imam win 7 64 bit trenutno i usled ovog mac groznice ovih dana resih da stavim snow leoparda na pc .
Vec je bilo objasnjenja sta kako gde ali...zanima me sobzirom da imam 2 x F4 , raid 0 i na njemu mi je windows 7 64 bit kao sto vec rekoh...koliko je pametno i da li je uopste moguce da napravim jos jednu particiju i stavim snow leoparda ? ( naravno i win 7 i leopard ali i problemi ako ih i ima oko raida i mac-a ? )
Problem sa Mac-om i raidom je što ćeš uspeti da nađeš neki kext koji radi kako treba da tvojim predpostavljam ICHxR kontrolerom i on će ti prikazati diskove u RAID-u ali ne kao array jedninu već kao zasebne diskove i vrlo lako možeš da upropastiš podatke na tome.
Instliranje OS X-a ma već postojeći Intel RAID je praktično nemoguće.
Dolazi u obzir, Mac Mega RAID kontroler / SATA / ATA disk poseban za OS X / SSD ako hoćeš system speed ili sa Windowsom na istom disku ali drugoj particiji van RAID-a.
a dobro, mogu da cepnem od storage diska 100-ak gb za tu svrhu ali to je disk krcat sa podatcima.....sta prvo da odradim sa tim diskom pre pravljenja nove particije da mi se ne uzjebe nesto ? defragment i sta bi jos ..
Nađi neki disk prvo, šklopociju neku i na njoj se igraj. Prvo reši muki instaliranja OS X-a na svojoj mašini i da li ti rade i postoje drajveri uopšte za sav harver koji ti treba. Kad dovedeš sistemu red na posebnom disku, onda krene i dual boot igrariju.
Kakva groznica?! Koliko sam ja razumeo samo je Steva Radin...
11.02.2011. 15:35
status: user broj poruka: 10999
oboleo od groznice (AIDS-a) pa rukovodi Apple-om iz (privatne) bolnice... Eventualno, u groznici se tresu kupci dve poslednje generacije iPhone-a (bagovi-vragovi)...
OS X možeš da instaliraš na GUID formatiranu particjiu, što je preporuka ako je OS X only na disku. MBR, naravno, ako ta particija da bude pročitana od strane windows-a naročito bootloadera.
Nije OS X pretnja kao vista i sedmica da će da pravi bootmgr kuršlus po ostalim diskovima i particijama ako su iste aktivne.
Ali postoji drugi razlog da ih ihkljičiš. Brže ide setup. Jer ima manje diskova da pregleda.
Bootuj prvo sa -x i -v parametrima gde je -x safe mod i -v verbose, kao live log instalacije gde možeš da vidiš gde je i šta zapelo.
:: wise.....Tnx. tako cu i da uradim, imam jedan viska 160 gb, uzecu usb reck i probati da vidim moze li uopste da radi . :: :: :: p.s. moram li da cupam hdd-ove gde mi je win 7 os ako planiram stavljati na reck za probu leoparda :: :: I7 2600 + TX3 + P67 C4 :: 8gb Ripler 1600 cl :: 5850 OC edition 1 gb :: Samsung F4 raid 0 + F1 1T :: Xonar D2 + Creative Inspire T6100 :: Raven RV01 + Arkangel 850w :: VX 2450-led :: :: Mac Air Book 13.3` :: :: Ajd uzdravlje
Tridesetih godina prošlog veka, njujorška podzemna železnica. U vagon prepun belaca, ulazi crnac u novom odelu, sa kravatom i čudnjikavim cilindrom, sve sa novinama pod miškom. Seda na jedino prazno mesto, pored belca. Usput, vagon se popuni i stajaćim mestima. Crnac u tom, otvori novine, na jidišu (jevrejske, jel`...). Tada mu, lik pored njega, očigledno jevrej, reče: `gospodine, zar vam nije dovoljno što ste crnac?`.
Da li bi mogao da stavim mac os na moju konfiguraciju?
11.02.2011. 19:21
status: user broj poruka: 2788
AMD 5200+ Ati MSI 3850 OC edition 2-2gb Trancend 800mhz 320gb Hitachi (mislim da je Ata ali nisam siguran, provericu) Biostar nf 520 a2te LG dwd rw (mislim da je Ata ali nisam siguran, provericu) Svideo mi se pa reko da probam da instaliram, ali prvo da proverim da li mogu da instaliram. Keep cool, keep al the power.
:: Kad vec pomenu Usb disk, da li je moguce instalirati ga na USB disk ili eSatu? : :: :: :: Intel i3 330M 2.13GH :: HM55 Chipse :: 3072MB (3GB) DDR3 1066MH :: 320GB 7200rp :: 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768 :: ATI Mobility Radeon HD5730 1GB GDDR3 (DirectX 11) Switchable / Intel GMA H :: JBL Stereo Speaker :: W7Pro :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.