sutra
:: http://spedr.com/3iln
operator re 24.02.2011. 18:31 #298694

Laptop je poslat iz Japana, sa uputstvom na japanskom i poklon je od Jamamoto Toishitija.
Oni ne koriste windows platformu, nego SSO OS, već par godina.
Kad sam god dobio laptop iz Japana, uvijek su bili preinstalirani, ali uvijek sam mogao da instaliram bilo koji OS na njih. Prvi put da mi nije jasno i da se nisam snašao sa nekim laptopom. Dobio sam ga u petak i odmah sam ga htio prodati, ali kako na japanskom? Napravio sam i butabilni disk, ali meni ništa ne znači.
Jamamoto je na odmoru do 14. aprila, a nikoga drugog ne znam u Omicron-u, pa da slobodno pitam.
Da koristi mobilni zvao bi ga, ali mrzi mobilne telefone!
Čovjek je nakon 11 godina odlučio da se odomori prvi put, nakon dolaska u Srbiju.
@dorabi1
Pozdrav za ratobornu pčelicu .
Uspio si da me nasmiješ.
operator

SkyFire Hamato Joshi 24.02.2011. 18:37 #298696

broj poruka: 18472
Opet te veze iz podzemlja i super mocna nepoznata tehnologija sa japanskog trzista :D
Zajebano je to kad si toliko godina ispod zemlje,tu i nema singnala,normalno je da i ne koristi telefon :)
Nista se ne brini sad ce doci Donatello i sve ce na tenane da ti izdeklemuje delove lapi topija :D

Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA.
Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail
``Tresla se gora,rodio se mis``

operator re 24.02.2011. 18:49 #298697

Samo ti zajebavaj nebeska vatro :)!
Probao sam nasumice 17 wireless drajvera, 5 LAN drajvera i 4 blu drajvera, ali ni jedno ne šljaka.
Otkud znam, možda je neispravan. Ali sa karticama na USB portovima radi jako brzo, ali onda nisam mobilan sa njim. Baterija je 12 ćelijska sa 12.144 mAh. Radi OK od petka i još ga nisam isključio. Povezao sam se na njega preko TV-a i radi ko sat. Ostao je još jedan ciklus punjenja baterije, tako da do sutra mogu daljinski da se igram sa njim.
Probao sam AMD,Intel, NVidia,IBM i ARM drajvere za chipset, ali ni jedan ne prepoznaje. Ladan je bio ko špricer nakon 2 dana rada, ali ne prepoznaje pod Win7 ni jednu integrisanu karticu. Prošlo je 5 dana otkako se puni i još nije se napunio.
Za bateriju piše:
Zn-MG 12.144mAh u uputstvu.
Inače, laptop je težak samo 1.85 kg.

operator

pajsgudgud Re: re 24.02.2011. 18:59 #298699

broj poruka: 3742
Hajde ne bilo ti zapoveđeno okači jednu ili par slika da vidimo kako taj enterprajz izgleda...ja nešto guglao al` ne nađoh...jedino da odem do Veritas-a da mi prevedu na japanski...

support normality

:: Samo ti zajebavaj nebeska vatro :)
:: Probao sam nasumice 17 wireless drajvera, 5 LAN drajvera i 4 blu drajvera, ali ni jedno ne šljaka
:: Otkud znam, možda je neispravan. Ali sa karticama na USB portovima radi jako brzo, ali onda nisam mobilan sa njim. Baterija je 12 ćelijska sa 12.144 mAh. Radi OK od petka i još ga nisam isključio. Povezao sam se na njega preko TV-a i radi ko sat. Ostao je još jedan ciklus punjenja baterije, tako da do sutra mogu daljinski da se igram sa njim.
:: Probao sam AMD,Intel, NVidia,IBM i ARM drajvere za chipset, ali ni jedan ne prepoznaje. Ladan je bio ko špricer nakon 2 dana rada, ali ne prepoznaje pod Win7 ni jednu integrisanu karticu. Prošlo je 5 dana otkako se puni i još nije se napunio
:: Za bateriju piše
:: Zn-MG 12.144mAh u uputstvu
:: Inače, laptop je težak samo 1.85 kg
:: operator
operator re 24.02.2011. 19:09 #298702

NIsam sada u Curugu, u Petrovaradinu sam u NS kod prijatelja. Pa i ja sam tražio na netu, ali nema ništa. Preko google.jp sam tražio, ali ne dobijam ništa za taj model. Ima za SH-3212 iz juna prošle godine i skinuo sam sve drajvere koji su bili, ali ni jedni nisu za Windows platformu. Pokušao sam i Ubuntu(Kubuntu), SM i Mint i fedoru, ali ni jedan ne prepoznaje kartice, ao chipsetu da ne govorimo.
Laptop mi je poslat 22. decembra prošle godine, a dobio sam ga tek u petak.
operator

SkyFire Slikaj,slikaj ali prethodno proveri da nema holo chip za pracenje :D 24.02.2011. 19:10 #298703

broj poruka: 18472
Komsija ne zoves na kafu ? :D

operator re 24.02.2011. 19:18 #298705

Nemoj da me ....
Nego pomagaj, ako možeš.
Treba mi da znam šta ima od komponenti da ga namestim.
Hitno mi treba keš(imam kupca za takve stvari).
Moram nešto da kupim, a nemam dovoljno para.
Fali mi još 780e, a to mi treba za subotu.
Inače ga ne bih prodavao, ako bi zaradio te pare do subote.
Zato nemoj da ne handriš.

operator

fandjo80 Imam isti takav samo je MITSUBISI 24.02.2011. 20:32 #298719

broj poruka: 80
Isto sve samo imam 16 gb rama, i ekran je 22`.
Baterija drzi pod punim opterecenjem 7 dana bez gasenja.Provalio sam ustvari kolko punis toliko i radi.
Ja ga nisam skidao 7 dana sa punjaca kad sam skino radio 7 dana.Posle toga punio 4 dana radio 4 dana na bateriji.
Sve drajvere imas na njihovom sajtu.

nenika2009 skini ovo,mozda on zna sta imas u japancu 24.02.2011. 21:24 #298737

broj poruka: 1083
http://www.filehippo.com/download_speccy/download/d81cd02cff7dfcd3a1b654d914dd7c5f/

===============================================
KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO

A ĐAVO SVE PREVARIO I SVE ISPREVRĆO DA NIKO NIŠTA NERAZUME OSIM KOME JE DATO DA RAZUME.

operator URAAAAAAAAAAA !!! 24.02.2011. 21:50 #298740

@fandjo80
Molim te provozaj ga i napuni bezolovnim, pošto sa superom samo cima.

@ skyfire
LAN je Atheros L3 Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000 BASET i Maxoo Gigabit Ethernet(ovaj neće da proradi pod win7, a pod virtual machine radi ko zmaj )
wire je Quelqo, ali neće sa Toshibinim drajverima, već sa Ismina(nikad čuo za proizvođača).
Toouth je Jabra Wireless Bluetooth 2.0 radi ko blesav.
Chipset je P67A sa Intel i5 2500T.

Puno hvala Hrvoju iz Splita na pomoći i spakovanim drajverima (neću reći tvoj username :) ).
Za sada ti šaljem P55 ploču i Core i3 530. To imam, a odužiću ti se ovako kad dođem do Splita.
Samo mi pošalji svoje podatke na e-mail.
Hvala ti ko rođenom bratu izvadio si me iz govana.
@nenika
Pročitaj u prvom postu.
Već sam bio probao, ali više nije bitno.
Hvala normalnima, koji su pokušali da mi pomognu.

operator

Slavuj ... 24.02.2011. 22:21 #298750

broj poruka: 2236
Javi se Hrvoje, odaj nam najnoviji recept za pašta šutu ! Od raznih virtuelnih komponenti postadosmo stvarno gladni.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ganedra nije nego 24.02.2011. 23:33 #298778

broj poruka: 113
japanci pronasli nacin da nateraju sandy b da radi sa ddr4 memorijom i jos zink i mangan u punjivim baterijama... Mene bi bilo sramota da lupam takve gluposti pa makar bilo i iz fazona.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1075997

Hyper re:Laptop Shianu Omicron SH-5847 koje su lan, wire i blue kartice u njemu? 24.02.2011. 23:43 #298786

broj poruka: 563
Nakitumi Najasi!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs