Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
toshiba satellite A300-227, a sta mu je pa ovo sada...?
STRANA 1 OD 1
milanml toshiba satellite A300-227, a sta mu je pa ovo sada...? 09.02.2011. 00:45 T33496

status: user
broj poruka: 158
Poštovani forumaši,
koji je ovo andrak u device manager`u kada su svi drajveri odrađeni na w7 64 i kada sve lepo radi, blutut, čitač,modem, kamerica, lan, wireless itd? Kako da odredim koji je ovo uredjaj i kako da mu nadjem driver, kada ne prihvata update, a na tošibinoj podršsci ni jedan drajver koji se nudi neće da ugasi ovaj nedostatak drivera. I ako sve lepo radi nervira me što divace pokazuje falinku u uređajima.
http://img835.imageshack.us/i/devicemanager.jpg/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 09.02.2011. 01:35 #293425

broj poruka: 12057

Izguglaj njihov Device ID iz device manager-a: na primer:

PCI\VEN_00000&DEV_0000&SUBSYS_00000000&REV_00......

Oliverikus Toshiba 09.02.2011. 01:39 #293427

broj poruka: 40
Moras skinuti sve drajvere sa njihovog sajta, i jedan od ova dva uredjaja ima veze sa blutut-om, a drugi je neki IMEI. IMEI je sastavni deo cipseta, ako se ne varam, mada vise nisam siguran.
I ja sam se napatio sa istim do u sitne sate...
Javi sta si uradio.

VMARC Card reader 09.02.2011. 01:41 #293428

broj poruka: 9425

S1000RR

milanml Ma sta sve nisam uradio... 09.02.2011. 14:32 #293530

I guglao sam, i poskidao sve drajvere sa Tošibinog sajta i pregazio iznova sedmicine drajvere, isao sam eliminacijom brišući drajvere, da otkrijem šta u tom trenutku ne radi, ma jok... Na guglanju po forumima dođem do otkrića raznih uređaja, ali svi ti uređaji kod mene već rade i dobili su svoj drajver kroz W7. Aj sad kažite mi kako da budem pametan, kada sam pošizeo motajući se oko ove zajebancije???

codeus ... 09.02.2011. 15:42 #293538

broj poruka: 4054

http://driver-toshiba.blogspot.com/2009/11/toshiba-satellite-a300-drivers-for.html?showComment=1279457477753#c3202059808913232985

poskidaj drajvere odavde pa probaj ...
milanml I na kraju posle tri dana maltretiranja... 09.02.2011. 22:13 #293603

Konačno smo moj sin i ja izguglali rešenje da je ipak u pitanju čitač kartica, koji i pored drajvera iz W7 drži u divajs menadžeru ona dva `base system device` u upozorenju da taj uređaj nema instaliran drajver. I znate šta je ugasilo to upozorenje!?? Ugasio ga je kontroler za Ricoh čitače kartica od Wistinog 32-bitnog sistema. Kakva ne spojiva i ne razumljiva budalaština. Tri dana se sa ovim zajebavam da bi jedan driver od 2 Mb na kraju zatvorio ceo slučaj. Neka to ostane ovde u ovoj temi zapisano za sva vremena, da se svi mučenici sa satellitom A 300 spasu zauvek.
Hvala svima koji su ucevovali u resavanju problema!
Pisko Hmmmmmmm 11.02.2011. 20:11 #294163

broj poruka: 6650
Pa reče ti čovek iznad da je drajver od čitača. Čitač kartica poznaje više formata kartica, pa generički softver uz sedmicu ili ne radi u potpunosti kako treba ili jednostavno nije za q. čim ga sam device manager prepoznaje kao faličnog. Nekako bi mi skoro odmah palo na pamet.

... a uz to i neradi....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

milanml Re:Hmmmmmm 11.02.2011. 20:26 #294166

Ma odmah sam ja Pisko, krenuo u proveru te VMARC-ove konstatacije, ali me sve vreme zbunjivalo što taj čitač `radi`, pa se onda čovek pita kako mu fali drajver kad on radi. Isto i ostali uređaji rade, pa kome onda da tražim drajver... da li me shvataš? Za ovu situaciju, najveću izreku je izrekao moj majstor automehaničar koji je jednom posesivnom komšiji, koji je kao Stevo Žigon u majstorskoj radionici, stalno dosađivao sa nekim pitanjim nebuloznim da njegovom autu `objektivno nije dobro`. I ovom jednom puče film i reče mu, ` pa šta hoćeš da ti popravljam kada sve radi`. To je i moja pat pozicija bila u ovoj temi, kao što si pročitao u prvom postu. Koji mu drajver treba kad sve već radi ` beš mu patka!?
Pozdrav

zvrndov Re: I na kraju posle tri dana maltretiranja... 11.02.2011. 20:39 #294170

broj poruka: 132

A možda je moglo da pomogne instaliranje Driver Genius-a...

:: Konačno smo moj sin i ja izguglali rešenje da je ipak u pitanju čitač kartica, koji i pored drajvera iz W7 drži u divajs menadžeru ona dva `base system device` u upozorenju da taj uređaj nema instaliran drajver. I znate šta je ugasilo to upozorenje!?? Ugasio ga je kontroler za Ricoh čitače kartica od Wistinog 32-bitnog sistema. Kakva ne spojiva i ne razumljiva budalaština. Tri dana se sa ovim zajebavam da bi jedan driver od 2 Mb na kraju zatvorio ceo slučaj. Neka to ostane ovde u ovoj temi zapisano za sva vremena, da se svi mučenici sa satellitom A 300 spasu zauvek
:: Hvala svima koji su ucevovali u resavanju problema!
Pisko Ma rade svi..... 11.02.2011. 22:40 #294195

broj poruka: 6650
ALi mi nekako jedino čitač kartica poznaje više formata i više protokola, pa mi se čini, sada posle bitke, kako bi se odmah setio toga. Da njemu treba složeni drajver, odnosno, da sa nekim drajverom čita pola formata a pola ne.
Posle bitke lako je biti komandant. 3dMark. 2011.... a možda si mu podnosio čekič pod web kamericu, pa je popustio?

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs