Obzirom da sam došao do jednog diska viška odlučio sam da probam konačno da instaliram Snow Leopard na mojoj mašini a ona je:
ASUS P6T (Integrisana ALC1200 i Realtek 8168) Intel Core i7 920 3 x 2GB DDR3 1600 Sapphire Radeon 5870 1GB Creative X-Fi Leadtek PVR3000 Deluxe 2 x Samsung F3 1TB + WD Green 1TB + WD Caviar SE 80GB SATA Corsair HX1000 DELL 2407 & E248
1. Priprema instalacije
Krenuo sam od Retail verzije 10.6.3 koji sam uz pomoć koleginog Mac Book Pro-a (unibody) restore-ovao na na jednu particiju Passporta od 160GB, rastavljenog i iskorišćenog na SATA grani. Dakle disk je podeljen na particiju za Instalaciju i na drugu gde bi se probala instalacija.
Sledeći korak: potrebno je aplikacijom myHack (1.1) injectovati sve potrebne kext-ove (aka drajvere) za vasu ploču i hardware na njoj. Informišite se na ovim sajtovima šta vam za koju ploču treba. Jedno 5 dana sam samo to bunario.
3. Setup Screemshotove setup-a nemam. Tu i nema mnogo stvari koje bi bunile. OS X sam instalirao na onu drugu partiju diska od 160GB koju sam posle restorovao na sasvim drugi 80GB SATA disk kad sam video da sve može da se podesi i instalira.
Kada se setup završi, uz pomoć, onog Chameleona će te dalje bootovati OS po instalaciji. Bootloader se instalira posla na na svež disk samo sa OS X-om i onda neće biti više potreban Chameleon sa 160GB diska.
4, Bootloader Da bi Radeon 5870 fukncionisao potreban je Chameleon 2.0 RC5 bootloader instaliran uz pomoć MultiBeast 3.2.0 aplikacije:
Ovde je dakle iskorišćen ATI-jev BIOS snimljen uz pomoć GPU-Z-a i snimljen u Extra folder pod imenom: 1002_6898_0B001002.rom. Dakle moraš biti u formatu: __.rom
Zonalis je framebuffer name za ovog Radeona. Svaki Radeon GPU (5750/5770/5850/5870) ima svoj framebuffer. Ovo se izgugla za 5 sekundi.
Ima još posla ovde, na primer, Profiler kaže da nema monitora zakačenih na njega iako su zakaće dva monitora i na oba fercera 1920x1200, treba se potruditi oko tv tunera, ali od Creative na žalost nema vajde.
Juče su kolegi i meni iscurele oči dok ovo nismo sredili. Ovde znam da ima ljudi koji su se interesovali za OS X, pa reko da podelim nova saznanja.
:: Svaka cast na trudu, bas onako dostojna tema : :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT A :: ::
Tražim sada način da kroz DSDT aktiviram svim 8 treadova i7 procesora. OS X ih kao vidi, ali rade samo fizička jezgra.
Inače za sada, sve klizi. Sve što je uspeo da prepozna radi kako treba. Uskoro ću napakujem Adobe paket i možda FCP pa ćemo videti. Ne verujem da će da razočara. Ako nešto od Apple-a valja to je OS.
:: reci mi kako ti radi mac? jel klizi il zeza? : :: :: Intel i3 330M 2.13GH :: HM55 Chipse :: 3072MB (3GB) DDR3 1066MH :: 320GB 7200rp :: 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768 :: ATI Mobility Radeon HD5730 1GB GDDR3 (DirectX 11) Switchable / Intel GMA H :: JBL Stereo Speaker :: W7Pro :: ::
Svaka cast na uputsvu Equinoxe... Zaista... Ali instaliranje MAC OS X-a na PC-ju je prava lutrija. Ja sam recimo na sestrinom lap topu uspeo da instaliram iDeneb 10.5.2 cini mi se pre par meseci bez ikakvih problema, sve je lepo radilo samo sto njoj to naravno ne treba pa sam ga ubrzo obrisao, dok sam kod sebe na desk topu bez uspeha pokusavao mesecima sa raznim verzijama, izgubio kile zivaca i nista. Ne znam do cega je i u cemu je problem ili ja gresim ali vise nemam snage da se bakcem sa njim... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Nema šta nisam probao. Verzija koju sam uspeo da instaliram na većini računara Kalyway 10.5.2, kod mene ne želi da se bootuje. Ni sa cpus=1 ni sam busratio svičevima, gasio sva jezgra u BIOS-u, Probao sve kombinacije ACPI-a, IDE/AHCI/RAID....ma ne zanima ga. Boot i restart. Međutim JaS-ov 10.5.4 se butuje ko od šale. Ranije je bio problem ali sada su svi macovi na Intel Platformi (osim Atoma koji kuliraju kako bi forsirali iPad) i velika je verovatnoća da ćeš uspeti da bootuješ OS. Jako puno zavisi od optimizacije bootloadera i injectovanih kext-ova. A pošto možeš sam kextove da spremiš za svoju mašinu, problemi se mogu izbeći.
:: Svaka cast na uputsvu Equinoxe... Zaista... Ali instaliranje MAC OS X-a na PC-ju je prava lutrija. Ja sam recimo na sestrinom lap topu uspeo da instaliram iDeneb 10.5.2 cini mi se pre par meseci bez ikakvih problema, sve je lepo radilo samo sto njoj to naravno ne treba pa sam ga ubrzo obrisao, dok sam kod sebe na desk topu bez uspeha pokusavao mesecima sa raznim verzijama, izgubio kile zivaca i nista. Ne znam do cega je i u cemu je problem ili ja gresim ali vise nemam snage da se bakcem sa njim.. :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Najverovatnije je problem u tome sto je sestrin lap top bas intelova platforma... C2D 1.8 GHz i ati hd2600, a ja imam AMD platformu Phenom II X4 955 i ATI 4850. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Problem kod laptopova su retardirani BIOS-i ili bolje reći osiromašeni. Ima stvari preko koi OS X neće da prođe, i ako to ne možeš da izmeniš, krar priče.
:: Najverovatnije je problem u tome sto je sestrin lap top bas intelova platforma... C2D 1.8 GHz i ati hd2600, a ja imam AMD platformu Phenom II X4 955 i ATI 4850 :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
meni je aimd platforma pa radi sve lepo... Nego ima fora sa antialiasingom slova pa sitnija slova i pored podesavanja one 4 opcije nisam uspeo da namestim da budu 100 posto cista.To me jedino nervira.. AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Gigabyte GTX 260OC 684/1368/2200 121gb/s XIGMATEK Go Green 700W 80Plus
Eto, i pored takvog BIOS-a na sestrinom lap top-u, instalirao sam MAC-a bez problema a na mojoj desk top masini nece pa nece... Sta da mu radim... Instalirao sam Ubuntu 10.10 i stavio temu tako da maximalno lici na MAC, pa ga koristim s vremena na vreme, kad mi zatreba za nesto (mada retko jer sve mogu da uradim na Win-u) ili kad mi se radi u MAC okruzenju... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.