Kada startujem wind xp,on relativno brzo digne sistem,ali mu treba jedno 5-10 min da ucita sve programe.Meni je sistem xp version 2002 sp 3. Sta mi je ciniti?
Npr. Kada startujem mozillu komp mi zabaguje nekih 10 sec,a hard oce da pukne od muke jos se cuje ko traktor....
si radio skoro defragment HDD a ? Ako nisi skini strasan program po imenu Tune Up 2011 ima probna verzija na oficijalnom sajtu koja traje 15 dana a on ti radi brzi i bodji defragment nego windows ov. PS ima i lekic na megauploadu.
Ili nekome platiš da ti ovo uradi, ili da naučiš... Obično, noobies skrckaju celu particiju c, nikada je ne defragmentiraju, i na njoj imaju i swap fajl i system restore i hybernation fajlove. Kako mesta ponestaje, sve to ne da se zgovna nego puca od muke. Windows postaje invalid ako na c particiji ima manje od 15% praznog prostora, a i defragmentacija je onemogućena. Virusi... jesu uzrok usporavanja, ali, ovde, ako ih ima, nisu jedini uzrok. Svakako prečisti sistem i malware- i virus removal alatima, programima. Dalje, gomila smeća koje se automatski startuje sa windowsom, i traži update, ili, šalje svoje špijunske fajlove tvorcu, a svi redom imaju high priority i hoće odmah po uključenju, PRE antivirusa i firewall-a, da odrade svoj mali, prljavi, poslić... Uglavnom, ako izuzmemo B Gates-a kao krivca, sam si kriv. Sve ovo da se sredi, treba minimum 5-6 sati za onoga ko unapred zna šta hoće, inače i više. Ukratko, vreme ti je da formatiraš c particiju i instaliraš novi windows, sa novim update-ima, antivirusom itd. itd. I da ne instaliraš i prihvataš baš sve, kako stoji u mom potpisu, jer, onda bude Eh? Jbt!!!
predlozio bih ti da sa nekim programom skeniras hdd na kojem je sistem, da vidis u kakvom je stanju, mozda hdd otkazuje, imao sam slican slucaj sa hdd-om moje prijateljice. Hirens butabilni cd ima u sebi puno programa za dijagnostiku hdd-a
i naravno brisanje svih mogucih malvera, virusa itd, jedna reinstalacija operativnog sistema bi dobro dosla
Čitaj lega, ako se sada sporo učitava, onda je, dedukcijom, jedino moguće zaključiti da: a) zna razliku između brzog-normalnog podizanja i sadašnjeg sporog, i, b) to je naučio na vlastitom primeru tj. - taj isti računar se pre lepše ponašao a sada ne. Pa koliko imao da imao memorije, preko 1Gb WINXP ne zarezuje skoro nikako, sam po sebi.
Za ispravnost hdd-a, i to treba videti, moguće je da bude uzrok u bad sektorima.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: :: :: koliko ram-a imas i koje je zauzece kad se podigne win :: :: ovde svi misle da ljudi imaju po 4Gb rama i min. 4glave azdaje ..
Mortificat: skinuo sam tune up 2011 umesto raxco perf....
Jebivetar: imam malware i kaspersky sa licencom,i nista mi nisu nasli.
codeus: imam 3.2 Gb ram
http://imgup.com/pm-212969949782.html,ako mozete da mi kazete sta mi je ciniti sa ovim crvendacima,sta da birsem a sta ne. Jel pametno dirati clean registry,i jel pameto da aktiviram delete temprary files ?
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.00GHz CPU Speed: 2.0 GHz Performance Rated at: 3.5 GHz RAM: 3.2 GB OS: Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 (build 2600) Video Card: ATI Radeon Graphics Processor (0x9589) Video RAM: 512.0 M
a ako neces. tj da prolongiras reinstalaciju. uzmi recimo ccleaner da ti obrise ne potrebno djubre sa kompa, i da sredis registry s njim. oslobodi mesta na c: ako je pretrpan!! ako te hdd zeza i posle reinst. onda je otisao do djavola... pogledaj u nekom programu jel se pregreva hdd. ja sam na starom kompu imao 2x maxtora, sistemski je bio na oko 60c a onaj drugi oko 35c odmah sam video u cemu je problem(za temp. mozes da skines speccy ili detaljniji everest)
Reinstalaciju cu da mu odradim,ali mi treba xp instalacija,pa ako neko zna gde ima da se skine poslednja verzija xp-a tj. poslednji update sa instalacijom....
Ja sam nasao Microsoft.Windows.XP.Professional.SP3.Integrated.January.2011.Corporate-BIE.rar,jel to ide sa instalacijom ili je samo update???
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.00GHz CPU Speed: 2.0 GHz Performance Rated at: 3.5 GHz RAM: 3.2 GB OS: Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 (build 2600) Video Card: ATI Radeon Graphics Processor (0x9589) 2600 pro Video RAM: 512.0 M
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.