Kako, odnosno kojim programom povećati primarnu particiju u Windowsu 7. Imam primarnu particiju ~35GB i sekundarnu 90GB i još jednu od cca ~15GB koju bih pridružio primarnoj. Problem je u tome što još nisam našao program za particionisanje koji to dozvoljava. Zna li neko koji program to dozvoljava ali sigurno da ne skidam svakojake gluposti? Probao sam sledeće bez uspeha Win administrative tools, Mini tool Partition Wizard Home i Pro ali neće nijedan.
To može lagodno da se odradi acronis disk director-om.
Ako sam dobro razumeo scenario ti je ovakav
prva 35gb - druga 90gb - treća 15gb
- prvo premestiš sve sa treće na sigurno - obrišeš treću particiju - imaš komandu move partition kojom možeš drugu da premestiš na kraj diska - oslobodiće ti se onda praznih 15gb uz prvu particiju - resize na prvu da zahvati i tih 15gb i to je to
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
Ja od nedavno koristim MiniTool.Partition.Wizard.Pro, odlican programcic. Ako ti ne treba ta particija od 15gb, samo je izbrises i unpartition prostor dodelis kojoj hoces od te dve sa opcijom move/resize, samo rastegnes slajder levo i desno i gotovo.
:: Kako, odnosno kojim programom povećati primarnu particiju u Windowsu 7. Imam primarnu particiju ~35GB i sekundarnu 90GB i još jednu od cca ~15GB koju bih pridružio primarnoj. Problem je u tome što još nisam našao program za particionisanje koji to dozvoljava. Zna li neko koji program to dozvoljava ali sigurno da ne skidam svakojake gluposti? Probao sam sledeće bez uspeha Win administrative tools, Mini tool Partition Wizard Home i Pro ali neće nijedan.
@gilopile pa napisao sam ˝Mini tool Partition Wizard Home i Pro ali neće nijedan˝ To neće sa primarnom particijom u Win 7, zato sam i pitao, pa nisam od juče... Ranije sam koristio Partition Magic i znam kako se to radi i sve je to lepo radilo sa bilo kojim Windowsom sem sa Win 7 (možda i Vistom al nju sam obišao).
Nista ti ne preostaje nego sa hiren`s-sa acronis partition-om, ili da prikacis taj Hdd na neki drugi comp i odradis wizardom. To mora da se odradi u dos-u. Partition magic ima tu opciju, da kad mu zadas operaciju, restartuje i u dos-u odradi, ali radi na svoju odgovornost sa tim programom, mnogo se zale bas oko te opcije resize. Doduse meni nikad nije napravio problem, a koristio sam ga 10-ak puta.
Edit, upravo radim sa wizardom hdd 40gb dve particije spajam u jedni i sljaka ok, progres u toku. mada mi to nije primarni disk, nije sistem na njemu.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: @rai :: Ajd da probam i to.. :: :: @gilopil :: pa napisao sam ˝Mini tool Partition Wizard Home i Pro ali neće nijedan :: To neće sa primarnom particijom u Win 7, zato sam i pitao, pa nisam od juče... :: Ranije sam koristio Partition Magic i znam kako se to radi i sve je to lepo radilo sa bilo kojim Windowsom sem sa Win 7 (možda i Vistom al nju sam obišao) :: ::
Ako neće, ne radiš ono što sam napisao, ključno je da pomeriš drugu na kraj diska tako da ti se otvori slobodan prostor uz prvu.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: Neće ni Acronis, ne nudi opciju za Resize niti Merge sa drugom, sekundarna može ali ne i primarna. Imam još jednu ideju da probam pa javljam ako uspe ::
smanjis drugu koliko ti treba/ aply/pojavi se sloboda prostor izmedju prve i druge/ razvuces prvu/apply ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
@Raic Nisam uspeo da pomerim drugu na kraj, moram prvo da iskopiram podatke sa druge, za svaki slučaj, pa ću da probam ponovo. Mislio sam da potpuno obrišem sve sem primarne i onda bi trebalo da može da se poveća koliko je potrebno. Javljam da li je uspelo.
Ne moraš da premeštaš podatke s druge, ne briše ih.
:: @Rai :: Nisam uspeo da pomerim drugu na kraj, moram prvo da iskopiram podatke sa druge, za svaki slučaj, pa ću da probam ponovo. Mislio sam da potpuno obrišem sve sem primarne i onda bi trebalo da može da se poveća koliko je potrebno. Javljam da li je uspelo ::
Hm, bas cudno! Kada izbrises particiju od 15gb ona prelazi u unpartition prostor i trebalo bi da u dos-u sa nekim od part. programima mozes da je dodelis kojoj god hoces particiji.Ako si u mogucnosti prikljuci taj hard na neki drugi comp, pa vidi sta se desava iz Win-a ili podigni win sa nekog drugog harda. I ovo sto su momci rekli, neki live win.
Mora da ima neka zackoljica sto te zeza...Odradi i jedan check disk for error na svakoj particiji, za svaki slucaj pre nego pokusas jos nesto. Moze svasta da se desi ako imas neki unlocated fajl u index-u...
:: Neće ni Acronis, ne nudi opciju za Resize niti Merge sa drugom, sekundarna može ali ne i primarna. Imam još jednu ideju da probam pa javljam ako uspe :: :: ::
Hoće, uspeo sam na taj način. Ranije (Windows XP) nije moralo da se petlja sa move. Pre toga nisam uspeo jer mi je opcija Move malo izgledala konfuzno. Hvala na pomoći.
Rajko, njemu neda opciju na c: particiji move/resize, zamagljeno. Ne kontam, ako se to sve radi iz dos-a, zbog cega mu je nedostupna ta opcija??
Edit: Super da je sredjeno:)
:: Neće ovako :: :: http://i56.tinypic.com/25jjjx2.jp :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.